girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (248)
    • medya (12)

241. iki sene kadar önce kırılan burnum için yaptırdığım estetik. maalesef burun ucumda hâlâ hissizlik yaşıyorum ve bunun bir sene içinde geçmezse kalıcı olduğunu yeni öğrenmiş bulunmaktayım. açıkçası görünüşünden vs. çok memnunum, hiç düşme vs. gibi bir problemim olmadı ve yapay da durmuyor ancak bu iki yıl boyunca sanırım o hissizlik nedeniyle burnum hep yabancı, bana ait olmayan bir organmış hissettirdi. operasyondan çok çok önce deli gibi araştırmaya, olabilecek komplikasyonları öğrenmeye çalıştım ama buna hiç hazırlıklı değildim açıkçası. yanlışlıkla bir yere çarpınca vs. burnumdan tüm vücuduma yayılan o korkunç acı da cabası.

25 kasım 2023 20:46

242. Doktor önerisi vermeye geldim süslüler.Muhammed Dilber, Barış Çakır, Erhan Coşkun, Şaban Çelebi.Hepsinin işlerini gördüm mükemmel.İlk hali de, yıllar sonrası da.

25 kasım 2023 21:23

243. burnunuzda çok çok çok büyük bir sorun yoksa ve gittiğiniz doktor ticari amaçlı değil ve aklı başında biri olup size ameliyat gerekli değil diyorsa gerçekten olmamalısınız.

burun estetiği ameliyatı sonrası nefes alma kalitesindeki düşüklük çok yaygın ve bunu zaten doktor en baştan belirtiyor. ameliyat sonrası gün içinde belirgin şekilde hissedeceğiniz bir burun deliğinin kapalı olup diğerinin açık olması ve yer değiştirmesi, gece sağ tarafa yatınca sol burun deliğinin sol tarafa yatınca sağ burun deliğinin kapandığını hissetmek ve buna alışmak çok zor. ilk aylarda bu etkiler geçmediyse kalıcı oluyor. bununla ilgili burada soru açmış çok insan da var. elbette alısıyorsunuz ama bu nefes alma verme kalitenizin düşmesini değiştirmiyor.

25 kasım 2023 21:49

244. Aşırı korktuğum bi işlem

28 kasım 2023 19:36

245. artık herkeste tekrar ettiği ve tek tipleştirdiği için hoşma gitmeyen, kemerli burunları gün geçtikçe daha da estetik bulmama sebebiyet vermiştir kendisi.

30 kasım 2023 17:17

246. zamanıda deliler gibi istiyordum fakat neyseki burnumla barıştım süslüler kafam rahat.

5 aralık 2023 17:23

247. burun estetiği için param olsun en iyi doktora yaptırayım derken, doktorun yaşlanıp emekli olması şokudur benim için :D

6 temmuz 2024 23:42

248. 14 yıl burnumla barışmaya çalıştım.

14 koca sene. Bazen barıştığımı hissettim, bazen o kadar da kötü değil ya falan dedim. Bazen "yaptırsam da kötü olur benimki" dedim. Genellikle "hayatta çok daha önemli şeyler var, mühim bir konu değil bu" dedim. E bu doğru tabii. Lâkin barışamadım dostlar. Barıştığımı sandım ama barışamadım ve 14 yıl sonunda yaptırmaya karar verdim. Geçtiğimiz günlerde bir cerrahla konuştum. Guess what: Burnumda kırık varmış! Tomografi çektireceğim. Kırıktan ziyade çatlak mı diye düşünüyorum, ağrı, sızı, hassasiyet yok kırık denen bölgede. Ama pütürlü orası. 2 farklı cerrah burunda deviasyon olduğunu ve nefes alışımda eksiklik olduğunu söyledi. Ben bu zamana dek solunum problemi yaşadığımı düşünmüyordum. Tek şüphelendiren şey uyku kalitemdi. Uykum çok kalitesiz, yıllardır hep çok yorgun uyanırım, uyku asla yetmez, işe geç kalıyorum falan. Uyudum da enerji geldi olayı yaşamadım hiç. Uyku kalitesinin düşüklüğü gerçekten bu deviasyonla mı ilgiliydi, çok merak ediyorum. Her neyse.

Benim yüzüm ve çenem küçük, bu sebeple burnum büyük duruyor (cerrahlar öyle dedi). Bu uzun projeksiyon ve burun ucunun topikliği (bulbous tip) beni en rahatsız eden şeyler. Bir de kemeri var hafif, hadi ona çok takılmadım. Ama projeksiyon ve burun ucu yıllardır zihnimde background noise oluşturuyor. Gülerken yüzümü kaparım, fotoğraflardan kaçarım, insanlarla tanışınca "ay kesin burnuma bakıyo" derim. Kötü yani, biz de zamanında biraz bullylendik tabii. Cerrahımla epey konuştuk, kendisinin yaklaşımı çok iyiydi. Ben yüzüme oturan, mükemmel olmayan, sıradan bir burun istiyorum. Cerrah da benzer yaklaşım sergiledi, kendisine güveniyorum. 3 hafta sonra ameliyat olacağım. O aşırı gelişmiş burun ucu kıkırdakları gidecek heralde. Üzülüyorum da vücudumun fonksiyonel bir parçasını böyle heba ediyorum diye. Ama o background noise'un gitmesi lazım artık. Tam olmuyor işte yüzüme, hinderlıyor bir şeyleri. Artık ne olacaksa olsun. Umarım revizyona gerek kalmadan biter. Biraz düşmesi falan umrumda olmaz, o kadar mükemmelliyetçi değilim. İstediğim sıradan, dikkat çekmeyen bir burun yani. Derim kalın olduğundan şişliğin tamamen inmesi 1 yılı geçermiş, ona da üzüldüm. Ameliyat sonrası kocaman bir burun bekliyorum. Çok heyecanlıyım. Biraz umutsuzum, sanki kötü olacakmış gibi geliyor. Ama girdim valla bu yola. Şans dileyin arkadaşlar. Burnu güzel olanlar da ne kadar şanslı olduklarını unutmasın valla. Dert yani bu.

11 ağustos 11:26 11 ağustos 13:58