özel eğitim öğretmeni olan veya çevresinde bu mesleği yapan?

süslüler ben bu bölümü seçmeyi düşünüyorum sabırlıyım iletişimim iyi yani aklımda 1 yıldır bu bölüm sadece korkuyorum nedenimde işsiz kalmaktan şu an atamaları iyi ama 4 5 yıl sonrayı düşünemiyorum özelde iş imkanı nasıl vs bilginiz var mı acaba ? :)

1. Özelde de iş imkanı oldukça yüksek. Uzunca bir süre de açık kapanacak gibi görünmüyor ne devlette ne de özelde. Yapabileceğine olan inancın tamsa mesleğin geleceğini düşünmeden yazmanı öneririm. Önü oldukça açık

7 ağustos 2020 09:44

2. Özelde de önü açık

7 ağustos 2020 09:50

3. Özelde iş imkanı baya fazla. Günlük 3 saat çalışıyor arkadaşım derse giriyor 3bin alıyor. Meslekte 7. senesi ama.

7 ağustos 2020 09:50

4. Özel egitimde çalışabilirsiniz, onu açık bir meslek. Devlete atanirsaniz daha rahat tabii. Onun dışında çocukların durumuna göre zorluk yasanabiliyor. Fiziksel olarak da kendinizi korumanız gereken bir meslek.

7 ağustos 2020 10:03

5. Özel eğitim üçüncü sınıfım. Ben de şüphe ederek yazmıştım. Çalışma koşulları rahat günlük 3 saat vs yazılmış ama çok değişen bi olay. Normal sınıf öğretimi yapılmıyor. Ikinci sınıfta kurum gözlemi dersi aldım. Ilk yıldan beri de rehabilitasyon merkezinde staj yapıyorum. Çocugun durumuna göre bep böp hazırlayıp bireysel eğitim veriyoruz. Yetersizliği ağır olan çocuklarda sabırlı olmak yetmiyor maalesef işi sevmek lazım. İş imkanına göre yazılacak en son bölüm bence. Sırf şu an iş imkanı iyi diye yazacaksanız tekrar tekrar düşünün. Sevmeden yapmaya kalkarsanız bu mesleği hem kendi hayatınızı zindan edersiniz hem çocuklara ve velilere faydanız dokunmaz. İş imkanına gelince de iki sene önce 58 ile atama yapılan bölümde bu sene 72 olmuş puanlar. 4 yıl sonra ne olacak bilemeyiz. Ki bölüm her sene üç dört şehirde açılmaya başlandı. Sınıf öğretmenleri de bu alana yöneliyor maalesef. Şahsi düşüncem sonu pdr gibi olacak.

7 ağustos 2020 10:58

6. işsiz kalmazsın. sadece okursan cv'in boş olmasın yani kurs, seminer, konuşma, sertifika veren yerler, bunlari üniversite döneminde kaçırma. sana faydası olur. ataması şuan az ama önü açık bir meslek. bilinçsiz aileler o kadar fazla ki hala çocuğundan utananlar var. tam tersi engelli çocuğu olacağını bile bile 300 lira devlet para veriyor diye doğuranlar da. ben stajımı özel eğitimde yaptım ilk gün de dayak yedim, son gün de. çok sabırlı olman lazım ve umarım kırılgan bünyen yoktur. bazen çocukları yerde kitlemek zorunda kalıyorduk yani ellerini kollarını sakince tutup onun sakinleşmesini bekliyorduk. bir keresinde çocuk kafasıyla duvarı kırmıştı. ki bunlar daha hirbir sey taciz edenler de var, onlar geldiginde 2 erkek hocayla beraber derse giriyorduk. bunların bilincinde ol diye yazıyorum korkutmak için değil.

7 ağustos 2020 11:03

7. Özelde de devlette de önü açık bir bölüm. Bir anon 72 yazmış ama kpss de 72 ile atanmak bir mucize zaten sadece bunun için bile yazılabilir, 4 sene sonrası içinse diğer bölümler şuan 80le kapatırken 4 sene sonra 90 la kapatır özel eğitim anca 80e çıkar. Sadece gerçekten çok sabır ve özveri ister özel çocuklar eğer faydalı olabileceğinize inancınız tamsa kesinlikle okuyabilirsiniz

7 ağustos 2020 12:39

8. Zaten 72 puanı yüksek gördüğümden yazmadım onu son anon. 2 yılda 12 puanlık bi artış var ona dikkat çektim. Maalesef her bölümde olduğu gibi işinin ehli olmayanlar kadro dolduruyor. Sosyal bilgiler,sınıf vs özel eğitime geçiyor sırf önü açık diye. Otomotiv mezununun özel eğitimde yüksek yaptığını gördü bu gözler. Pdr, paramedik de uçtu bi iki üç yıl bir de şimdiki durumlarına bakın. Ülkede önümüzdeki günün garantisi yokken 4 yıl sonrası için en fazla 80 olur demek saçma. O yüzden sırf -şu an- önü açık diye emin değilseniz bu mesleği yapabileceğinizden yazmayın derim işin içinde olan biri olarak.

7 ağustos 2020 12:52

9. ciddi anlamda sabır ve sevgi isteyen bir meslek. özel çocukların olduğu okula gittim lisedeyken ve sinirlendiklerinde hocaya vurma gibi durumları olabiliyor. yani garanti işten ziyade yapabilir misin onu düşünmen gerekli süslü. gittiğim yerin pdr hocası şunu demişti: "size kızınca sertçe vurabilirler ama 5-10 dk sonra gönlünüzü almaya da gelirler. normal liselerden en büyük farkı bu"

8 ağustos 2020 05:08