çok güzel bir yaş. o yaşa kadar sanki ağır çekimde gelmiştim sonrası aşırı hızlıydı ne ara geçti zaman anlamadım. çok iyi de değerlendiremedim. o yüzden sana zamanın farkında olmanı önce tavsiye ederim.
bedenine iyi bak. kariyerinde bol şans. enerji gerektiren herşeyi yap. maddi durumun iyiyse çevreni de bekleme ve gez derim. ben buna çok pişmanım :(((
bir de insanlara fazla güvenme ama sosyalleş. zamanla daha az arkadaşın kalıyor şuan ne kadar çevre oluşturursan o kadar iyi :) ama tabi kriterlerin olsun
Çok güzel bir yaş 29 yaşındayım hep geri dönüşmek istenen yaş denildiğinde benim 25 oluyor. Bedenime çok iyi bakardım zayıftım o zamanlar bir daha kilo aldım almazdım cilt bakımına yüklenirdim göz kremi kullanmaya daha erken başlardım mesela. Yürüyüşü daha sık yapardım evimin oradaki şahane parkı daha iyi kullanırdım. Etrafıma bi bakardım tanışmak isteyenlere şans verirdim daha çok gezerdim okurdum kendime yatırım yapardım. Ama en çok gezerdim sanırım ben bunun için eşimi beklemişim sanki o zaman da gezdim atandığım senenin bir sonrası oluyor yeterince maaş ezdim ama iştee daha çokkk gezerdim
Sonun başlangıcı. Bu yaşa kadar her bir yılı beş yıl gibi yaşadın şimdi her beş yıl bir yıl gibi geçecek. Oha ne ara 30 oldum oha ne ara 35 oldum diyebilirsin. Önğndeki 5 6 sene hayatını yoluna koyman için kritik. Buna iş kutçrmak evlenmek çocuk yapmak mümkünse dünyayı gezmek ve hobi edinmek de dahil. Kendini hala çocuk gibi hissedip daha çok gencim rehavetine kapılma. Çünkü dediğim gibi bir anda 30 olacaksın ve bir bakmışsın tüm arkadaşların evlenmiş işe girmiş araba almış çocuk yapmış vs vs. Daha dün one rengi seçmekten başka derdi olmayan bir arkadaşının bir anda iyi bir konumda işe girdiğini, abi evlilik ne ya hele düğün falan çok saçma diyen arkadaşının kolunda bileziklerle halay çektiğini, valla beş kuruşum yok eksideyim diyen arkadaşının sıfır araba aldığını , hiç çalışmadım büte kalcam diye ağlayan arkadaşının bilmem ne sınavında derece yaptığını görebilirsin. Gördüklerine şaşıra şaşıra ne ara 30 olduğunu anlamayabilirsin. Gelelim tavsiyelere.1 Evet hala çok gençsin ama ama bişeyleri yapmanın tam zamanı tutulup kalma harekete geç. 2 Hayata her koldan saldır. İşi de bulurum evlenirim de yatırım da yaparım kariyerde vs vs gibi. Önce bi iş bulayım sonra şunu yaparım önce bi sevgili bulayım sonra işe girerim gibi kafanda bir sıralama yaparsan ve ilk hedefini tutturamazsan diğerlerine geçemiyorsun ve hayatın bekleme moduna geçiyor. 3 ve bence en önemli madde. Birçoğumuzun başı bu madde yüzünden yanmıştır. Şimdiye kadar kalabalık arkadaş gruplarıyla vs takılıp hayallere dalmış olabilirsin ama bundan sonraki hayatında muhtemelen yalnız olacaksın. 7 24 birlikte olduğun sürekli dert yanan bir arkadaşının bile a planı b planı c planı olduğunu gördüğünde şaşırabilirsin. Şu an etrafında gördüğün kimse hayata karşı boş değil büyük ihtimal. O yüzden arkadaşlarının sözlerinden etkilenmeyi bırak. Atı alan ğsküdarı geçer sen yaya kalırsın sonra. Arkadaşlarınla selam sabah et ama kendi planların mutlaka olsun ve sende kalsın herkes bunları bilmek zorunda değil. Bundan sonra herkes kendi yoluna. Gençliğin ve öğrenciliğin savrukluğunu vurdumduymazlığını bi kenara bırakma zamanı. Ciddi hayaller kur ciddi planlar yap ve enerjini bunlar için harca. Bırak kim sevgilisinden ayrılırsa ayrılsın artık bunlara enerji harcayacak zaman değil. Tüm yatırımın kendine olmalı. Hayatın bundan sonraki kısmı biraz daha vahşi biraz daha yalnız biraz daha yıpratıcı fakat akıllı adımlar atarsan en verimli çağların başladı. Keşke bana da bunları söyleyen biri olsaydı zamanında herkes yolunu çizip giderken ben bakakalmazdım belki. Umarım çok güzel geçer bu yılların dolu dolu yaşamanı temenni ederim
Düzeltme : oje rengi seçmekten başka olacaktı yanlış yazmışım
A3 çok güzel ifade etmişsiniz. Siz kaç yaşındasınız çok merak ettim. Ben 28 yaşındayım ben bile ilham aldım.
Ben de şunu söylemek istiyorum eğer bir fırsat yakalamışsan peşinden koş. Kimseyi dinleme. Kariyer en en sadık arkadaştır. Geçici insanlar ile vakit kaybetme. Bu sevgili de olabilir arkadaşta. Her koyun kendi bacağından asılır. Kimseyi iyi etmek için uğraşma. Kendin için çaba harca. Yatırımın kendine olsun. Tabii ki insanları kır dök demiyorum ama kendine öncelik vermeyi öğren.
A3 +1
Yanlış ilişkilerle zaman kaybetme, kendinden aşağıda bir adamla (her türlü, maddi, ailevi, zihni) asla vakşr kaybetme, bir süre sonra komplekse girip sana hayatı zehir edecektir.
Canını sıkan arkadaşlarınla arana mesafe koy.
Planlarını özellikle kariyer için kimseyle paylaşma insanlar sinsidir. Yabancı dilini de güncel tut.