ailesine aşırı düşkün es sorunsalı?

başlıkta söylediğim gibi ailesine çok düşkün (2 lafından biri ailesi olan)- kendisi bunu kabul etmese de -eşi olan süslüler napiyorsunuz? sinir oluyorum belli etmeyim diyorum olmuyor. farklı sehirlerdeyiz sürekli bir telefon görüsmesi, bir irtibat. tabi ki ailesi ve görüşecek ama bunalıyorum bazen acaba bunu yaşayan var mi benim gibi lütfen sert olmayın kiz kardeşim veya yakın paylaşabileceğim arkadaşım yok,icimi dökmek istedim.

1. Kardesi veya ailesi hiç hata yapmaz süslüler. Kesinlikle onların hatalarını veya eksiklerini görmüyor. Benim hatalarım ise acımasızca eleştiriliyor. Onlar dışında aramız çok iyi yani onlarla ilgili bir konu olmadıgı zaman bir problem yok. Bilmiyorum paylasmazsam rahatlayamayacaktım kusura bakmayın

29 nisan 2021 00:06

2. ay süslü benim de eski sevgilim böyleydi aşırı gıcık oluyordum. seni çok iyi anlıyorum. ben de ailemi çok seviyorum ama aşırı kaçılması garip biraz. mesela birlikte akşam yemeğine çıkmıştık bir kere, abisi tv almaya gidecekmiş aradı bunu çağırdı bu öküz oğlu öküz beni bırakıp gitti (sonra tv almamışlar, vatandan biraz bakıp eve dönmüşler). sonra ben ailemin yaşadığı şehirden başka şehirde yaşamam, en fazla 20 dk arabayla mesafede falan oturmam lazım, başka türlüsü olmaz falan diyordu. ankarada yaşıyor bu arada küçük bir yer de değil yani farklı semtte bile oturamam diyordu. bence bu radde ruh hastalığı.

29 nisan 2021 00:21

3. Evet gerçekten ben de çok seviyorum ailemi herkes çok seviyor ama anlam veremiyorum ya. Ailesi bize geldiğinde annesi en ufak bir şey yapsa anne sen yoruldun otur diyerek yerinden bile kaldırmıyor, kendimi gerçekten geri plana atılmış hissediyorum. Kardesi her gün ama her gün ariyo biliyorum her ailenin dinamikleri farklıdır benim de uyum sağlamam lazım ama aradığında benimki bebeğim,birtanem diye dakikalarca konuşuyor ister istemez sinir oluyorum kendimi telkin etmeye çalışıyorum ama yok

29 nisan 2021 00:27

4. Sirf ailesi yuzunden 4 yillik iliskimi bitirdim. Ablasina yemek yapmak icin 6 da evde olmaliyiz deyip benimle gezmeyi bitiren biriydi. Annesi babasi acik acik yalan soyledigi halde beni asagiladiklari halde, seni sevdikleri icin soyluyor diyen biriydi. Evlerden irak. Kacin boylelerinden. Iyi ki kurtulmusum.

29 nisan 2021 00:36

5. ss süslüm hiç de tavsiye veremedik ya sana :( bu konuda eşinle konuşmayı deneyince ne dedi? evli, tecrübeli süslüler gelse de aydınlatsa keşke bizi.

a3 süslüm tebrik ederim ya zor bir şey başarmışsın gerçekten. bizim ayrılma sebebimiz bu değildi. birlikteyken ilginç bir şekilde gözüme çok batmıyordu mesela o yemeğimizi erken kesip gitmesini affetmiştim falan şimdi düşününce çok sinirleniyorum kendime ya.

29 nisan 2021 00:49

6. Anon3 süslücüm umarım coook mutlu olursun.

Ben daha on aylık evliyim süslü. Biraz sanırım benim de hatam var çenemi tutamıyorum rahatsız olduğum şeyleri pat pat söylüyorum eşimde bu aile konusuyla ilgili önyargı oluştu resmen laf söyletmiyor diyebilirim. Ne var kardeşim o benim arasın diyor mesela. Ya da annemler çok görmediğim için üstüne düşüyorum diyor.

29 nisan 2021 00:58

7. O iş hiç bi zaman düzelmiyor. Kesin bilgi

29 nisan 2021 03:02

8. Şansıma küseyim o zaman.

29 nisan 2021 03:05

9. 5. Yıldan bildiriyorum asla düzelmiyor. Ya görmezden geliceksin ya da her gün hır gür oluyor. Ben bu durumu lehime çevirmeye başladım kendi çapımda. Aynı şehirdeyiz, eskiden beni zorla götürürdü eşim haftada 2 gün falan. Şimdi gitmiyorum, ya evde duruyorum ya geziyorum.sürekli telefondalar aşırı sinir bozucu. Mesela ailesinden geliyo ya bi bakıyorum telefonla konuşuyorlar.

29 nisan 2021 03:37

10. süslücüm, 5 yıllık evliyim ayrıca çiftlerle çalışan bir psikoloğum. iki lafın birinin annesi olması, sana nasıl hissettiriyor? nasıl biri gibi? bunu eğer fark edebilirsen eşinle bununla ilgili konuşabilirsin. şöyle yaptığında ben böyle hissediyorum gibi. buraya biraz daha özen gösterelim/ önemseyelim gibi. ama olay savunma- suçlama döngüsüne girince sorunlar daha da büyüyor. bir taraftan, senin kendi yaşantınla ilgili bu konuda olumsuz inançların olabilir.bu şunun gibi " baştan kendini zorla saydırmazsan, üste çıkmazsan ezerler, eşine kendini ezdirme" gibi bir inanc ya da inançlar olabilir. bunları genelde ailemizden öğreniriz. bu durum da bizi çok yıpratır her harekette acaba ? deriz, öfkelenmemize yol açar.bu yüzden, buraları iyi değerlendirmek gerekli. eğer gerçekten konuşmakta güçlük yaşıyorsanız, henüz yeni evliyken terapi almanızı öneririm.

29 nisan 2021 09:41