5 çocuklu bir ailenin 3+1 evde misafir odası ve oturma odasını ayırma ısrarı ?

ben 23 yaşındayım ve kendime ait bir odam yok. küçük bir erkek kardeşim var. onunla ben oturma odasındaki kanepede uyuyoruz. çalışma masamız da misafir odası denen ama asla misafir agirlanmayan yerde. bahar temizliği ile kafayı bozan ebeveynlerime artık bu kafadan çıkmaları gerektiğini, misafir odasını oturma odası yapip kardeşimle benim de oturma odasını kendimize ait bir alana cevirmemizi söylediğimde ise aldığım tepki : kraliyet ailesi olmadığımız için herkese ayrı oda veremezlermis biz sarayda yasamiyormusuz. ayrıca misafir odasındaki koltuklar rahat değilmiş oturmak için. bunu istemenin adı simariklik mi oluyor şimdi yemedigim hakaret kalmadı kendime ait bir alan istediğim icin? nasıl ikna edebilirim onları bu işe ?

1. Bence çalışıp evden ayrılmak daha akılcı bir çözüm. En az yedi kişilik ev... Çok bunaltıcı.

9 nisan 2020 15:16

2. kraliyet ailesi değillerse 5 çocuk yapmayacaklardı o zaman. bence haklısınız. zaten oturma odası dünyadaki en saçma şeylerden biri. diğer 3 kardeşiniz de aynı odada mı kalıyor süslü?

9 nisan 2020 15:18

3. Olmasi gereken size, kardesinize ve kendilerine birer oda yapip kalan 1 odada hem oturmak hem misafir agirlamak. Kiz ve erkek kardes ayni odada nereye kadar olabilir ki? Buna akillari ermiyor mu anlamadim? Giyinmek soyunmak istersin, odanda yalniz kalmak istersin, afedersin bir masturbasyon yapasin gelir ayni odada iki kisi nereye kadar? Varlik icinde yokluk. Kardesinizi bir gun odada basarsiniz belki ancak o zaman apar topar odalari ayirmayi akil ederler.

9 nisan 2020 15:18

4. Bu aptal insanlara deli gibi üreme cesaretini kim veriyor ya? Soru sahibi sizi kırmak istemem ama gerçekler bu. Tavsiyem eşyalarınızı ortada bırakın. Bu aileler ondan anlar

9 nisan 2020 15:19

5. Misafir odası dediğiniz yer salon mu, misafir için yatak odası mı? Diğer 3 çocuk tek odada mı? Hiç anlamadım.

9 nisan 2020 15:25

6. Kraliyet ailesinden değillerse kendileri salonda yatsınlar o zaman

9 nisan 2020 15:26

7. Sarayda yaşamıyorsanız sarayda 7000 oda varmışçasına çeşitli oturma odalarına ve ağırlama salonlarına ne ihtiyacınız varmış pardon? Kusura bakmayın atanızdın ebeveyninizdir ama aileniz gerçekten cahil ya. Bu devirde hem stil sahibi hem cosy bi salonun olur güzel güzel oturur yuvarlanırsın akşam güzelce toparlar herkes orayı. Bitti gitti. Oturma odası ne ya. Hem de evde yatak odası kıtlığı varken.

9 nisan 2020 15:26

8. Diğer 3 kardeşim ayrı bir odada kalıyor. Yani 1 yatak odası 1 çocuk odası 1 misafir odası ve 1 oturma odası var evde.

Çalışma imkanım maalesef şu durumda yok ve okul biter bitmez evden gidicem zaten ama şu durumda iş bulamıyorum kaldı ki yalnız basima eve çıkmam için de en az asgari ücretli bir iş bulmam gerek. Okulum uzadığı için gelecek dönem için iş arıyorum ama ülkenin durumunu biliyorsunuz. Kaldı ki anneme bu konuyu açtığımda mezhebimiz çok geniş değilmiş gidip yalnız başıma yasayamazmisim :)

Ayrıca kardeşim 13 yasinda ve uyurken mastürbasyon yapıyor bunu anneme söylediğimde mantıklı bir konuşma yapacağını sanmıyorum ve ben de bilmiyorum bu durumda napacagimi

9 nisan 2020 15:27

9. Anonim 6 öyle yapıyorum ve kaç defa makyaj malzemelerimin kırıldığını ( ablam ve ann tarafından ) saymıyorum artık inadına toplamiyorum temizlik yapmıyorum ama annemin algısı benim pis ve dağınık bir insan olduğum için bunu yaptığım yönünde

Bu arada misafir odası diye bahsettiğim yer salon oluyor yataklı değil. Saçma oturma grubu ve annemin çeyizlik eşyaları falan var işte

9 nisan 2020 15:32

10. Çocuğa bir alan sağlamamak da istismar bir yerde, hem 5 çocuk yap hem bir yatak bile vereme, kraliyet ailesi olmakla alakası yok bunun, her çocuğun hakkı kendi özel alanının olması, lüks değil bakın HAK. Üstteki anonim de dediği gibi tek kurtuluşu evlilik olarak gördürtüyorlar çocuklara ne acı. Sonuna kadar haklısın soru sahibi

9 nisan 2020 15:33