aldatan erkek affedilir mi, aşk her şeyi affeder mi?

selam süslüler, hiçbir arkadaşıma anlatamadığım için derdimi buraya dökmek istedim. 6 yıllık erkek arkadaşım yurtdışı seyahatinde beni aldatmış. barda bir kız yakınlaşınca etkilenmiş ve gece yatakta bitmiş. yanlışlıkla mesajlarını gördüm. 1 ay önce olmuş. seyahatten döndüğünde sordum bana söylemen gereken bir şey var mı diye, hayır dedi. beni kaybetmekten korkmuş. yani anlayacağınız beni aptal yerine koymuş. neyse yakıp yıkıp eşyalarımı toplayıp evi terk ettim. sabah da hesap sormaya gittim çünkü canım yanıyordu ve arkadaşlarıma anlatamazdım. beni çok sevdiğini, sarhoş olduğunu, anlamadığını, çok suçlu ve pişman olduğunu söyledi yalvararak af diledi. bu arada ilişkimiz gerçekten biraz farklı. birlikte büyüdük, birlikte geliştik. çok fazla zorluğun üzerinden birlikte geldik. bu adam benim hayattaki tek güvenli limanımdı. bana sevmeyi sevilmeyi o öğretti. hatadır diyip affetmek bile geliyor içimden çünkü onsuz nasıl yapacağım, yaşayacağımı bilmiyorum. sizlere sorum aşk her şeyi affeder mi? evet belki tekrar aldatır, şüpheyle yaşarsın vs diyeceksiniz ama peki ya her şeye 0dan başlanır mı? o kadar çok seviyorum ki mal gibi oturdum onunla bi masada dümdüz duruyorum hiçbir şey konuşmadan. hastalıklı derecede sevmekten ziyade başkasını hiç sevmedim ki.

1. Çok zor ama yapman gerekeni biliyorsun süslüm. Umarım çok mutlu olursun

19 mart 2023 18:36

2. üzgünüm ama bu kadar güçsüz ve bağımlı kadını bir kere değil on kere daha aldatır.

19 mart 2023 18:38

3. ıyyy sevgilim başka kadınla beraber olacak ben de onu errrkek diye bir daha koynuma alacağım he? sen seviyorsun ve öyle bir şey yapmazsın kendin diyorsun sevmeyi öğrendik cart curt. o demek ki öğrenememiş ki sensiz yaşamayı göze almış ki gitmiş aldatmış. aldatan insan net sevmiyordur başka açıklaması yok. yok affederim dersen yüz kez daha aldatılırsın onları da yer yutar oturursun. biraz kendine saygın olsun güzelim yapma affetme

19 mart 2023 18:39

4. o değil de 6 yıllık 8-10 yıllık beraberlikler bana tuhaf geliyor. yani 6 yıl sevgililik için biraz fazla uzun geliyor bana. o yani o kadar uzayıp da kadar yıl ilişki resmiyete/aile olmaya dönüşmeyince artık biraz laçkalaşıyor sanki. doğrusu bu demiyorum,  sadece gözlemim ve yanılıyor da olabilirim tabii ki. zaten bu demek değil ki evli olunca asla aldatmayacaklar. ama kendi adıma bu kadar uzun süre sevgili kalmayı yanlış bulurdum.

19 mart 2023 18:41

5. Şimdi biraz sert konusucam ama soruyu sorus şeklin bile "ben çok aciz biriyim, beni birakirsa ne yaparım" modunda, adama verdiğin imaj kim bilir nasıl.

Karşındaki kisi seni kaybetmekten korkmuyor çünkü muhtemelen senin onu affedeceğini de biliyor.

Aldatmış seni mesela, kendisi söylememiş. Sen sorunca da yalan söylemiş, simdi bu adama nasıl inanabilirsin bir daha?

Bu adam seni seviyor olsa seni bu kadar üzecek bir hareketi yapmazdi. Burda netleselim.

Her yaklaşıp ilgi gösterene yelkenler foraysa bu adamla işin var yani.

Ben onsuz ne yaparim?? Kafasindan acilen çık, silkelen ve kendine gel. 6 yil uzun bir süre ama senin 6 yıl önce onsuz bi hayatın vardi. Seni uzmekten korkmayan adami yaninda gezidrme daha fazla. Kendine saygi duy.

19 mart 2023 18:43

6. canım süslüm kendi adıma konuşmak gerekirse ben bunun güvensizliğiyle yaşayamazdım. tahmin edebiliyorum çok zor fakat bunu affetsen ve devam etsen senin için çok sağlıklı bir ilişki olacağını düşünmüyorum. bunu atlatmak, unutmak ya da hazmetmek kolay olmayacaktır.

19 mart 2023 18:47

7. Süslüm kendin de demişsin baska kimseyi sevmedim ki diye. Normal bir ilişki nedir onu bile bilmiyorsun ki belki. Şunu yap bunu yap demeyeceğim içten içe ne yapman gerektiğini biliyorsun bence. Aldatmanin hayatta affı ve ben de hayatta yapmam diyen biri olmadım dürüst olursam ama kendi de itiraf etmemiş yaptığıyla yüzleşmemiş bile salak yerine konulmak bana ağır gelir mesela. Eğer ben böyle bir yanlışa düşsem sevdigim kisinin gözünün içine bakamaz itiraf ederdim gibi geliyor. İtiraf, pişmanlık önemli bana göre de.

19 mart 2023 18:49

8. Süslüler bu arada 21 yaşındayım, şimdiden cevaplar için teşekkür ederim. Aslında affetmek kolay olan, tamir etmek çok zor, bu yaşımda buna çaba harcamalı mıyım bilmiyorum. Daha da kötüsü asla gerçek gibi gelmiyor. Kabus gibi geliyor, ayrılmak bitirmek istiyorum ama ayaklarım geri geri gidiyor. En azından denedim ve olmadı demek gerekiyor gibi hissediyorum. Gerçekten kaybolmuş hissediyorum. Çok fazla hayalimiz vardı birlikte belki aldattıktan sonra hemen söylese tamam derdim ama 1 aya yakın süre beni kaybetmekten korktuğu için brni aptal yerine koyması çok ağır.

19 mart 2023 18:52

9. Çocukluktan kalan bir iliski ya adamın gözü de dışarıda.ask her seyi affetmez baskasina bakan adam da aşık falan degildir.

19 mart 2023 18:57

10. Ben adamın yerinde olsam seni bir daha aldatmam. Açık açık ben bundan sonra başka kadınlarla da yatacağım işine gelirse der, rest çekerim. O kadar ...... (gizlinot: Kalbini kırmamak için yazmıyorum sen keyfine göre tamamla) duruyorsun ki buradan, nasılsa buna da masa başında 10 dk oturduktan sonra okeyyyy dersin.

19 mart 2023 18:58