yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    12 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    aşkı memnu’da behlül’ün aileyle akrabalık ilişkisi ne?

    kuzen değil çünkü soyadı haznedar. uzaktan akraba falan mı? gerçi her halükarda bence nihal’le olan ilişkisi ensest izler taşıyor. bir de geri kafalı insanlar gibi algılanmak istemiyorum ama gerçekten aile ahlakı açısından iğrenç ilişkilerin döndüğü bir diziydi bana kalırsa. amcasının kızıyla nişanlandığı gece adam amcasının eşiyle sevişiyor alt katta. mide bulandırıcı epey. siz ne düşünüyorsunuz?

    1. wtf nasıl yani? soyadı farklı olunca kuzen olamayacağını mı düşünüyorsunuz looll. neyse kitaba göre yeğeni diziye göre uzaktan akrabası kuzen çocukları gibi.

    14 nisan 2020 16:36

    2. Adnan Ziyagil'in dizide uzaktan akrabası (yakin dost gibi ama), romanda öz yeğenidir.

    14 nisan 2020 16:36

    3. arsen hanım'a hala dediği için baba tarafından akraba olduğunu düşünerek soyadının farklı olmasını yadırgadım anonim 1. 

    14 nisan 2020 16:40


    4. Ikinci dereceden amcası, behlulun babasının kuzeni gibi bir seydi.

    14 nisan 2020 16:41

    5. Evet daha o var ben onu unutmuşum anonim 3 :) bir de bana dizide peyker'le nihat'ın nihal'in yok resitali yok bilmemnesi diye sürekli behlül'le dip dibe gelmeleri de çok saçma geliyor. 

    14 nisan 2020 16:49

    6. Adnan’ın kuzeni oluyor Behlülün babası

    14 nisan 2020 17:10

    7. uzaktan amca çocukları mı ne dizide Adnan ve Behlül. amca çocuğunun da soyadı aynı olması lazım aslında ama Behlül ilk bölümlerde böyle anlatıyor. zaten kitapta soyadı geçmiyormuş. dizide bence Nihal ve Behlül olayı yapılsın diye soyadı değişiyor.

    ensest değil belki ama Nihal ve Behlül ilişkisi bence de çirkin ve itici. Yani aynı evde kardeş gibi büyümelerini bekliyoruz ama biraz da veriliş tarzına bağlı yani Beşir ve cemile ilişki yaşasa kimse kardeş gibi büyüdü demez ama onlar da aslında aynı evde kardeş gibiler. Behlül ve Nihal ensest değil tabii. öz yeğeni olsa da ensest olmazdı tekniken. ama dizide de hep öz kuzen değiller vurgusu yapılıyor. böyle bir kaygı güdülüyor bence.

    14 nisan 2020 17:13


    8. kitapta behlül'ün babası vilayetlerden birine memur olup gidince behlül galatasaray'da yatılı bırakılıyor, haftada bir gece öz amcası adnan bey'in yalısına gidiyor.

    dizide hatırladığım kadarıyla adnan'ın bir arkadaşının oğlu behlül, annesi ve babası bir kazada ölünce sahipleniyor ve yanına alıyor, öz yeğeni gibi büyütüyordu. yanlışsam düzeltin?

    14 nisan 2020 17:15

    9. Akrabalık derecesini süslüler açıklamış. Nihal'le ilişkisi ensest falan değil, ensest ne demek bilmiyorsunuz galiba.

    Ayrıca siz diziyi hiç anlamamışsınız 'iğrenc ilişkilerin döndüğü dizi' çok basite indirgenmiş sığ bir yorum olur. dizinin sonunda zaten herkes hak ettiğini buluyor. Ahlaki açıdan bu ilişkiler övülmüyor zaten.

    14 nisan 2020 17:17

    10. dunku bolumde behlul, adnanla kendi babasinin kuzen cocuklari oldugunu soylemisti. uzak da olsa akrabalar yani.

    14 nisan 2020 20:44