annemi sevmemek beni kötü biri yapar mı?

süslüler merhaba, burda annemle ilişkimi uzun uzun anlatıp sizi boğmak istemiyorum. annem maddi yönden destek olsa da manevi olarak çok fazla psikolojik şiddet uygulayan birisi. eleştirdiğim zaman da maddi desteğini başıma kakıp bana nankör diyor ama gerçekten beni sevdiğini hiç düşünmüyorum. ben daha bebekken babaanneme sinirlendiğinde ona bir şey diyemediği için beni dövüyormuş mesela. şu an fiziksel şiddet yok ama sürekli bir psikolojik baskı var üzerimde. neyse sormak istediğim zaten bunlar değil. ben anneme sinirlendiğim ve onu sevmediğimi düşündüğüm zaman kendimi kötü hissediyordum, sonuçta annem illa ki seviyorumdur diye düşünüyordum ama fark ettim ki gerçekten sevmiyorum annemi. yani bazı ailesel soruların altında görüyorum ne olursa olsun o senin annen diye cevaplar geliyor. annemi sevmek zorunda mıyım? annemi sevmemek beni kötü bir insan yapar mı?

1. Yapmaz

3 temmuz 2020 15:31

2. Yapmaz. Bil ki yalnız değilsin

3 temmuz 2020 15:34

3. Hayır

3 temmuz 2020 15:36

4. sevmek zorunda değilsin tabiki süslüm. insanlarda garip bir inanış var ki her anne ve her babaya sonsuz saygı ve sevgi beslemeliyiz diye düşünüyorlar. saçma ve gerçekle örtüşebilecek bir inanış değil.

3 temmuz 2020 15:36

5. Elbette yapmaz. Yalnız değilsin ben de sevmiyorum. Ailemizi seçemiyoruz. Belli bir yaşa gelmiş insanları değiştiremeyiz artık o yüzden kendimizi bunlardan kurtarmaya çalışacağız.

3 temmuz 2020 15:37

6. Sırf ailemiz diye iyi insanlar olmak zorunda değiller. Ben de babamdan nefret ediyorum. O kadar kötü birisi ki, onlarca insanın vebali var üzerinde.

3 temmuz 2020 15:37

7. Ben, ailemden utandığıma dair soruyu açan anonimim süslü. Benim annem hem maddi hem manevi desteğini benden ömrümce sakındı. Paramız olduğu halde, üniversiteye günlük 5tl vererek yollardı beni. Sarılmak istediğimde iterdi, hala abimi yüceltirken beni hep aşağı çeker... gayet fitken görünüşümü eleştirdi, şu anki eşime “bu çocuk sana bakmaz; boşuna uğraşma. Senin için söylüyorum üzülürsün sonra” dedi. Başarmak istediğim her şey için yüreksizlendirdi... daha dün, artık anneme hiç sarılmadığımı, sarılmak istemediğimi farkettim. Anne olarak değil, yaşlı bir insan olarak görüyorum ona göre davranıyorum. Anne sevgisi tabii ki bu kadar örselenmenin ardından kalmadı. Sizin de kalmamışsa haklısınız. Çeken bilir. Yalnız olmadığınızı bilmek belki size kendinizi iyi hissettirir. Kocaman sarıldım farzedin.

3 temmuz 2020 15:38

8. süslü kimseyi kan bağın var diye sevmek zorunda değilsin. sen kötü bi insan değilsin ama annen olan kişi kötüymüş

3 temmuz 2020 15:41

9. Bende böyle bir soru sormuştum burada, hayır kötü değiliz süslü. Annende olsa seni sevmeyen kimseyi sevmek zorunda değilsin

3 temmuz 2020 15:41

10. Tabiiki yapmaz. Nefret ederim şu "ne olursa olsun annen" lafından. Biri size psikolojik olarak eziyet ediyorsa tabi ki onu sevmemeniz kadar doğal bir şey yok.

Benim annemle ilişkim gayet iyidir, ama anneannemle annemin arası çok kötüydü. Annem annesiyle görüşmeme kararı aldığında 45 yaşındaydı. O yaşa kadar çok zor dayandı ben biliyorum. Herkes anneme cephe aldı. " o senin annen, neden yapıyorsun vs" ama anne olacak kadın da çoktan telefonunu bile engellemişti. Bizi evinin kapısından içeri almıyordu. Bir keresinde ben tek başıma ziyaretine gideyim yaşlı sevinir belki dedim, uzaktan beni görünce duvardan atlayıp yan komsunun evine kaçtı bana bile kapıyı açmamak için...

Maddi olarak zaten hiçbir beklentim yoktu ama evleri kira gelirleri  ve gayet iyi emekli maaşı varken ben üniversite okuyordum ve ailemin durumu çok sıkışık olduğunda anneannemden 200 lira borç para istemiştim, vermemişti. Bunu yapan kadın dayımın çocuklarına apple telefonlar ve macbooklar aldı, her birine birer tane. Keşke dedem hayatta olsaydı diye çok ağlamışlığım vardır..

Yani diyeceğim o ki her anne kutsal değildir. Bazı annelerin ayaklarının altında koca bir cehennem var. Ben ve annem anneannemin cenazesinde bile ağlamadık. Anneannem ölmeden 1 ay önce köpeğimiz ölmüştü. İnanın çok daha fazla üzülmüştük. Bunları bizi kötü insan mı yapıyor bilmiyorum ama bence hiç de öyle değil.

3 temmuz 2020 15:44