yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (44)
    • medya (15)

    1. yabancılar buna 'finish 20 in 2020' diyorlar. bir nevi 1 yıl süren ürün bitirme projesi. burada mantık çok çabuk biten ürünlerden ziyade bitirmekte zorlandığınız ürünleri listeye eklemek ve yıl bitene kadar bunları bitirmek. proje benim hoşuma gitti ve bu sayede yeni yıl hedefi olarak 20 ürünü bozulmadan kullanabileceğimi düşünüyorum. benim ürün listem ise aşağıdaki gibi. 3 ayda bir güncelleme yapmak niyetindeyim. umarım beni bu projede yalnız bırakmazsınız ve siz de kendi proje ürünlerinizi paylaşırsınız.

    1- (gbkz: himalaya herbals apricot scrub): tanecikleri çok sert olduğundan sadece yazları ve banyoda kullanıyorum. ürün sıfır sayılır -bitti

    2- (gbkz: neutrogena visibly clear yağsız yüz nemlendiricisi): kendisi kışları favori nemlendiricimdir. sıfır ürün. paketini yeni açtım. umarım bozulmadan bu kış bitireceğim- bitti

    3- nyc far paleti: buradaki hedefim içerisindeki far bazını tamamen bitirmek - bitti

    4- revolution ruj paleti: kendisi bir setin içerisinden çıkmıştı. renkler çok güzel. ancak kullanımı bana pratik gelmiyor. hem de palette olduğundan bozulması kolay. o nedenle bu yıl bozulmadan tamamen bitirmek istiyorum - iki renk bitti bu yıl devam.

    5- maybelline x gigi hadid far paleti: bendeki cool rengi. yani çok daha iyi paletler kullandım. zaten küçük bir palet. hedefim tüm renklerde pan görmek ve en az 3 rengi tamamen bitirmek - 2021'de devam

    6- (gbkz: beaulis jelly highlighter): evet ürün çok güzel. kalıcılığı, duruşu mükemmel. ama çok çabuk kuruyor. ürün tamamen çöp olmadan bu sene bitirmek ve atmak istiyorum- bitti

    7- (gbkz: flormar full coverage concealer): kendisi favori kapatıcılarım arasındadır. ancak rengini alırken açık almışım. o nedenle koyu gelen kapatıcılarımın üzerine aydınlık bir görüntü için uyguluyorum - başaramadım.

    8- sleek krem kontür paleti: sleek ülkemizden çekilmeden önceki bir alışverişimde hediye verilmişti. krem olması ve ağzını sürekli kapatan bir ambalajı olmaması nedeni ile bozulmadan bitirmek istiyorum. hedefim tüm renklerde pan görmek ve en az 3 rengi tamamen bitirmek - başaramadım.

    9- cosmed spot control gel: sivilcenin çıkacağını hissettiğimde üzerine uyguladığım bir ürün. ürün uzun zamandır açık ancak sadece sivilcelere uygulandığından bereketli. hedefim yaz sonuna bitirmek - başaramadım.

    10- rival de loop kalem far: indirime kanıp aldım. pigmentasyonu güzel kalıcılığı berbat bir ürün. açılabildiği yere kadar kullanacağım - başaramadım.

    11- (gbkz: l’oreal unlimited maskara): bir şey demeye gerek yok. en sevdiğim maskaram - başaramadım.

    12- isana hydra booster göz kremi: jel yapıda bir ürün. nemlendirmesi yeterli değil. makyaj altına kullanılabilir. hedefim yazın kullanıp bitirmek - başaramadım.

    13- pretty by flormar coverup liquid concealer: benim beğenmediğim bir ürün. rengi de koyu geliyor. bir projeye koymasam bitiremezdim - bitti.

    14- (gbkz: flormar silk matte liquid lipstick): bendeki 05 numarası. mükemmel bir ruj ancak uzun zamandır açık. o nedenle artık bitmeli - başaramadım.

    15- (gbkz: rimmel london match perfection kapatıcı): vazgeçilmez bir ürün değil. elim pek gitmiyor. rengi de bana koyu. alırken bir de övgülere kanıp üç tane aldım. hedefim üçünü de bitirmek - başaramadım.

    16- migros dudak balmı: markasını bile hatırlamıyorum. geçen sene yılbaşı indiriminde almıştım. başka ürünler kullanmaktan kullanamadım. geceleri kullanıp bitirmek istiyorum -bitti.

    17- watsons dudak parlatıcısı: 2 sene önce falan almış olabilirim. yapısında bozulma kokma vs. yok. bozulmadan bu sene bitirmek istiyorum - bitti.

    18- (gbkz: the balm how 'bout them apples lip & cheek cream palette): kendisini sadece allık olarak kullanıyorum. crisp rengi ile çok katı olması nedeni ile anlaşamıyorum. o hariç her üründe büyük bir pan görmeyi hedefliyorum- başaramadım.

    19- (gbkz: rimmel london stay matte pudra): kendisini tek sevmeyen ben olabilirim. para verdim deyip çöpe atmaya da kıyamıyorum. inş bu sene bitiririm de kurtulurum - başaramadım.

    20- (gbkz: catherine arley silky touch compact pudra): kendisi favori pudralarım arasında. ambalajı artık kırıldı ve taşıması zorlaştı. bitsin de yenisini alayım - başaramadım.

    buraya kadar okuyan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. uzun bir girdi oldu konu gereği. umarım faydalı da olur.

    edit: malum korona nedeni ile yılın yarısını evde geçirdiğim için başarılı olamadım. bitiremediğim ürünlerle 2021 de de devam edeceğim. onu ayrı bir girdide paylaşırım. umarım bu sefe başarılı olurum.

    ilgili medya:
    3
    16 aralık 2019 23:26 8 aralık 2020 21:09

    2. yüzüne, cildine saygısı olanın kaale almayacağı başlıktır. 20 farklı zararlı kimyasalı sömürürcesine bir yılda bitireceğim diye yüzüme bocalayıp o boş kutuları görmek beni mutlu etmez aksine üzerdi. sürekli insanların elindeki makyaj malzemelerinin bir an önce bitirilmesi zorunlulukmuş gibi bir manipülasyon var burada. insanlar artık "bitsin diye her gün sürüyorum, azaldıkça mutlu oluyorum" gibi şeyler yazıp sonunda hit the pan başlığına fotoğraf atıp mutlu oluyor. bırakın gerekirse bitirmeyin tarihi de geçmiş olsun, dolu kalmış her makyaj malzemesi cildinize yaptığınız bir iyilik olsun

    17 aralık 2019 02:06

    3. 2020'de 20 tane maskara bitirin ya da 20 tane ruj bitirin ya da 20 tane nemlendirici bitirin denilmediği sürece mantıklı bir uygulamadır.

    kullandığımız her kalem üründen birer tane bitirsek bile başarabileceğimiz uygulamadır. 20 ürünün 20'si de makyaj ürünü olmak zorunda değil herhalde. hatta renkli kozmetik içermeyen 20 ürünün tamamı saç, cilt ve vücut bakım ürünlerinden oluşan bir liste bakın sayıyorum; makyaj temizleme yağı, yüz temizleme jeli, micellar su, peeling, tonik, serum, nemlendirici, güneş kremi, göz kremi, herhangi bir yüz maskesi, vücut peelingi, vücut kremi, ayak kremi, el kremi, dudak kremi, şampuan, saç kremi, durulanmayan saç ürünü, tırnak bakım kremi, deodorant. duş jeli ya da sabun, saç maskesi vb daha da sayılır.

    17 aralık 2019 13:06 17 aralık 2019 13:12


    4. Neden bu kadar geriliniyor asla anlam veremedim. Beğenmediyseniz bitirmeyin. Kafaniza silah mı dayıyorlar sanki bitirin diye. Bitirmeyin. Her başlıkta yazan her şeyi yapıyor musunuz? Bitirmeyin. Çok basit. Bitirmeyin.

    Bazı kozmetik ya da bakım ürünlerini alalı yıllar, aylar oluyordur. Son kullanma tarihi geçmek üzeredir. Kurumasına, bozulmasına az kaldığını düşünüyorumdur. Değerlendirmek isterim. 8 9 ay önce aldığım rimeli kullanmak yerine 2 ay önce aldığım rimeli kullanıyorumdur sürekli. Bir sürü rujum vardır 1 sene 2 sene önce aldığım. Onları kullanmak yerine doyumsuzluk yapıp yeni ruj alıyorumdur. Yeni bir ürün almamak ve elimdeki ürünü verimli kullanmak için kendimi bu şekilde motive ediyorumdur. Kendi kendime "1 yıl boyunca yeni bir şey almak yok önce elindekini kullan" deme şeklimdir. "Bak bu ürünü 6 ay önce aldın, yarısı dolu şey çöpe gidecek israf, bunu kullan bitir" deme şeklimdir. Olabilir. 2020 de 20 ürün bitir de bu motivasyondan sadece biri. İlla 20 tam dolu yeni ürün kullanmak gibi bi zorunluluk yok. Tek kullanımlık maske olur, bitmek üzere olan ruj olur el kremi olur. Çok basit, düşündüğünüz kadar komplike değil.

    Sanki burdaki herkes çok bilinçli, herkes kendi nefsine çok söz geçirebiliyor. Kimsenin makyaja bakıma fazladan para harcaması gibi bi durum söz konusu değil. 10 ruju olsa bile 1 tane daha almıyor kimse. Öyle bir şey yok. İnsanlar harcamalarını bu şekilde kontrol altına almak isteyebilir. "Hemen bitireyim daha çok alayım daha çok para harcayayım ne saçma" diyorsunuz ama ben sanmıyorum ki burda herkes yeni bi şey almak için illa elindekini bitirmeyi bekliyor. Zaten alıyoruz arkadaşlar. En azından verimli kullanalım, en azından bi sınır koyalım bi hedef koyalım. Bu bitsin öyle alayım diyelim.

    Böyle sorunlarınız yoksa yapmayın. İstemiyosanız yapmayın, bitirmeyin.

    17 aralık 2019 15:16

    5. 2019 ne bitirdiğimi saydım, 2020'de taş çatlasın dokuz ürün biter.

    iki kutu şampuan, iki kutu diş macunu, bir adet rimel, bir kutu yüz için güneş kremi, birer adet yüz kremi ve el kremi, bir kutu makyaj temizleyicisi.

    saç şekillendirme ürünleri, oje, aseton, far veya kalem bir yıldan fazla gidiyor. duş jeli zaten kullanmıyorum.

    Sadelikten yana olunca ürünler az gidiyor.

    17 aralık 2019 16:10

    6. elinde fazlaca ürün bulunan kişilerin yenilerini almak yerine elindekileri tüketmek konusunda motive olmalarını sağlama amacı olan uygulama/başlık. bunun ötesinde bir anlam arayıp da eleştirilmesini garip buluyorum, istemeyen 2020'de 20 ürün bitirmeyebilir.

    şahsen ben de böyle bir çabaya girmeyeceğim nitekim ihtiyacım kadar ürüne sahibim.

    bu başlık çerçevesinde sürekli satın almak yerine elindekileri kullanacak süslüleri takdir eder, hedeflerine ulaşmalarını temenni ederim. tabi 2020'de 5 ürün de bitirebilirsiniz; başlıktaki girdilerden anlaşılanın aksine, kimse kimseyi zorlamıyor.

    edit: süsleri değil süslüleri takdir ederim..(gizlinot: swh)

    17 aralık 2019 16:45 17 aralık 2019 16:52

    7. 2020 yılından bahsedildiği için 20 ürün seçilmiş olduğunu anladığım bir bitirme projesi. bitirme projelerine bilinçli olarak hadi şunları da bitireyim, elimden çıksın diye girişen biri değilim. haldır haldır bir şeyler satın alıp, sonra bitirmem lazım diye foşur foşur kullanmaya ben de karşıyım. bu benim fikrim, elbette herkesin tüketim anlayışı farklıdır o yüzden yoruma açık bir konu bu da.

    yalnız burada ayrı bir paragraf açmak istiyorum. yıl içinde 20 ürün bitirmek, eğer sürekli kullanılan temel ürünlerinizdense çok da uçuk bir şey değil. mesela kendimden örnek vereyim bu yıl iki tane bronzer bitirdim. ikincisinin köşelerinde biraz kaldı, ama ben bitmiş sayıyorum artık onu. yine iki tane fondöten bitti, üçüncü şişe de yarıya indi. maskara zaten altı ayda ömrü dolan bir ürün, her yıl 2 ya da 3 tanesi ister istemez bitiyor. kuruyanları saymıyorum tabii. onun dışında ben bu yıl elimdeki kapatıcıların birçoğunu bitirmişim mesela onu fark ettim. garanti 3-4 kapatıcı vardır bitirdiğim ürünler içinde. ruj da sürekli aynı ürünlere eliniz gidiyorsa bitirilmesi çok zor bir şey değil öyle. eskiden senede iki rujum biterdi, gerçi şimdi bitmiyor. çünkü; yakın tonlarda birkaç tane ruj olunca düzenli kullanmak mümkün olmuyor eskisi gibi. göz kalemi ve eyeliner konusu da ben bir kahverengi göz kalemi canavarıyım. bir yıl içinde en az 4 tane falan bitiriyorum asansörlü olanlardan, kalemle açılanlardan da bittiği oluyor ayrıca. çünkü; en sık kullandığım göz ürünü kahverengi kalem. bunlar sadece renkli kozmetik kategorisindeki ürünler, eğer cilt ve saç bakım ürünlerinizi de eklerseniz rahatlıkla sayı yirmiyi geçer yani.

    tabii tüm bunlar düzenli kullanılma sonucunda bitebilir ürünler. yoksa ayda yılda bir kullanmayla olmaz bu iş. şuna da karşıyım. sırf bitsin bunlar diye kendinize zaman verip, şu kadar ürünüm bitsin diye böyle bir şeye girişmek sadece eziyet olur. bakım ürünleri, hele ki renkli kozmetik zevk alarak kullanılacak ürünler. bir far paletini seçip, sırf bitireyim diye bütün yıl aynı ürünü kullanamam yani. görev için yapılacak bir şey değil bu çünkü. isteyen yapar, istemeyen yakınından bile geçmez sonuçta bu tür şeylerin.

    17 aralık 2019 16:59


    8. cilt bakımım hali hazırda 8-9 adımdan oluşuyor bunları yıl içerisinde planladığım gibi 2 kere yenilesem (gizlinot: kış için rutin yaz için rutin şeklinde) ben 20 ye baya yaklaşıyorum. kaldı ki güneş kremi bitiriyorum her 1,5 ayda bir. bu oran yazın daha da büyüycek 1,5 ayda iki tüp krem şeklindee falan. benim cilt bakımından elendiğim uygulamadır ama bundan rahatsızlık duymuyorum çünkü ürünlerin hepsinden de maksimuma yakın performans alıyorum ve israf olmuyor.

    17 aralık 2019 19:26

    9. Bu başlığın bir faydası da şu ki elde olup da öylece duran son kullanma tarihi  yaklaşmış ürünleri bitirmeye teşvik etmek. Ben de bu başlığa bu şekildeki ürünlerimi yazacağım.Çöpe gideceğine kullanayım da bitsin,buradan gördükçe de motive olurum.

      -6 mini boy the balm likit mat ruj (gizlinot: Bu yıl içerisinde bitirmezsem zaten bozulacaklar )

    -Pure beauty bb krem (gizlinot: Yine aynı şekilde kullanım süresi dolmuş olacak) 

    -2 Mini boy mac prep+prime makyaj bazı

    -Fındık kolonyası 

    -Victoria's Secret vücut spreyi love spell

    -Farmasi'nin 2 krem farı

    -The balm nude dude

    - 3 bobbi brown mini boy makyaj bazı

    -Zara fruity parfüm

    - Neutrogena göz kremi

    - the foot factory ayak kremi

    Hepsi bitirmek için uğraş vereceğim ürünler olacak çünkü hepsi kullanmayı bıraktığım ama son kullanma tarihleri yaklaşan ürünler.Şampuan diş macunu vs.buraya eklemiyorum,yıl içerisinde kaç tane tükettiğimi bilemiyorum ailemle yaşadığım için ortak kullanıyoruz.Umarım 20 ürünü de bitirmiş olurum hakkını vererek kullanırım ve boş bir şekilde çöpe giderler.

    17 aralık 2019 21:38

    10. Her sene çok daha fazlasını bile yaptığımız, çok makyaj malzemesi olanlar ve her esyasini sonuna kadar kullanmak isteyen için bir tık daha faydalı olabilecek bir uygulama.

    Makyaj malzemesi dışında ürünler ekleyerek bence bunu her sene yapıyoruz, diş macunu, diş ipi, sabun, şampuan, maskara, nemlendirici el ve yüz dahil, makyaj temizleyici, kaş farı, eyeliner bende en hızlı biten ürünler bu yüzden bazılarından üçer dörder bazılarından birer tane bitirmek zor değil benim acımdan, ayrıca çok ürünü olup hepsini değerlendirmek isteyenler ürünleri bol bol kullanarak hem kullanım süreleri içinde urun bitirirler hem de değerlendirmiş olurlar. Bence saçma değil.

    Her fikir herkese uyacak değil sonuçta, yüzüne sıfır makyaj yapan insan vardır o da kremlerini duş jelini sabununu şampuanını kullanır bitirir, amaç elinde olani bitirmek senede 10 ürün bitiren insanın tüketimini iki katına çıkarmak değil.

    17 aralık 2019 21:56