çamaşırları odada kurutsam bir sorun olur mu ?

süslüler yeni bir eve taşındık ama ne yazık ki çamaşır asmak için bir balkonum yok. eski evimde balkona asıyordum. şimdi bir odayı çamaşır odası yapıp yıkanan çamaşırları bu odada kurutsam bir sorun yaşar mıyım ? nem falan yapar mı bilemedim. benzer durumu yaşayan süslüler siz neler yapıyorsunuz ?

1. Odanın nemlenmesi yine neyse, ancak kuruyan çamaşırın yaydığı nem insan sağlığı için çok tehlikeli. Hava formunda olduğu için Farklı odada bile olsa kurtulamıyorsunuz. Zaman icinde Astıma sebep oluyor.

25 haziran 2023 10:58

2. Odayı sürekli havalandırır çamaşırları aralık asarsanız nem, koku yapmaz. Geç kuruyabilir ve toz yapabilir. Bizim evimiz kuzey cephede çok az noktadan ev direk güneş alıyordu ve çamaşır zor kuruyordu serili kaldıkçada toz yapıyordu o yüzden kurutma aldık.

25 haziran 2023 11:03

3. A1'e ek evet alerjik astımımı tetiklemesi de nedenlerden biriydi.

25 haziran 2023 11:04

4. penceresi var ve oda çok güneş de alıyor. ek olarak kurutma makinesi de alma planım var. odada kuruması sağlıklı olur mu onu bilemiyordum. çok teşekkür ederim hepinize

25 haziran 2023 11:29

5. Kurutma makinesi de sağlıksız diyorlar, çünkü eve inanılmaz bir buhar yayıyor o da, evde çamaşır kurutmaktan tek farkı kıyafetlerin üzerinden tüy gibi şeyleri toplaması ve çamaşırları daha hızlı kurutmasi ama işte başka çaremiz yok. Keşke herkesin bahçesi olsa da güneş altında, açık havada kurutabilsek, en sağlıklısı.

25 haziran 2023 11:51

6. Süslü ben bir odayı çamaşır kurutmaya ayırdım. Penceresi gece gündüz, yaz kış açık ama. Yoksa oda rutubetlenmeye başlıyor ve kıyafetler rutubetli kokuyor. Kendi kullanmadığınız bir odada cam varsa gayet yapabilirsiniz.

25 haziran 2023 12:08

7. Kim diyor kurutma sağlıksız diye ya.

Ss 3 senedir kurutma makinesi kullanıyorum bir kere bile çamaşır asmadım. Her şeyi atabiliyorum içine. Çok memnunum. Ciddi bir hayat kalitesi sağladığını düşünüyorum. Çamaşır as topla vs hiçbiri yok hayatımda. Odaya koyarsın kapıyı kapatırsın.

25 haziran 2023 12:17

8. 2 senedir kıyafet dolabı ve ütünün olduğu bi oda var orada kurutuyorum. Camı da sürekli açmıyorum nem falan olmadı oda/ev süslü. Bina yeni bir bina ondan da olabilir

25 haziran 2023 13:10

9. Imkan varsa kurutma makinesi hayat kurtarıyor. Evimiz caddeye baktığı ve 1. Katta oturduğumuz için toz pislik geldiğinden balkon kullanamıyoruz. Küçük odada kuruttuk birkaç ay ama ev çok hızlı tozlaniyor, alerjim tetikleniyor evde olduğum süre boyunca alerji hapı atmazsam hapşırık öksürük burun kaşıntısı bitmiyor, eve girince resmen hasta oluyordum. Ve bir noktadan sonra kıyafetlerde rutubet kokusu oluyor. Bunu ne yaparsam yapayım ben engelleyemedim. En son kurutma makinesi alıp rahat ettim .

25 haziran 2023 14:11

10. Cam sürekli açık olmalı mümkünse. Kışın da kalorifer sürekli yanmalı. Bu şekilde olmazsa odada rutubet yapar.

25 haziran 2023 23:05