cream co. markasının nemlendirirken renklendirme ve parlatma vaadi olan dudak ürünü. 403, 406 ve 407 numaralarını edindim. yapıları yumuşacık, renkleri de hafif ve günlük, parlatması da tam tadında olan güzel bir lip balm olmuş. kokuları çok tatlı, biri kurabiye, biri bayramlarda karşımıza çıkan o karamelli şeker gibi, diğeri de karamelli kurabiye gibi kokuyor. renk vermeleri yazın günlük hayatta minimal renk isteyenler için gayet yeterli. herhangi bir dolgunlaştırma vaadi yok, yani içinde mentol olmayan bir lip gloss (gizlinot: çok şükür) nemlendirme açısından içeriğinde pek çok bitkisel yağ, e vitamini ve ceramid okudum. elbette birkaç polimer de okudum ama nemlendirme vaadini de bir bepanthol dudak merhemi kadar olmasa da bir lipgloss için hakkıyla yerine getiriyor bence. ben çok beğendim, renklerini biraz daha inceleyeceğim. yazın tam cebe çantaya atmalık.
tiktok'un bana aldırdığı saçma ürünlerden biri. tiktok'ta bu ürünü öven insanların %90'ı reklam büyük ihtimalle. Yeni ambalajları ve renkleri çok güzel gözüküyor. summer fridays lip balmlardan çok istiyordum ama lip balma öyle bir bütçe ayırmak istemiyordum. yeni ambalajlarda direkt summer fridays'i taklit etmişler. black cherry ve mocha renklerini satın aldım. yapısı hiç beğenmedim malesef hiç kullanasım gelmiyor.
tek güzel olan şey renkleri black cherry de, mocha da tam beklediğim renkte ama renk pigmenti güzel dağılmıyor dudağa. dalga dalga duruyor bence. aplikatörü de öyle smooth bir şekilde dudağa ürünü uygulamıyor süngerli olmadığı için. ürünü parmağımla yayıyorum ki hiç hoşlanmam elimi kirletmekten.
yapısı yağlı yukarıda yazdığım gibi dağıtması zor. bence dudakta bir yağ tabakası olarak kendisini hissetiriyor. bazı yağlı lipglosslar vardır ya sürdükten sonra dudağınızda hep hissedersiniz sağa sola oynuyor gibi gelir. işte öyle bir yağlılık.
en kötü özelliği yine de bence dudağı nemlendirmemesi. ben ofis masama koydum bundan önce nyx fat oil, clarins lip oil gibi nemlendiren ama hafif de renk veren ürünler dururdu hep masamda. çok da sık bitirirm bu tarz ürünleri. cream co'yu koyalı bir hafta oldu ve dudaklarım kuruluktan çatlayıp kanadı. yani gün içerisinde nemlendirmesi kötü uzun zamandır dudaklarımda hiç kuruluk sorunu yaşamamıştım.
bir de parfümlü bir ürün sürdükten sonra ağzımın içine çok kokusu doluyor sanki. yapay bir hissiyat. bundan da hoşlanmadım.
özetle hiç beğenmedim çöe atasım da gelmiyor, kullanasım da gelmiyor.