851. türkiye'ye geldiği ilk zamanlarda çok uygun fiyat ve kaliteli ürünlerle fark yaratırken, bir yerden sonra değiştirdiği fiyat politikasıyla kendinden soğutmuş olan mağazadır.
ürünlerinin fiyatlarının bir anda saçmasapan artmasının nedeni olarak da; türk insanının ucuz ürünün kalitesiz, pahalı ürünün kaliteli olduğu algısına uyum sağlamak amacı güttüğü söylenmiştir o dönemde. herhalde bundan daha saçma ve alman "güvenilirliğine" ket vuran başka bir söylem olamaz! kendi kendilerine ya da sağdan soldan duyduklarına göre fiyatlarını artırıp, güya bizlere kaliteli olduklarını göstermeyi hedeflemişler sağolsunlar(gizlinot: swh).
su andaki ekonomik durum felaket, fiyat algısı yok, neyin ne kadara satıldığı belli değil, doğru. Fakat yıllar önce, yukarıda yazdığım şekilde kalitenin yüksek fiyatla eşdeğer olduğuna kendini ikna etmiş olan rossmann'ın şu anki fiyat politikası iyice çığrından çıkmış durumda. alman sitesine bakıyorum; mesela "Laudatio Bütün Kahve Çekirdeği Barista Crema 1000 gr" ürününün (link: https://www.rossmann.de/de/lebensmittel-laudatio-barista-crema-ganze-bohnen/p/4068134079008 indirimsiz fiyatı 12,99 euro). an itibariyle euro-tl kuru 50,93 ve bu durumda kahvenin fiyatı 649,5 tl oluyor. bizim tr sitesindeki fiyata bakıyorum aynı ürün için; (link: https://www.rossmann.com.tr/ev-yasam/laudatio-butun-kahve-cekirdegi-barista-crema-1000-gr-p-sr21040314 indirimli fiyatı dahi 999 tl)! ki indirimsiz normal fiyatı 1699 tl, şaka gibi! diğer ürünleri için de geçerli olan bu fahiş fiyat uygulaması ne içinde bulunduğumuz enflasyonist durum, ne döviz kuru, ne de gümrük-lojistik v.b. ile açıklanabilecek bir şey değil. bu sözüm ona alman firması bildiğiniz şark kurnazlığı yapıyor ve "yersen" diyor bizlere.
ben kendi adıma protesto ediyorum rossmann'ı ve hiçbir şey almıyorum almanya'daki fiyatlarla aynı ya da maksimum %25 üzerinde olmadıktan sonra ürünler (ki öyle olmuyor zaten hiçbir zaman). bazı firmaların sürekli %60-70 indirim yapmasından ve bu şekilde de kazanmasından, normalde bizlere ne kadar pahalı ve aşırı kar elde ederek satış yaptıklarını görüyoruz. o yüzden bu fiyat politikasını değiştirmediği sürece rossmann'ın müşterisi olmamaya devam edeceğim.
hermes