özel üniversitelerde (gerçekte de) akademisyen maaşları devlet ile eşitlendi mi? bir de gün içinde kendinize ayıracak vaktiniz oluyor mu?

resmî duruma, yök kanununa uyarı alsalar da uymayanlar vardı en son. hatta en yakın verenler devletin netini kendileri brüt olarak verebiliyor diye duymuştum. hâlâ yök kanununu uygulamayanlar var mı? bir de özelde (kartlı sistem var, koşullar devlet gibi değil. ondan sizlere soruyorum) öğretim görevlisi olan arkadaşlar günde genelde kaç saat derse giriyorsunuz? boş gününüz oluyor mu? oluyorsa okula geliyorsunuz sanırım mecbur. ek başka işler yapmanızı isteyenler oluyor mu? bir üniversitede ik'da eksik var arada oranın işine bakarsın diyenler vardı araştırma görevlilerine mesela.

1. Ben bir vakif universitesinde arastirma gorevlisiyim bu ciddi enflasyon zamlarindan once esitti maaslar 7-8k iken. Su an 5 bin lira daha dusuk veriyorlar. Hep bi geriden yapiyorlar zammi.

14 mart 2023 13:28

2. Yogunluk konusu da tamamen degisken. Kimi yer dediginiz gibi asiri angarya yukler kimi daha rahat olur. Bu hocalariniza da bagli biraz.

14 mart 2023 13:29

3. Çok teşekkür ederim. Demek ki kanun vs. Bir işe yaramıyor. Uyarılar da göstermelik o zaman. Yaptırım olsa bunları yapamazlardı.

14 mart 2023 16:03

4. ben araştırma görevlisi olarak çalışıyorum, yasada net bir şekilde net ücret aynı olacak denilmediği için brütü eşitliyorlar en fazla. onda da 2 bin tl gibi bir fark oluyor. öğretim görevlileri genelde 15 saatten aşağı derse girmiyor. benim çalıştığım üniversite en eski vakıflardan birisi, orta seviye bir okul, apartman üniversitesi değil yani. yine de iş yükü fazla oluyor çünkü en az sayıda personelle işi yürütmeye çalışıyorlar. ik'ya bakma durumu olmuyor ama fakülte içi idari evrak işleriyle uğraşıyorsunuz. haftada bir gün akademik izin veriliyor, onun dışında gün içinde kendinize vakit ayıramadığınız çok zaman oluyor.

14 mart 2023 21:42

5. Teşekkür ederim anonim 4. Akademik izin sadece doktora, yüksek lisans yapanlara mı veriliyor?

15 mart 2023 12:43

6. evet sadece lisansüstü yapanlara veriliyor. bizim üniversite çok sıkı değil o sebeple haftada 3 gün ofiste bulunmak yeterli genel olarak, birkaç bölüm hariç. bir de öğretim görevlisi olmak için yüksek lisans mezunu olmak gerekiyor artık.

16 mart 2023 18:35