4.kez üniversite sınavı için denemek?

merhaba süslüler, ben bu sene tıp fakültesinde okumak istediğim için 3.kez üniversite sınavına girdim. ilk senemde 62k, ikinci senemde 36k yapmıştım. ailem istersem vakıf üniversitesine gönderebileceklerini söylemişti ama çok zorlancağımızı bildiğim ve hakkını vererek çalışmadığımı düşündüğüm için tekrar hazırlandım. bu sene gerçekten çok emek verdim, hayatım boyunca hiç çalışmadığım kadar çok çalıştım. denemelerime bakınca tıp artık garanti gibi geliyordu bana ama sınavda tutukluk geldi, hiçbir şey yapamadım. sınav daha başlamadan ellerim zangır zangır titriyordu, soruları görmemle ağlamaya başladım zaten. matematikte 35+ net garanti yaparken 20 soru bile işaretleyemedim. 12.sınıfın başında bu sorular deneme olarak önüme gelse bile eminim daha iyi bir net yapardım. sıralamamın ilk senemden bile çok daha kötü geleceğine eminim ve bunu kendime yediremiyorum. yanlış anlamayın o sıralamayı yapanları asla küçümsemiyorum ama verdiğim emeğin karşılığının bu olmadığını biliyorum. en kötü diş hekimliği, eczacılık okurum derken onların bile gelmesi imkansız şu an. başka bir bölümde okumak istemiyorum, doktorluk benim çocukluk hayalimdi. sizce 1 sene daha denemek çok mu uçuk bir düşünce? daha önce 4.senesine kalan var mı aranızda? mezun olduğumda 26 yaşında olacağım, bu beni meslek hayatımda çok olumsuz etkiler mi? şimdiden teşekkür ederim.

1. Yaşın hiçbir önemi yok süslü ama psikolojik olarak bunu kaldırabilecek misin bunu düşün

15 temmuz 2021 14:13

2. Seneye aynı şeyleri yaşamamanın garantisi var mı? Yardım almazsanız Bu sene olmalı başka şansım kalmadı baskısıyla her şey daha kötü gidebilir.

15 temmuz 2021 14:16

3. psikolojik olarak kaldırabileceksen dene.

15 temmuz 2021 14:23

4. Her şeyden de önemli olan şey psikolojin süslü.ben de 3 kere girdim ve istediğim okulda değilim paniğimden dolayı. Kendinizi en iyi siz bilirsiniz.

15 temmuz 2021 14:37

5. benim de en büyük korkum tekrar aynı paniği yaşamak. ailem de benim gibi endişeli bu yüzden. bu stresi yenebilmek için neler yapabilirim? düzenli olarak terapiye mi gitmem gerek yoksa antidepresan tarzı ilaçlarla da halledilebilir mi?

15 temmuz 2021 14:40

6. Ss stajyer doktor olarak sana şunu söylemek istiyorum benim girdiğim sene de tıp fakültesini 3. Senede kazanıp gelen biri vardı ve o buna değdiğine inanıyordu seneye mezun olacak şu an. Ama o senin kadar stresli değildi sanırım.

Demem o ki yapılabilir mi evet yapılabilir, değer mi kişisine göre değişir.

Ama ben senin yapmaman gerektiğini düşünüyorum. Çünkü şu an daha üniversite sınavıyla başa çıkamayıp bu kadar stres yapıyorsan tıp fakültesinde çok daha kötü olursun. İlaç bağımlısı olursun. Sınıfta kalsan bunu atlatamayabilirsin. Ben de senin gibi stresi yönetemeyen biriyim kaç defa hastanelik oldum bu yüzden. O yüzden sana tavsiyem bence 4. Denemeye girmeden başka bir yol seçmen. İnan tıbba başladığında hmm bu muymuş diyeceksin. Gerçekten doktorluğa yakın hissettiğin zaman ancak 4. Sınıfta olacak. Her sene ben bunun için mi 4 senemi heba ettim diyeceksin.

Bana sorarsan sen niye bırakmadın madem bu kadar kötüyse eğer. Ben üniversite sınavını ilk senede kazandım sonra 1. Sınıfta sınıf tekrarı yaptım. 2. Sınıfta da ucundan geçtim. Ama eğer kalsaydım okulu bırakacaktım. Ben hayatta 4 sene 5 sene aynı yerde çakılı kalıp normal psikolojide ve motivasyonda olan birini görmedim.

15 temmuz 2021 14:53

7. Bence alternatif alanlara yönelmelisin süslü. Önceki anonimin dediği gibi stresi yönetme konusunda iyi değilsin. Tıp okuyan arkadaşlarım arasında en zekisi bile sınavları verebilmek için günlerce uyumuyor, modiwake-ritalin gibi ağır ilaçlar kullanmak zorunda kalıyor. Kaldı ki bu detay seni üzebilir, modiwake kullanan, stresli, aşırı çalışan arkadaşlarından bile kalp krizi geçirerek öldü maalesef.

Demem o ki tıp senin için asla ütopik bir hayal olmamalı. 6 senede bitirebileceğinin hiç bir garantisi yok, ve 6 sene bile sürse maksimum baskı altında yaşayacaksın. Psikolojinin daha da bozulması içten bile değil. Nitekim tıp okuyan çoğu kişi senden daha az stresli, daha çok chill takılmasına rağmen onların bile psikolojileri tırt durumda.

15 temmuz 2021 15:11

8. Süslü ben sizi üzmek istemiyorum önce onu belirteyim fakat bu kadar sene olmamış. Tıp kazanınca bitmiyor biliyorsunuz, tıp cidden çok çalışmanız gereken, stres yönetimini ayarlamanız gereken bir bölüm ki bu meslekte de devam ediyor, bir kişinin sağlığının sorumluluğunu soğuk kanlı bir biçimde almanız gerekiyor. Tıp için uygun değilsiniz demekki. Alternatiflerinize yönelin.

15 temmuz 2021 15:18

9. çok kırıcısın anonim 11. psikolojisi zaten çökmüş durumda olan birine bunları yazcak kadar kötü kalpli olmamalı kimse.

15 temmuz 2021 15:32

10. Alternatiflerine yönelin diyorsunuz ama kız diş eczacılık gelmiyor diyor. Tek seçenek beslenme ve diyetetik o da ölü tercih

15 temmuz 2021 15:42