çok sinirliyim feminist olmayanlar neden değilsiniz?

kızlar benim artık sinirim tepeme çıktı bu sosyal medyayla birlikte de her şeyin bozulduğunu görüyorum kızlı erkekli beynimiz yıkandı ve normal insanlara hasret kaldık. size de gına gelmedi mi özellikle twitter ve tiktokta çok pompalanan düşünceler var "kocamın dediğine oy veririm. ben bilmem kocam bilir. kocam yanımdayken beynimi kullanmıyorum" vsvs sonuncu bana da tatlı geliyordu ben de sevgilime güvenip daha rahat davranırım yanında fakat olay artık büyümeye başladı. dişil enerji saçmalığıyla zaten güzelce bi ortalığı karıştırdılar şimdiyse herhangi bişeyde başarılı olabilen, ehliyeti tekte alan, borsadan/paradan anlayan, siyasetten anlayan kızı aşağılar nitelikte şeyler paylaşılıyor yok mangal yelleyen kız yok otobüs süren kız hani güya bu kız değildir erkek fatmadır düşüncesi üzerinden bir manipülasyon dönüyor. ben anlamıyorum tek rahatsız olan ben miyim? bizim annelerimiz onların anneleri okumak için mücadeleler verdiler, kendi fikirleri sayılmadı konuşulmadı diye gözyaşı döktükler şimdi hemcinslerimiz "kocam bilir ben konuşmam kiiii" diye tatlı olduğunu düşündükleri şeyleri empoze ediyor gitgide erkekler geriye gidiyor bu düşünceye alışıyor ve hepsi bunu bekliyor. benim sevgilim dağ ayısı değildir ama eşitlik konularında onunla bile tartışır hale geldik. ne ara bu kadar süs bebeği olmayı kabullendik? ciddi soruyorum. herkes siyasetle şunla bunla ilgilensin demiyorum. ama ciddi şekilde salak yerine koyuluyoruz ve aptal sarışın lafları hoşunuza gidiyor dişilliği çağrıştırıyor diye. ben artık birçok şeye anlam veremiyorum. lütfen buna izin vermeyin biz ehliyeti tekte de geçeriz matematikten de anlarız hesap kitaptan da. kime oy vereceğimizi de biliriz ne giyeceğimizi de biliriz nasıl yemek yapacağımızı da dışarıda ne yiyeceğimizi de. kızları böyle görmek beni çok üzüyor ve öfkelendiriyor artık

1. sadece seçme ve seçilme hakkı için bile dünyada ne mücadeleler verildi kızlarımız "ben kocamın partisine oy veririrm o kadar" falan yazıyor. lütfen özümüze dönelim

2 nisan 2024 22:34

2. "ben kocamın oy verdiği partiye oy veririm" diyen yarımakıllılar asla eğitilemez süslü onu bi geç önce...

2 nisan 2024 22:45

3. a2 aslında güya şaka yapıyorlar ama tadı kaçtı bu işin. sevgiliye kocam demek bile kıroca bence nasıl da kabul gördü hemen gençlerde anlamıyorum

2 nisan 2024 22:49

4. haklısın ss ama maalesef günümüzde öyle kızlar tercih ediliyor "cilve" adı altında. herkes bizim gibi akıl ve mantık çerçevesinden bakmıyor hayata. keşke baksalar tabi...

2 nisan 2024 22:55

5. Ay çok uzun yazmışsın okuyamadım da senin bu başta yazdığın muhabbetleri yapan tipler varoş tipler. Yani sen de onların arasında değilsen boşver. Onlar öyle mutlu. Bizlerin arasında ne o düşüncede kadınların ne de o düşüncede erkeklerin yeri yok. Herkesi masamıza oturtmuyoruz, herkesin masasına oturmuyoruz. Çevrende de varsa uzaklaştır kendinden. Seviyesi düşük insanların düşüncelerini de ciddiye alacaksan ohooo senin dünyanda bu insanların yeri olmamalı

2 nisan 2024 23:04

6. seninle tamamen aynı dusunuyorum, feminist değilim. özgür irade tamamen yoktur üzerinden tez ve pratikler üretmeyi günümüz dünyasında mantıksız bulduğum için değilim. evet beni de etkilediklerinin farkındayım toplumda yaşıyorum ama buna yapabilecegim bir şey yok, yukarda yazdığın salak kızlar salak olmaya devam edecek, birkaç yıla kafasını duvara vururlar hayallerindeki evliliği yapınca. salak insanlar salaktir yapabileceğim bir şey yok sorumlusu ben değilim, o yüzden kendi izole çevremde bireycilige devam edeceğim. ha kendimi feminist olarak tanimlamamam su saçmalığa yeri geldiğinde karşı çıkmayacağım anlamına gelmiyor tabi biz anlatıyoruz anlayan anlar onu da ucu bana dokunmasın diye yapıyorum. bir de Twitterdan uzak durmanizi tavsiye ediyorum gerçek hayatta normal insan oranı daha yüksek tabi düzgün bir çevreniz varsa

2 nisan 2024 23:13

7. twittersızlık çok iyi ya... ben de geçenlerde birkaç erkekle tartışmaya giriştim, o kadar gerizekalılar ki bu toplumda gerçekten en çok erkeklerin ezildiğini düşünebiliyorlar. bu gerizekalılardan biri de benim erkek kardeşim. en zor işleri erkek yapıyormuş. zaten şuna aşırı gülüyorum, bir- en zor işleri erkek yapıyor deyip kendilerine mal etmeleri iki-biliminsanları hep erkek, en önemli keşifleri erkekler yaptı diyerek yine kendilerini bi bok sanmaları. bazı erkekler bunları yapıyor da siz artık o erkekler değilsiniz. ha bi de şey var, kadının beyanı esastırı götlerinden anlamaları. ya kadın taciz iftirasında bulunduysa, neden hemen soruşturma açılıyor deyip faillerle empati kurmaları...

hayır bi de, şu evin içinde babamdan gördüğüm psikolojik-fiziksel şiddeti bildiği halde nasıl bu kadar kör kaldı anlayamıyorum ve inanılmaz kırılıyorum ben. 18 yaşındayken gömleğini ütüledi diye ben sınava giderken, "çocuk gömleğini kendi ütülüyor, ben utandım" dedi babam. ama 12-13 yaşında annesiz beni arkadaşına aratıp pilav yapmayı öğrenmemi beklerken hiç utanmamıştı. dilde kurulan verdiğin örnekler asla masum değiller. o lafları eden insanlara asla saygı duyamam, gülemem de.

2 nisan 2024 23:42

8. süslü öncelikle insanların çoğu cahil ve sorgulamıyor.

ayrıca türk kadınlarının bazılarında bir erkek tapıcılığı var. kendi ailemdeki kadınlarda bile bunu gözlemliyorum. mesela erkek kuzenim ve ben öğrenciyiz benim kuzenime hizmet etmem, ona portakal sıkmam bekleniyor. :) ya da bana yaptığı yanlışları anlattığımda (ki savunulamaz hatta suç teşkil edecek yanlışlar) hala "aman önemseme, ne olacak ki." diyorlar. tamamen erkeğe tapmak oluyor bu. ve bu kadınlar üniversite mezunu, modern insanlar sözde.

kendilerini erkeğin hizmetkarı, bir erkek tarafından seçildiyse değerli, hayatında bir erkek varsa güvende hisseden kadınlar. oh bir de o erkekte para varsa değmeyin keyfine :D

3 nisan 2024 09:49