aşık olmadığım, ama sevdiğim biriyle mantık evliliği yapmayı düşünüyorum, bana öyle bir şey söyleyin ki vazgeçeyim
?
3-4 yıldır yurtdışı hayaliyle yanıp tutuşuyordum. orada yaşamak, para kazanmak, okumak istiyordum. ama bunun için ne bütçem var ne de cesaretim. ve fark ettim ki orada yaşamak bana alıp satmak gezmek konusunda çok cazip gelse de ben aslında orada yaşamak istemiyorum. ailemden uzak olmak istemiyorum, yabancı bir kültüre adapte olabileceğimi sanmıyorum. yabancı insanlarla sosyalleşebileceğimi sanmıyorum. gidebilsem bile, ailemden uzakta, hep yalnız hissedecekmişim gibi geliyor. şimdi hayatımda biri var. 6 aydır tanışıyoruz, benimle evlenmek istiyor. benden hoşlanıyor ama beni gerçekten sevmiyor bunun farkındayım. ilgili, romantik biri değil. hatta odun diyebilirim. dindar biri, evlenip düzenli bir hayatı olsun istiyor. o da mantığıyla yaklaşıyor bana sanırım. bana hiçbir zaman beklediğim ilgiyi göstermeyeceğinin farkındayım. ama ben onu seviyorum, onu düşünmeyi bırakamıyorum. aslında kaç kez bitirmek istedim ama bitiremedim. onunla evlendiğimde türkiye şartlarında rahat bir hayatımız olacak, en azından bir ev bir araba almak için yıllarca didinmeyeceğiz. benim ailem kalabalık bir aile. kardeşimle aynı odada kalıyoruz ve bu durum bile beni evlenmeye itiyor çünkü artık kendi düzenim olsun istiyorum. yurtdışına yerleşmeyi yeterince istemediğim için çabalayamıyorum, çalışmıyorum. şu an asgari ücretten bir tık yüksek maaş alıyorum ama hiçbir zaman çok yüksek, rahat edebileceğim bir maaşım olmayacak. bu adamla evleneyim, benim de kendi düzenim olsun, aileme yakın olayım, zaten onu seviyorum, mantığıma da yatıyor diyorum. sanki bu adamı reddedersem karşıma onun gibisi çıkmayacak gibi geliyor çünkü neredeyse hiç sosyal çevrem yok, internetten birilerini bulmak istemiyorum, biriyle sevgili olup dolu dizgin aşk yaşamak da istemiyorum. eğer çok ilgili ve sevecen biri olsaydı, kalan beklentilerimi karşılıyor zaten çünkü yüksek beklentilerim yok. istediğimi alıp sattıktan sonra, ailem yanımda olduktan sonra, ikimiz birlikte anlaşabildiğimiz sürece mutlu olurım gibi geliyor. belki de çok yanlış düşünüyorum bilmiyorum. bu ilişkiyi bitirsem yarın onu başka biriyle evlenirken görsem kahrolurum buna eminim. yaşlar 24-26. bunun yaparsam hayatımın hatasını yapmış mı olurum?