aile hekiminin cok hastayken bile rapor vermemesi hakkinda ?

hasta halimizi gormelerine ragmen rapor vermeme haklari var mi? vatandas olarak hastayken rapor alma hakkim yok mu?

1. normal şartlarda raporu hasta talep etmez, doktor herhangi bir günlük akıştan dolayı ihtiyacı olup olmadığını sorup varsa yazar. ama ülkemizde akp iktidarı sağlığı özelleştirip kazanç sağlamayı hedeflediği için, her kar amacı güden işletme gibi müşteri velinimet mantığı geldiği için "karnım ağrıyor yaz bana ordan 15 günlük rapor" demek hak görülür oldu.

hayır doktor değilim, sağlıkçı değilim, hastanenin kapısındaki kapı bile değilim.

1 ekim 2022 13:57

2. Yok ne yazıkki, hasta çalışmakla övünülen bir çalışma kültürümüz varken rapor mapor alınmıyor.

1 ekim 2022 14:05

3. Ben şantiyede çalışan bir mimarım. O yüzden bazen gittiğimde doktorun aklına gelmese bile "şantiyede çalışıyorum. Koşullar ağır. Rapor yazabilir misiniz?" Diye soruyorum. Bugüne kadar hasta olup da alamadığım hiç olmadı.

1 ekim 2022 14:23

4. Bana da denk geldi. Hiç kimseye rapor vermiyorum diyor bir de. Bence böyle durumlarda en mantıklısı aile hekimini değiştirmek. Sonuçta hasta insan belli oluyor çalışıp çalışamayacağı. Rapor vermiyorsa vermesin.

1 ekim 2022 14:55

5. Çalışamayacak durumdaysanız kendiliğinden rapor verir aslında aile hekimi sizin talebinize ihtiyaç duymadan. Rapor almak doktorun gerek görmesine bağlı bir durum

1 ekim 2022 17:54

6. Bazı aile hekimleri rapor vermiyor.39 derece grip ile gittiğimde 3 gün raporu zorla vermişti benimki.3 günden de fazla vermiyormuş beyefendi grip sanki 3 günde iyileşiyor.sonra tam iyileşmeden gitmiştim öğlene doğru rahatsızlanıp başka doktora gittim o direkt halime boğazıma vs. bakıp 2 gün daha vermişti istemeden.öyle zırt pırt rapor alan biri değilim ama o hastalık ağırdı rapora ihtiyacım vardı gerçekten.doktorlar da mırın kırın ediyorlar ama tanıdık olunca yapıştırıyorlar 10 gün raporu.işyerinde tatil vs. amaçlarla rapor alan çok var bize de utanmasalar 40 derece ateşle işe git diyecekler.

1 ekim 2022 22:48

7. Bu rapor işini ben anlamıyorum ya. Bazı  kişiler hastaneye bile gitmeden çakıyor raporu. Ben geçen sene hamileydim düşük riskim vardı. İdari izne kadar rapor almam gerekiyor ayakta çalışma şansım yok riskli. Ama buna rağmen kapı kapı dolaştım rapor bulmak için.

1 ekim 2022 23:56