apartman dublex evde oturanlar artı ve eksi yönleri neler tavsiye eder misiniz ?

1. Çok saçma, bir.sürü para.dökeceğim ve üstten sifon sesi duş sesi çocuk sesi sevişne sesi gelecek amele gibi anlamsız inip çıkacağım, dublex deyince müstakil villa gelir aklıma

22 nisan 2021 12:10

2. Isınma problem oluyor biraz. Bizde aşağı kat kullanım alanı yukarı salon ve misafir odaları var yani sürekli kullanılmıyor. Mecbur iki katı da ısıtıyoruz

22 nisan 2021 12:19

3. Saçma oldUğunu düşünmüyorum süslü. Annemler son derece nezih ve merkezi bir yerde yaşıyorlar ancak müstakil ev bulamadılar. Zaten biyükşehirde müstakil ev demek sadece şehir dışına yakın yerlerde yaşamak demek oluyor. şehir içinde sadece villa gibi lüks evler var ve bizi epey aşıyor 3,4 milyonluk evler. Deneyimlemeyenlerin saçma bulmasına bakmayın siz. Ses sorunu iyi bir izolasyonla çözülür, müstakil evde ikiz villa komşusuyla çok sorun yaşamıştı teyzem mesela.

Artı yönleri bizim için yaşam alanları alt katta kalırken yatak odası ve aile banyosu gibi alanlar üst katta. Ayrıca müthiş bir terası var. O kadar geniş ki bir kısmını kış balkonu yaptık.

Eksi yönlereyse yalıtım iyi değilse biraz ısınma problemi olur. Bir de alt ve üst katlar için iki ayrı süpürge almamız gerkti annem için. Bilemiyorum, şehir merkezinde geniş ve teraslı ev fikrini seviyorum ben. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

22 nisan 2021 12:20

4. Tek eksi yönü ısınma bence. Abim de annemler de dublex evde oturuyorlar. Tabii ki ısınır ama deli gibi yakmanız gerekiyor ısınma için. Ki abim inşaat mühendisi, eve girmeden önce yalıtımıyla falan özel olarak ilgilendi. Bulunduğum bölgede dublex ev çok fazla ve bu ısınma konusundan herkes muzdarip maalesef. Ama yine de tercih hakkım olsa dublex evde otururum.

22 nisan 2021 12:48

5. ısınma problemi +1 milyon. kışları çatı katı soğuk olduğu gibi yazları da inanılmaz sıcak oluyor süslü. maalesef ki klimayı üst kata taktıramadık biz. ama artıları şu yönde, terasımız var, üstünü kapattırdık, minik şömine yaptırdık; kışın bile ateş yakıp oturabiliyoruz. geniş ve ferah bir ev. çok fazla eşyamız var ve her şeyi koyacak bir yerimiz var vs.

22 nisan 2021 12:58

6. Isınma sorunu değil de soğuma sorunu yaşıyoruz:d kışları sorun yok ama yazları ev cehennem gibi oluyor. Eve girmeden her odaya klima taktırırsanız hiç sorun kalmaz. Ben seviyorum dubleks evleri. Şu pandemide millet evde sıkış tıkış dururken teras resmen yaşam alanım oldu.

22 nisan 2021 15:18

7. Antalya icin konusuyorum, 10 yildir 3 farkli cati dubleks evde oturdum. Istisnasiz hepsi bir sekilde catidan su aldi. Evler de eski degil hatta suan oturdugum sifir bina idi. Kışın ısınan hava yukarı gidiyor, yazın üst kat çok sıcak oluyor. Bir de temizlik yaparken merdiven in çık zor oluyor. Şuanki evim terassız dubleks olduğu için de bana bu kadar batıyor olabilir tabi.

22 nisan 2021 15:25