ön yargılı olacaklar lütfen gelmesin iç dökme sorusu?

soru çok uzun olduğu için yoruma yazıyorum kusura bakmayın.

1. 3 yıllık inişli çıkışlı ilişkim biteli 1 ay oldu. bittikten 10 gün sonra geçen yıl sevgilimle ayrıyken görüştüğüm bir adama mesaj attım. geçen yıl o adamla da flörtümüz kavgayla bitmişti, sonra özür dilemişti arkadaş kalmıştık, zaten 10 yıldır tanışıyorduk uzaktan. ara ara da o mesaj atıyordu naptın sevgilinle barıştın mı diye ve her defasında evlenirsiniz siz, senin değerini bilsin, senden hoşlanmıştım ama biz olamadık vs dedi. numarasını silmiştim ben geçen yıl ama o mesaj atıp özür dileyince geri eklemiştim. neyse, ilk defa ben mesaj attım ona ve akbaba gibi görünmek istemem ama yavaş yavaş birbirimizi tanıyalım bu sefer belki sevgili olabiliriz bu sefer dedi ve kabul ettim. duygusal boşlukta olduğumu düşünüyor, Covid nedeniyle o da evden çalışıyor ve boşlukta olduğunu da söylüyor. 3 haftadır haftada 1-2 defa konuşuyoruz, seninle takılıp geçmeyi hiç istemiyorum, o yüzden ağırdan alalım, sana da zaman geçmiş olur kafanı toplarsın barışırsın belki sevgilinle emin ol diyor ama barışmayacağımdan eminim. benden hoşlanıyor, kafasında evlilik planları da var yavaş yavaş, ama bana en son şuanda ilişkiye hazır değilim ama seninle arkadaş kalamam, başkası olsa düşünmeden atlardım ama seni üzmekten de korkuyorum kendimden korkuyorum dedi ve flörtleşmeyi durdurduk sanırım şuan. kafamda o kadar çok soru var ki, bir taraftan bırakamıyorum onu, bir taraftan gerçekten de boşluktayım ve boşluğu onunla doldurmak da yara bandı muamelesi yapmak olur bu konuda haklı, 3 ay bekleyelim demesine de sıcak bakamıyorum, covid olmasaydı emin ol buluşurdum seninle ama evden çıkmaya korkuyorum dedi, üstüne düşmek istemiyorum, ay ben ne yapayım kızlar.

7 haziran 2020 23:30

2. Adami da kafandaki soruları da burada bırak ve yoluna devam et.

Ayrıca suslu evlilik istiyorsun diyorsun da adam ilişki bile istemiyor. Hayal dünyasında yasama bence. Zaten sevgilinden ayrılınca hemen bunla görüşmen,sonra tekrar sevgilinle barisman düşündürücü. Ben sana guvenmezdim. Kusura bakma. Ama sizden bir şey olamayacağı çok belli.

7 haziran 2020 23:37

3. süslü ben de uzun süreli sevgilimden yeni ayrılıp boşluğa düştüm. hemen sonrasında birkaç yıl önce benden hoşlanan bir arkadaşımla daha sık konuşup hatta flörtleşmeye başladım. sizden farkımız bizim aramızda açıkça söylenen ilişki evlilik gibi laflar yoktu. şu an çok net söyleyebilirim ki ilgi ilaç gibi gelse de şu an bu hassas döneminizde bunun dozunu ayarlayamayabilirsiniz. ilgi görünce mutlu olup kesilince nötr olabilseniz sorun yok ama bunu ayarlayamıyor ve onun dengesiz sözleriyle dengenizin bozulmasına engel olamıyorsunuz muhtemelen. şu an kendinize biraz zaman verme zamanı. hemen başka bir ilişkiye atlamaya çalışmayın, mümkünse bu davranışınızın nedenini düşünün. yalnızlıktan mı korkuyorsunuz, kimseyi bulamamaktan mı yoksa başka bir şey mi var? sebeplerini bulduğunuzda bunlara karşı argümanlar üretin. biraz dinlenmeye fırsat tanıyın. bu şekilde başlayacağınız ilişki çok zorlanacaktır.

7 haziran 2020 23:41

4. süslü ben evlilik muhabbeti bile açmadım ama adam geçen yıldan beri evlilik konusunu açıyor sonra da kaçıyor. takılmalık ilişki peşindeydim ama bunu da seninle yapamam dedi. ki evet ben takılmaya gelemiyorum :/ bana güvenmesini istiyorum çünkü bu sefer mental olarak hazır olabiliriz dedi ve gerçekten ben de istiyorum. bir şekilde birbirimizi silemiyoruz, ama beni ciddiye alsın istiyorum nedense :(

7 haziran 2020 23:41

5. anonim 3, çok teşekkür ederim yorumun için. çok düşündüm bu süreçte. yalnız kalmaktan korkuyorum, başka biri beni sevmeyecek diye panikliyorum ve bu bir sorun farkındayım. bir de tam covid öncesi işimden istifa ettim başka bir iş için ve pandemi nedeniyle de o proje iptal oldu. o da üzdü hepsi üst üste geldi. onun açısından bakılınca çok sorunlu benimle ilgili her şey, ben olsam ben de bekleyelim derdim sanırım, ama dediğim gibi korkuyorum :(

7 haziran 2020 23:45

6. Suslu sorunu dışarıdan bi oku o kadar açık ki.. adam ben seni üzerim triplerinde. İlişkiye başlayacak adam zaten bunları demez, bu kadar çok ciddi ilişki lafi da etmez. Zaten belli eder tavırlarıyla. Seninki ilişkiyi başlatacak bir atakta bulunmuyor ki. Seni üzerim, ciddi ilişki isterim e basla o zaman y*vsak..

Neyse suslu, sen başlarsın bu adamla ilişkiye, geçmiş ilişkin pilav gibi gelir her sorunda. Sonunda da terk edilirsin, ve sana denir ki ben seni üzerim demiştim :')

7 haziran 2020 23:50

7. bakın siz de farkındasınız aslında bu hislerinizin sebebinin. kendinizi sürekli bu hisleri sorgulamaya itin, gerçekten yalnız kalacağınızın kanıtı var mı? neden herkes birini bulsun da siz yalnız kalasınız? şu aşamada açıkçası ben kendisine hak verdim, zaman vermeniz en hayırlısı olur sizin açınızdan. düşünsenize şu an bir ilişkiye başladınız. daha aklınızda eski ilişkiniz tamamen sönüp gitmemiş, sürekli her şeyden tetikleniyorsunuz, sorguluyorsunuz, alınıp kırılıyorsunuz. böyle bir ilişki nasıl devam etsin? şu an gördüğünüz ilginin tadını çıkarmaya ve biraz akışına bırakmaya çalışın. olacaksa zaten ilerde yine olur.

7 haziran 2020 23:50

8. Bilmiyorum ama bana adam biraz atiyor gibi geldi ya en azindan benim durumumda adam bol keseden salliyormus istedigini elde edene kadar. Evlilik vs olmasada birlikte olalim, hic bos kalmiyorsun bize firsar vermiyosun vs diyen biri vardi bazen surekli konusuyoduk bazen 6 7ay konusmazdik ya da kisa muhabbetler. Sevgilim varken hep buyuk laflar ederdi sevgilim olmayinca ortadan kaybolurdu bahaneler vs yaratirdi hep. Sizin durumunuzda adamin acele etmemesini anlarim ama ben genel itibariyle zamansiz buyuk laflar eden adamlara guvenmemeye karae verdim genelde fos cikiyolar cunku

7 haziran 2020 23:51

9. öncelikle uzun ilişkiden çıktığında bu tür şeyler düşünmen normal sanırım bazı özgüvenini düşürecek sorunlar yaşamışsın. karşındaki insanla sırf boşluğu doldurmak amaçlı konuşup birlikte olmak istiyorsan bence tamamen uzaklaş derim. hem karşı tarafa haksızlık olur hemde bittiğinde seni iyi biri olarak hatırlamaz. ayrıca ayrıldığın sevgilini demek ki gerçekten sevmiyormuşsun eğer aranızda aldatma gibi çok büyük olaylar geçmediyse, hemen bu insandan tekrar hoşlanmaya başlaman bana normal gelmedi.

7 haziran 2020 23:52

10. Adam iletişimi kesmese tatlım bebeğim yapsa üç gün sonra olmuyo ya arkadaş kalalım ayağı çekse suuuç, seninle takılmalık istemiyorum o yüzden şu ara bir araya gelmek istemem dese o da suç. Gerçekten bazı kadınlara yaranılmaz.

Bir de naçizane tavsiyem sevgilinizle ayrıldığınız anda yedektekilere mesaj atmayın, geçen sene ayrıldığınız gibi yazmışsınız sonra barışıp hiçbişey olmamış gibi ilişkiye devam. Yani sevgiliye aşk varda nasıl başkasıyla konuşuluyor? Sevgiliye aşk yoksa neden barışılıyor? Flörtle çok seviyesiz muhabbetler sevgilinle ayrıldın mı barıştın mı, barışırsın üzülme ama ben sevgili olmak isterim seninle falan nedir bu yahu hangi paralel evren. siz bir yandan on gün geçmiş ayrılıktan hoop sevgili olalım modundasınız. Şaka gibi. On günde hangi ayrılığı sindirdiniz yahu? Tamam herkesin iç dünyası başka da bu kadarı da tuhaf.

Bence öncelikle ilişkisiz de var olabileceğinizi ilişkisiz de birey olduğunuzu bi algılayın, sevgiliden sevgiliye atlamayın. Önceki ilişki belli ki toksikmiş ayrıl barış hemen ayrılıkta flörtlerle konuş sonra tekrar barış falan. bi kendinize gelin, kendinizi bulun, kendinizi tanıyın. Adam ne güzel demiş şu an manasız olacak bi ilişkiye başlarsam ve seni böyle bi süreçtr harcamak istemem. Siz de insanları harcamamak için önce bir detoks yapın üç senelik biten ilişki üzerine bir kalibrasyon yapın kendinize gelin.

8 haziran 2020 00:00