ünlülerin uyuşturucu madde kullanma sebebi ne sizce?

hayatları hep tıkırında görünen bu insanlar neden uyuşmaya/rahatlamaya ihtiyaç duyuyor fikirleriniz var mı?

1. ünlü insan da insandır. her insan gibi zaafları vardır. Her ünlü uyuşturucu kullanmıyor. Uyuşturucu kullanmış her ünlü de bağımlı olmuyor.

bazı kişilik özelliklerine sahip insanların uyuşturucu kullanımına yatkınlığı olur. Örneğin yeni deneyimlere açık olmak, dürtüsel olmak vs. bir insan yeniliklere açık biri diye uyuştucu kullanacak demek değildir tabii ki. bu kişilerden bazısı da bağımlı olur, bağımlı olma olasılığı da kişinin genetik altyapısına, travmalarına geçmişine vs bağlı.

19 mayıs 2024 18:13

2. O kadar mutluluk kokosuz olmuyor demek ki

19 mayıs 2024 18:17

3. tahminimce bazıları ünlü olmayı başarsa da ünlü 'kalmak' zor oluyo olabilir. o da bir stres bir anda her şeylerini kaybedebilirler bir iftira bir skandalla vs.

aile travmaları olabilir, küçük yaşta zorlanıyor bazı çocuklar ünlü olsun diye. sonra binbir türlü taciz tecavüz zorluk medya olayları..

dertleri olmasa da artık parayla her şeyi elde edip her şeyden sıkılıyo da olabilirler. beyinlerinin sınırlarını görmeye çalışıyolardır artık eğlence olsun diye.

yalnızlık olabilir, zengin insan yakınındakilerin gerçek niyetlerinden emin olamaz bence şüphelenebilirler, belki ilişkileri falan yürümüyodur bu yüzden.

19 mayıs 2024 18:25

4. Ben şimdiye kadar normal, sağlıklı bir şöhret öncesi dönemi olan ünlü görmedim.

Ya çocukluktan gelen türlü travmaları var ya ünlü olacağım diye çeşitli tavizler verip kendilerini harcamışlar ya da ikisini birden yaşamışlar.

Bir kısmına bunun üzerine elde ettiği şöhreti koruma baskısı gelip uyuşturucuya başlıyor, bir kısmı uyuşturucunun yaratıcılığını artırdığını düşünüyor, yine bir kısmı da madem bok gibi param var bunu da bir denemiş olayım kafasında oluyor.

Velhasılı kelam; ünlüler dünyası uzaktan bakınca hayranlık duyulsa da içi bok gibi bir yer. Para var ama gerisi bomboş

19 mayıs 2024 21:50