anket gibi bir soru, sizce youtube kanalı açarsam ingilizce mi olmalı türkçe mi? detay açıklamada?

ilgilendiğim alanlar: çizim, sfx makyaj, editorial makyajlar, dijital çizim, filmmaking (bununla alakalı bilgi veremem sanırım, sadece hoş 1 2 dakikalık kısa videolar çekip düzenliyorum 'iphone ile çekildi' reklamındakiler tadında.). genellikle görsel ağırlıklı yani. bunun dışında enerjim yüksek, bir şeyler anlatmak isterim ama daha yaşım genç, anı falan anlatsam insanların hepsi hala hayatımda olaylar taze, anlatmak istemiyorum o yüzden anı. eğer ingilizce açarsam pek muhabbet videosu atamayacağım, ingilizcem var ama denedim çok samimiyetsiz geldi. türkçe açarsam çizim/efekt makyajı gibi içerikler pek tutmuyor malesef bizde. insanlar özel hayatla ilgili daha çok, aileden biri olmak istiyorlar. bunun dışında yurtdışı reklam tıklamaları daha yüksek fiyatlı, ayrıca dijital çizim türkiyede pek satılan bir şey değil yurtdışına satmak daha kolay etsy'den falan. ama türkiye'de de marka sponsorluğu olayı var. kafam oldukça karışık, içeriği ve imkanları düşünecek olursanız sizce kanalım hangi dilde olmalı? (not: ayşegül altun diye bir youtuber vardı, influencer gibi takılmıyordu özel hayat falan pek paylaşmıyordu. kanalı ilerlemedi açıkçası. türkçe açarsam benimki de öyle olacak gibi geliyor)

1. Türk oldugunu hic belli etmeden ingilizce ac bence. Turk oldugunu belli edersen ilerlemeyezsin cunku kanalina hep turkler dolusur ve dedigin gibi turkiyede pek tutmayan seyler bunlar. Ayrica hemen para kazanmayi bekleme, bu tarz kanallar genelde uzun zaman sonra buyumeye basliyor. Moralini bozmadan kaliteli icerik uretmeye devam et illa ki farkedilirsin

15 haziran 2020 21:14

2. Teşekkür ederim süslüm böyle cevaplara ihtiyacım var gerçekten💘 arkadaşlarımın çoğu sadece türkçe izledikleri için pek fikir veremiyorlar, kendi kendime düşünüp düşünüp duruyorum. Özellikle iki dilde de izleyen süslülerin yorumlarını bekliyorum

15 haziran 2020 21:15

3. ben de ingilizce derim süslü

15 haziran 2020 21:23

4. kesinlikle ingilizcee ve muhabbet edin gayet, anı anlatmayın ama yaptığınız işleri anlatabilirsiniz ya da tutorial gibi videolar çekebilirsiniz zaten youtube hintli kaynıyor o aksanlarla bile gayet izleniyorlar, samimiyetsiz olmaz sadece akıcı konuşmaya çalışın. bence her zaman bir iki dakika kadar kısa tutmayın videoları, yani illa kısacık olacaksa instagram daha mantıklı olur. başarılar, açarsanız kanalı burada paylaşın süslü takibe almak isterim :)

15 haziran 2020 21:44