yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (1)
    • medya (0)

    1. Maliyeti ucuz ve kolay olduğundan kozmetik ürünlerde sıklıkla tercih edilen bir kimyasal bileşen. Nemlendirici etkisinin yanında üründeki aktif diğer bileşenlerin de cilt tarafından daha kolay emilmesini sağlayarak ürünün etkinliğini arttırır. Petrolden elde edilir ve aslında tahriş edici bir maddedir. Yine de düşük dozlarda maruz kalındığında ciddi bir risk oluşturmadığından dolayı kozmetik ürünlerde sıklıkla kullanılır. Ancak çok hassas veya dermatite yatkın ciltlerde reaksiyon gösterebilir. (gbkz: Perioral dermatit) oluşumuna sebebiyet verebilir. "X kişisine iyi gelen ürün y kişisine iyi gelmeyebilir" vb. muhabbetlerimizin gizli öznelerinden biridir kısacası. İçerik listelerinde aşağıdaki şekillerde yazılmış olarak da karşımıza çıkabilir:

    1,3-propanediol

    trimethylene glycol

    methylpropanediol

    propane-1,3-diol

    1,3-dihydroxypropane

    2-deoxyglycerol

    Buna çok benzeyen ve aynı amaçlarla kullanılan en popüler diğer iki bileşen de (gbkz: propylene glycol) ve (gbkz: butylene glycol)'dür. Bu üç maddeden illa ki biri en iyi içerikli olarak kabul edilen ürünlerin(gizlinot: Dermokozmetik) (gizlinot: K-beauty)(gizlinot: High end)bile %90'ında vardır.

    ukte: (yazar: tarchin)

    11 mart 04:34