30 yaşından sonra üniversite(ing. öğretmenliği) okunur mu?

kızlar, ataması olmayan(kadro verilmeyen) ve senelerdir iş bulamamış bir insan olarak 30uma girdim ve ataması olan bir bölüm okumak istiyorum. ücretli öğretmenlik, özel derslerle falan gelecek yok, boşuna zamanım gidiyor. kpssden yüksek aldım 0 kadro verildi. o yüzden evde duracağıma gidip okuyayım diyorum tekrar. ingilizce öğretmenliği ya da hemşirelik gibi ama eğitim fak. mezunu olduğum için ing. öğretmenliği daha makul geliyor. ne dersiniz? 4-5 yıl sonra ing. öğretmenliğine ihtiyaç azalır mı? puanlar uçar mı? yine elde sıfır var gibi olmayayım...

1. atanma hayaliyle ingilizce öğretmenliği hiç boşuna okuma vakit kaybı olur sadece bir boka yaramaz.

16 kasım 2020 15:51

2. açıkçası atanmanın olduğu bir bölüm okumak istiyorum. ingilizce öğretmenliği şu an gayet iyi gibi gözüküyor hem de ilgiliyim ingilizceye. Neden öyle dediniz?

16 kasım 2020 15:55

3. Ne alaka anonim 1.

Süslü ben de düşünüyorum şahsen hatta lisede dil okumadığım için de pişmanım. Atama puanı 68 mi ne öyle bir şey zaten.

16 kasım 2020 15:56

4. süslü ben de aynı pişmanlığı yaşıyorum, lisedeyken hazırlık sayesinde ingilizcem çok iyiydi öğretmenimiz de yurt dışında yaşamış biriydi. çok sevmiştim. aptallık etmişim okumayıp...

Zararın neresinden dönülse kârdır deyip bir yola girmek istiyorum.

16 kasım 2020 15:58

5. Atanma durumunu bilmem de ingilizce kurslarinda ders veren her hoca o bölümü bitirmiyor. Kimi farkli alanda olup yurt disinda yasamis ya da kursa gitmis oluyordu. Birkac tane denk gelmistim 6 yil önce falan.

16 kasım 2020 16:15

6. anonim 5 evden mi çalıştınız süslü?

16 kasım 2020 16:35

7. anonim 3 asıl sana ne alaka? 5 yıl sonraya kim öle kim kala hadi okudun bitti hani bunun kpss'si atama beklemesi derken bugün gereken 68 yetecek mi sınav sistemi aynı mı kalacak sanıyorsunuz? her yıl bir şey çıkıyor bir şeyler değişiyor kadrolar azalıyor bilip bilmeden sırf kendin de istiyorsun işine gelmedi dediğim diye gazlamayın insanları.

16 kasım 2020 16:50

8. İngilizce öğretmenliği mezunu çok arkadaşım var atanamadılar hala kpssden yüksek almalarına rağmen doğuda bir köye gidersek belki falan diyorlar

16 kasım 2020 16:55

9. benim de ingilizce öğretmeni işsiz olan arkadaşım yok, çoğu mezun olur olmaz atandılar. ilginç. puanları da gayet düşük.

neyse, hedef olarak onu koydum. En azından yabancı dil.

16 kasım 2020 17:03

10. anonim 1, şu muhabbeti açıkçası 2014-2016 yılları arasında yine okuma düşüncesi varken etrafımdan duydum ve tam tersi, hevesimi köreltip vazgeçtim. eğer deneseydim şu an mezun ve muhtemelen atanmış olacaktım.

zira o zamanlarda da puanlar yükselir deniliyordu, 2020 oldu üstünden 4-5 yıl geçti nerdeyse aynı. Değişen bir şey yok. Hala ataması en çok olan ilk 3 branştan birisi ve hala puanları düşük... Neyse teşekkürler fikirleriniz için.

16 kasım 2020 17:06