1. (link: https://i.hizliresim.com/QpWq9y.jpg Link açılmıyor tekrar buyrun)
- süslü
- sanat
- bürokrasi
- diğer
- şikayet et
2.kez zoretanin tedavisi hakkında ?
merhaba süslüler. 5 sene önce zoretanin tedavisi gördüm. son 1 senedir sivilcelerim geri döndü. 1,5 ay önce doktora gittim ve tekrar roaccutane tedavisi uygulayım dedi. biraz ses tonum biraz da havaların hala sıcak olması sebebiyle krem yazdı ve geçmezse roaccutane başlatacağım dedi. ergenliğimden beri gittiğim bir doktor ve sivilcelere krem vermektense roaccutane yazıp geçmeye eğilimli. böyle olunca şüpheye düşüyorum. kullanalı 5 sene olduğu için diyorum her 5 senede bir ben bu ilacı mı kullanacağım? buraya cildimin bugünkü halini de yükleyeceğim. sağ taraftaki kızarıkların çoğu iz aktif sivilce değil. siz olsanız kullanır mıydınız yoksa başka doktorlara gidip fikir mi alırdınız? birkaç yorum yaparsanız çok mutlu olacağım :/ https://i.hizliresim.com/qpwq9y.jpg
- cevaplar
- şikayet et
2. Ben de iki kere kullandım, hala çıkıyor. Hormonlar kendini yeniliyor, yediğimiz ictigimiz şeyler vs ben tamamen sonsuza dek grcirebilecegini düşünmüyorum açıkçası. Dönem dönem sizin gibi izlerim kizariyor, sonra azalıyor. Pms ya da regl dönemlerimde hala sivilce çıkıyor ama şimdi gitsem doktor yazsa bana kullanmam açıkçası. Sizin yerinizde olsam da kullanmam. Leke,iz geçirici şeylere yonelirim aha/bha serum vs.
| ten rengi: | buğday tenli |
| göz rengi: | açık kahverengi |
| saç şekli: | dalgalı |
- şikayet et
3. Tekrar kullanmamalisin. Ben de zoretanin kullandim 19-20 yaslarimda. Sonra sivilceler tekrar geldi. Yine yazdilar. Senin gibi israr ettim ve kremler kullandim. Bende en cok işe yarayan clindoxyl olmustu. Gercekten gecirdi. Bence baska bir doktora gitmelisin. Hormon testi daha önce yaptirmadiysan hormon testi yaptir. Benim hormonlarimda sorun yoktu. Kreme rağmen arada bir sivilce cikiyordu. Gebelikten korunmak icin birkac ay. Dogum kontrol hapi kullandim ve ondan sonra bir daha hic cikmadi. Baska doktora da gorunmeden asla ama asla baslama brnce.
- şikayet et
4. Herkes baslama demis ama ben basla derim..cunku bende zerotenin tedavisi gordum yalniz 5. Ayda gecince birakmistim.. 5 yil sonra tekrar sivilcelerim geldi ve ben doktora gittim ve once bana 5. Ayda biraktigim icin kizdi sonra da tekrar baslayalim dedi..size yazdigi kremleri verdi bana da bu arada hormon testleri de istedi..ben hormon testlerini yaptirdim kremleri de kullandim ki gecmedi doktorun yolunu tuttum bana hormonlardan kaynaklandigini soyledi..yani 18 yasindaki hormonlar dolayisiyla bir 5 yil sonra ataga geciyor dedi..ve tekrar tedavime basladim ve hic bir sey olmadi..ayrica resminize baktim benim 2. Defa doktora gittigimde bile yuzum sizinkinden daha hafifti ona ragmen kullandim..
Unutmadan sunu da soyleyeyim ki zerotenin daha once kullandigim icin zaten nelere dikkat etmen gerektigini biliyorum doktor ayrica yasin ilerlemis oldugu icin bana a vitamini takviyesi almaya özen goster demisti..yani her yasta farkli reaksiyon veriyor ilaclar bunu unutmayin..
- şikayet et
5. merhaba, ben kullanmadan önce benzamycin krem kullanmanı öneririm.
çok çektim şu sivilcelerden ama artık kurtuldum denebilir önceki haline göre. bir şans ver derim ikinci kez ağır bir ilaç kullanmadan önce.
yalnız benzamiycin de cildi inceltttiği için güneş kremi gerekli yine. ben geçen kış kullandım ama tekrar gidip göstermek istiyorum doktora tekrar kullanıp tamamen temizlemek için cildimi.
| göz rengi: | koyu kahverengi |
| yaş: | 30 |
| saç rengi: | koyu kestane |
- şikayet et
6. ilk bir test yaptırıp başka doktorlarla görüşeceğim. Zaten başlamak istemiyordum çoğunuzun bu yönde yorum yapması kararımı kesinleştirdi. Basit bir ilaç değil sonuçta.. (yazar: elifing ) şuanki tedavimde benzaymcin var. Daha öncede kullandım yineledi ve suanda da etki etmiyor :/ fakat hepinize teşekkür ediyorum (yazar: anonim ) (yazar: sevv ) (yazar: elifing )
- şikayet et
7. ben de bir kere kullanmıştım tekrarladı ama tekrar kullanmayı düşünmüyorum çünkü kalıcı yan etkiler bıraktı bende ilk kullanımda ikinciyi göze alamıyorum ve ayrıca cildimi kontrol altına almayı çok şükür öğrendim.. işin sırra asit kullanmakta aha(glikolik kullanıyorum bunda) ve bha(salisilik kullanıyorum bunda da).. bu asitler gözeneklerimin temiz kalmasına(bha) ve yüzeydeki ölü derinin atılmayıp mikrop oluşturmasına(aha) engel oluyor.. keşke roaccutane kullanmadan önce de bu asitleri keşfetseydim diyorum şimdi ama tabi bir 5 sene öncesinden bahsediyorum..
amaan
| cilt alt tonu: | nötr |
| alerjik cilt: | evet |
| saç kalınlığı: | kalın telli |
| cilt tipi: | yağlı |
| göz rengi: | koyu kahverengi |
| saç tipi: | kuru |
- şikayet et
8. Ben de aha bha kullanmayı düşünüyorum. Genelde cyrene önerilmiş. Siz hangi markayı kullanıyorsunuz acaba? (yazar: amaan )