2 gün önce dövme yaptırdım kolumun hala ağrıması normal midir?

19 ekimde iç koluma ilk kez ve biraz detaylı bir dövme yaptırdım süslüler. dövmeyi yapan kişi bana bir gün sonra duş almamda bir sorun olmadığını söylemişti, hatta 4 gün falan hiç su değmezse dövmenin daha kötü olabileceğini söylemişti. ben ilk gün içme suyuyla temizledim ve her an bepanthen plus sürdüm hala sürüyorum. 21 ekimde de duş aldım. dövme olan kısım çok ağrıyor ve hafiflemiyor. daha kabuk bağlamadı. bu ağrı kaç gün sonra biter? arada bir içme suyuyla temizlemeli miyim yoksa hiçbir su değmemeli mi?

1. Adam dövmeyi yapınca streçledi, 2 saat sonra peçeteye içme suyu döküp sil ve nemlendir dedi ben de onu yaptım. Duş alma ve su değdirme diye bir şey demedi aksine bir gün sonra duş alabilirsin dedi. ama internetten araştırdığımda su değmemesi gerektiği yazıyordu o yüzden kafam karıştı sadece.

22 ekim 2020 02:02

2. kardeşim sizinle aynı şekilde dövme yaptırdı, yapan kişi "2 gün banyo yapmayın sonra da 1 hafta su değmemesine özen gösterin, sık sık dövmenin üzerine vazelin sürün" dedi. hiç ağrısı olmadı onun. benim bildiğim süreçte böyle. hiç su ile silin diyeni duymadım.

22 ekim 2020 02:09

3. teşekkür ederim süslü cevap için. Benim de başka deneyimim yok dövmeyi yapan kişi  streçlemeden önce de birkaç kez silmişti bana da içme suyuyla silmemi söylemişti. Umarım kötü bir şey olmamıştır çünkü hala ağrıyor ama hep nemlendiriyorum. Tenim çok hassas belki de ondan ağrıyordur bilmiyorum tekrar teşekkür ederim.

22 ekim 2020 02:15

4. 2 tane dövmem var, yaptırdığım kişi profesyonel bir dövmeci. bana 1 hafta kadar su değmesin demişti, şaşırdım açıkçası suyla sil falan denmesine. duşa streçe sarıp o şekilde giriyordum ben. o zamanlar bir dövme kremi almıştım, 6-7 sene oldu kremin adını hatırlamıyorum ama almasaydım beyaz vazelin sürerdim, yaptırdığım dövmeci beyaz vazelin önermişti başka birine. benim ilk dövmem bilek kemiğimde olduğu için biraz ağrı yapmıştı ama hemen geçti, sizin bu kadar sürmesi iyileşme sürecinin ve acı eşiğinin herkes için farklı olmasıdır bence. endişelenmeyin kısa zamanda geçer. su değdirmemenizi tavsiye ederim. sık sık elinizde olan kremle nemlendirin. ben kuruduğunu hissettiğim zaman çok ince bir tabaka halinde sürüyordum.

22 ekim 2020 03:03

5. Bence dövmecinizi arayıp sorun çünkü her boya her kişi farklı. benimkinde de mesela şişe suyuyla ve antibakteriyel sabunla yıkayıp krem sürüyordum. Uzun süre musluk suyu değdirmedim

22 ekim 2020 07:32

6. Süslü 4-5 gün su değmemeliydi dövme sanatçınız işinin ehli biri değil dövmenizde bozulmalar meydana gelebilir haberiniz olsun

22 ekim 2020 11:35

7. bu arada vazelin yerine bepanton ve su değdirmeniz gerektiği zaman(4-5gün iyileşme sürenize bağlı)antibakteriyel sabunla bölgeyi deforme etmeden yıkamalısınız

22 ekim 2020 11:37

8. cevaplar için teşekkür ederim süslüler. Dövmeyi yapan kişi bana kesin olarak "üzerini sudan koruma" demişti. Tabi duş almamam daha iyi olurdu "alabilirsin" demesine rağmen ama içme suyuyla temizlemem gerektiğini söylüyordu. Bepanthen plusla sürekli nemlendiriyorum bir an önce kabuk bağlamaya başlar umarım.

22 ekim 2020 15:15

9. 5 tane dövmem var. her birini farklı farklı yerlerde yaptırdım. kullanılan boyaya göre değişilik gösteriyor sanırım; çünkü her dövmeci bana farklı şeyler söyledi. biri 3 gün su değdirme dedi. öbürü 2 saat sonra yıka dedi vs. o sebeple dövmeciniz ne diyorsa onu uygulayın. aşırı krem sürmek ve kabuğu soymak rengini biraz soldurabilir diye biliyorum. yine de danışın dövmecinize.

ağrı konusuna gelirsek de; iç kol derisi hassas bir bölge. belki o sebepten uzun uzun ağrımış olabilir :/

23 ekim 2020 01:21