büyük firmalar ve pozisyonlara göre verdiği maaşlar?

ben de şu an aktif iş arayışında bir endüstri mühendisi olarak diğer iş arayan kişilere de yardımcı olması açısından böyle bir soru sorayım dedim.  örneğin ben arçelik’te üretimde başlamıştım ve yeni mezun olarak net 2500 civarı bir maaş geçiyordu elime.   pwc’de denetimde bir arkadaşım brüt 4000’e yakın bir maaş alıyor.   başka bir arkadaşım coca cola’da marketing bölümünde 5250 tl maaş alıyor.  tam tutar aklımda olmasa da denizbank’ın da yüksek maaş verdiğini duymuştum.  (bu bilgileri arkadaşlarımın izni dahilinde paylaştım) siz de çevrenizden bu tarz bilgilere sahipseniz eğer paylaşırsanız iş görüşmelerinde maaş beklentisi sorularına cevap vermekte zorlanan kişilere veya bu tutarlara göre kendini ayarlamaya çalışan öğrenci-yeni mezunlara ışık tutmuş olursunuz.

1. Bir arkadaşım, 1 yıllık deneyimle pwc'den ve amazon türkiyeden asgari ücret - 2.500 arasında teklif aldı. Başlangıç seviye tabii ama insan şaşırıyor.

20 nisan 2020 19:07

savunma sanayii

—————

Makine mühendisi

6200 x 12

Otomotiv firması (firma vardiye ile çalışıyor)

farklı firmalar

Hepsinin giriş maaşlarını yazdım bu arada. 2020 zammı almışlardır.

20 nisan 2020 19:18

3. şimdi gelir mühendisler bu parayı almıyor uydurmayıncılar. onlar için de yazayım:

endüstri mühendisi

özel bir banka

4000 x 12 + prim

————

elektrik elektronik mühendisi

bilgisayar parçası üreten bir firma

3500 x 12

20 nisan 2020 19:25

4. Doğrudur anonim 1 benim arkadaşım 1 yıldan fazla süredir çalışıyor ve ilk zamanlar 2500 civarı falan alıyordu. Şu an brüt 4000 civarı ama nete vurduğunuzda çok çok düşüyor. Pwc çok büyük ve uluslararası bir firma olmasına rağmen niye bu kadar az veriyor anlamış değilim. Amazon da keza öyle. Abd'nin en büyük firması neredeyse ama verdiği maaş çok komik.

Anonim 2 valla ben de dahil olmak üzere arçelik'teki bir çok kişi inanın hiç de öyle çok iyi üniversitelerden mezun kişiler değil. Acayip bir torpil dönüyor ve 7-8 yıl tecrübeli mühendisler bile kuzeninizin aldığı maaşı anca alıyordur.

20 nisan 2020 19:28

5. Anonim 2 özel değilse eğer hangi otomotiv firması olduğunu söyleyebilmeniz mümkün mü? Çünkü ben de otomotiv firmalarına bakıyorum ve duyduğum kadarıyla iyi maaşl veriliyormuş otomotivde.

20 nisan 2020 19:30

6. Benlik bi sakıncası yok ama gizlilik sözleşmeleri varsa sorun yaratabilirim. Alman bir otobüs firması, ankara’da. Ben işe girdiğim sene daha düşük teklif etmişlerdi (2018-5000 civarı C1 almanca biliyorum) ama o zaman vardiye ile çalışmıyorlardı, vardiye sisteminden sonra kaliteli mühendisleri toplamak için zam yapmışlar diye duydum ki keza arkadaşımın sevgilisi de aralık ayında belirttiğim miktarla sözleşme imzaladı.

20 nisan 2020 19:33

7. Yazcağım maaşların hepsi yeni mezun maaşı, mt programları veya giriş pozisyonları, 2019da mezun oldum o yüzden geçen senenin maaşları, zam aldı hepsi tabi ocakta

Loreal MT 8000 brüt

Vestel MT 5200 net civarı

20 nisan 2020 19:39

8. Yasal mı bunları paylaşmak bilmiyorum ama benlik bişey yok sjdnd

20 nisan 2020 19:40

9. Tamamdır anonim 2 anladım ben hangi firma olduğunu:) ben kocaeli'nde olduğum için daha çok gebze, sakarya taraflarına bakıyorum açıkçası.

20 nisan 2020 19:40

10. Anonim 5 bu maaşlar gerçek mi?? Simon kucher'le peak'i hiç duymamıştım. Yeni mezuna böyle maaş veren şirket heralde boğaziçi'ni odtü'yü dereceyle bitireni alkyordur.

20 nisan 2020 19:44