üniversitede hocaya soru sormak?

cahilliğimi mazur görün. bu sene 1. sınıfım. kalkülüs 1 alıyorum ama anlamadığım bazı yerler oluyor mesela işlenen kitapta. bu durumda ders dışı hocaya soru sormak nasıl karşılanır? dersi prof hoca veriyor ve bu bende önyargı oluşturdu sanki git başımdan diyecek gibi. sonuçta başlangıç dersi ama üniversiteye başlayalı 2 hafta oldu açıkçası. nasıl iletişim kurulur vs. bilmiyorum. sudan çıkmış balığa döndüm. bu arada ytüde murat donduran hocadan ders alıyorum belki bana tüyo vermek isteyen olur :)

1. Hocaların veya dersin asistanlarının öğrenci soruları için ofis saatleri olur genelde. Size böyle bir şey duyurmadılar mı?

15 ekim 2023 00:10

2. bilmiyordum araştıracağım

15 ekim 2023 00:11

3. müsait olduğu saatleri oluyor mesela salı günü saat 3 ile 5 arasında bana soru sorabilirsiniz odama gelip der. veya asistana da gidip sorabilirsin. asistanlar daha cana yakın soru çözmeye hevesli oluyor.

15 ekim 2023 00:16

4. Asla böyle düşünme ss

Ofis saatinde git sorularını sor tam tersi hocalar ilgili öğrenci sever

15 ekim 2023 00:21

5. Ofis saatleri +1

Ayrıca niye soramayasınız ki? Bir şeyleri bu kadar biliyor olsanız oraya eğitim almaya gitmezdiniz. Adı üstünde öğretmen, öğretim görevlisi, Öğretmekle görevli.

15 ekim 2023 00:26

6. haklısınız sadece bu daha temel bir ders diye çekindim. lisede aldığımız konulara çok benziyor diye. yine de soracağım.

15 ekim 2023 00:30

7. Ben dersi bitirdigi an pesine takılıp hocam anlamadığım birkaç sey var musait zamanınız var mı diye pesine takilmistim o da dersinin olmadığı bir saat aralığı vermisti.

15 ekim 2023 00:52

8. avesis'te ofis saatlerini duyurmuş olabilir, duyurmadıysa da hocaya mail atıp ya da ders sonrasında sorabilirsiniz. bir de murat donduran iktisat hocası değil miydi calculus dersi mi veriyor?

15 ekim 2023 00:53

9. evet iktisat okuyorum. dersin adı farklı ama içerik öyle olduğu için kalkülüs yazdım. hoca hakkında bilginiz var mı süslü?

15 ekim 2023 00:55

10. ismini verdiğin hocadan nefret ediyorum nefrettttttt, kaç sene geçti üzerinden adını görünce tüylerim diken diken oldu, aşırı toksik ve egoist biri

15 ekim 2023 00:57