girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (200)
    • medya (1)

171. MANGO

Online'dan bir ürün sipariş vermiştim, mağazadan teslim alacaktım. Uygulamadan baktığımda ürün mağazaya gelmiş görünüyordu, mağazaya gittim bakmadan sipariş yok dediler.

Müşteri hizmetlerini aradım onlarda diyor ki ürün mağazada.

Bana ne müşteri hizmetleri dönüş yaptı ne de mağaza. Sonuç olarak ürünüm ortada yok.

Öyle de ilgisiz bir firma.

21 şubat 2022 13:54

172. malum parti yandaşı olan firmaların ürünlerini almıyorum. d&r, şans oyunları, milliyet, hürriyet vs. ayrıca pınar ürünlerini de satın almıyorum. lcw gökkuşağını hiçbir ürününde bulundurmayacağız açıklamsından dolayı asla satın almıyorum.

22 şubat 2022 10:00

173. cruelty free olmayan tüm markalar ve yahudilere ait markalar. ha bir de çin malları.

22 şubat 2022 23:04

174. Homofobik markalar

17 mart 2022 06:14

175. -mado

-pınar

-watsons

-d&r

-türkçe tabelası olmayan her türlü yerel dükkan

6.şubat.2023 maraş depreminden sonra bu listeye

-starbucks

-ata holding bünyesindeki franchise yemek firmaları(burger king, popeys,usta dönerci,arbys)

-missha

-golden rose

-akbank

ve öğrendikçe güncelleyeceğim bir çok firma/marka eklendi.

16 nisan 2022 13:27 17 şubat 2023 13:34

176. netflix

starbucks

disney

spotify

9 şubat 2023 14:50

177. Deprem konusunda herhangi bir yardımı dokunmayan bütün firmalar ifşa edilmeli ve boykot edilmelidir. Evet, şu anda bunları konuşmanın tam zamanıdır çünkü firmalar tepki çektikçe yardım yapmaya başlıyorlar. Az önce mcdonalds'tan mesaj geldi örneğin. Tepkimizi koymazsak kimsenin bir şey yapacağı yok. Türkiye'den ekmek yiyen bütün firmaları sorgulamak hakkımız!

9 şubat 2023 20:58

178. Siyasetcilerin %90 i insaat ile ugrasip kat kat rezidans dikmesine rağmen suan asla konusma yapmayip kepçe vinç ve teknik personelerini göndermeyen firmalarını boykot ediyorum!!

9 şubat 2023 23:41

179. Kore cilt bakımı markaları ne güzel geçindiniz yıllarca ÖZELLİKLE KORENDY YORUMLARI KISITLAYACAK KADAR GÖZÜNÜZ DÖNMÜŞ DEMEK Kİ ama yeminim olsun Korendy ve Justinbeauty'den bir daha alışveriş yapmayı geç sayfalarına girmeyeceğim. Kore cilt bakımınızı da aldığınız paraya da tüküreyim

11 şubat 2023 01:53

180. başlık "firmalar" olarak açılmış, "markalar" olarak değil.

(link: https://tr.spot-the-difference.info/difference-between-brand-name Şirket ismi, işle ilgili ticari faaliyetler alanında kar elde etmek için çalışan bir kuruluşla ilişkili bir addır. Öte yandan, bir marka adı, onları diğer şirketlerden ayırmak için ürün ve hizmetlerine şirketin sağladığı bir isimdir.) bu da aslında boykot edilen marka yelpazesini genişletiyor, süslülerimi bu konuda uyarmak isterim.

mesela depremden önce yves rocher'i marka olarak boykot ediyordum, sebebi de satış politikalarını beğenmememdi. sonra bu "marka"nın flormarı da aldığını öğrenmemle birlikte artık 1 marka değil, 1 firmayı boykot edeceğimi anladım. ((link: https://e-sirket.mkk.com.tr/esir/Dashboard.jsp#/sirketbilgileri/17827 NATUREL KOZMETİK TİCARET A.Ş.))

aynı bu şekilde deprem sonrasında da sadece markaları değil, aslında onların bize görünen her şeyini üstlenen firmaları da toptan boykot etmeliyiz. mesela starbucks.

starbucks, kuveyt asıllı alshaya şirketine ait bir marka, yani bölgemizde bu firma tarafından işletiliyor. starbucks'ın protesto edilmesinden sonra diledikleri özür metninde firmanın adı ve logosu da (link: https://www.instagram.com/p/CocdyKfNlkM/ görülebilir). şimdi sadece starbucks'ı boykot etmemiz bile bu firmaya büyük bir darbe indirir ama bir de firmanın sitesinden başka hangi markaları barındırdığına dikkatinizi çekmek isterim. (link: https://www.alshaya.com/en/brands/ burada) victoria's secret'tan nyx'e, new balance'tan estee lauder'e, disney'den mac'e, body shop'tan h&m'e kadar pek çok müdavimi olduğumuz marka var. belki başka sebeplerden ötürü bu markaları bazılarınız boykot ediyordu ama benim -tekrardan- gözüm açıldı diyebilirim. gerçekten çok alışveriş yapıp çok kazandırdığım markalardı bunlar. ömürlerinde ismime fatura kesemeyecekler artık. sizleri de bilinçlendirmek için uzunca yazdım, herkesin kendi düşüncesi ve takdiri tabii. kalın sağlıcakla..

yıllar sonra gelen edit: firmaya bağlı markaları ülkeye göre filtreleyince Türkiye bölgesinde starbucks, victoria's secret, bath&body works, shake shack, pinkberry ve bodyshop markalarıyla hizmet verdiğini görüyorum. bodyshop gitti zaten, kalan sağlarla mücadeleye devam.

12 şubat 2023 15:19 8 nisan 11:31