üniversitede alınan disiplin cezaları mezun olurken siliniyor mu ?

kızlar üniversite 2. sınıfta kopyaya teşebbüs ettiğim için uyarı cezası aldım. bu yıl mezun oldum . transkripte falan herhangi bir şey yazmıyor. bazı farklı üniversitede olan kişilerde transkripte yaziyormus aldiklari cesalar. bizim istanbul üniversitesinde transkripte bir şey yok. acaba silindigi için mi yazmamislardir. ben silinmez diye biliyordum ama göremeyince bu silinme ihtimali var mı diye umutlandim ?

1. sicile isleniyor disiplin cezasi bizim okulda da. kinama silinebiliyor ama disiplin silinemiyor

30 temmuz 2019 21:32

2. Uyarı almistim ben. En alt sınırdan ceza.

30 temmuz 2019 21:40

3. Anonim 5 . Ben de bunu merak ediyorum suan hiçbir yerden var mı yok mu o ceza kendim ulaşamıyorum. E devlette yok. Mezun olmadan önce okulun sisteminden disiplin belgesi isterdim o zaman gözüküyor uyarı cezası almıştır diye. Ama mezun olunca o sistemden artık istek yapamiyorum. Bana verilen ne diplomada ne de transkriptte herhangi bir şekilde bu kişi uyarı cezası almıştır da yazmıyor. Mesela Pamukkale üni.mezun olan bir arkadaşımda disiplin cezası almıştı , onun transkriptinde yazıyor bu kişi disiplin cezasi almiştir diye.

30 temmuz 2019 22:50

4. Adli Sicil olarak geçmiyor disiplin suçları yalnız. Adli Sicil daha farklı bir olay.

31 temmuz 2019 10:03

5. Madem adli sicile işlenmediğinden eminsiniz silinmese de sorun olmaz.

31 temmuz 2019 11:26

6. Disiplin cezası alıp hakim olan var. Ama yeni güncel de durum nasıl bilmiyorum. Yüksek lisansa sorun olmuyor. Bazı okullarda oluyor ama onların yonetmelimlerinde belirtiyor ama bizim İÜ de sorun yapmıyor YL da. Ben sadece siliniyor mu ve neden bizde transkriptte yok onu merak ettim. Acaba sildiler mi diye. İş hayatında uyarı cezasını pek umursanmiyor. Hakimlikte bir kaç yıl önce okuldan atılan ama daha sonra eğitimine devam eden kişiler kabul edilecek diye yeni bir yönetmelik geldi.

31 temmuz 2019 13:52