bizde neden sparkling water kültürü yok?

yurtdışında genelde normal su yerine daha soda gibi olan sparkling water içiliyor. açıkçası bunu direk daha sağlıklı olduğu için yaptıklarını düşünüyorum. bizde de soda sık içilir, sevilir yani problem yok. peki neden restoranlarda normal su niyetine kullanılmıyor? o zaman soda iç diyeceksiniz ama soda farklı bir şey, mineral water olarak geçiyor.  hatta normal suyu sparkling water yapan yani kabarcıklı hale getiren makineler satıldığını gördüm amerikada. sağlıklı olduğu için bizim ülkede de olmasını da isterim şahsen. yoksa var da ben mi görmüyorum?

1. Normal sudan daha sağlıklı değil? Hele maden suyu değil de sonradan carbonated hale getirilen su kesinlikle sağlıklı değil normal sudan.

3 mart 2020 19:41

2. Size daha sağlıklı olduğunu düşündüren şey nedir?

3 mart 2020 19:42

3. Hayır daha sağlıklı değil. Genellikle doğal kaynak suyu lezzetsiz olan ülkelerde oluyor bu kültür. Bizimkiler bence güzel, almanyada erikli alıp içiyorduk örneğin. Şimdilerde 2 maden suyu içiyorum günde, kalan su ihtiyacımı normal içme suyundan karşılıyorum.

3 mart 2020 19:43

4. yurtdışındaki her alışkanlık bizde de olmak zorunda değil çünkü. bizdeki rakı kültürü onlarda var mı peki? ya da yoğurttan ayran yapıp içme kültürü?

3 mart 2020 19:46

5. anonim 4'ün dediği çok mantıklı. yurtdışıda musluktan su içme alışkanlığı yaygın ve suyun tadı kötüyse insanlar mineralli sulara yöneliyor. biz de damacana su ya da 5-10 lt şişe su satın alıyoruz musluk suyu içmemek için.

3 mart 2020 19:48

6. Az ötemizde millet su diye ağlıyo siz bizim sular neden kabarcıklı değil diyosunuz :d sanırım bizim de bu hayattaki sınavımız bu sözlük :d

3 mart 2020 19:59

7. Anonim 5 on yıl kadar öncesine kadar Türkiyede çoğu şehirde musluk suyu güzeldi aslında, niye böyle oldu ki acaba :(

3 mart 2020 20:05

8. hepinize cevaplar için teşekkür ederim süslüler. aslında bir sitede sağlıklı olmasıyla ilgili bir yazı okuyup açtım soruyu, ama tabi ki makale falan değildi. yazdıklarınız mantıklı geldi, teşekkürler tekrardan:)

3 mart 2020 20:19

9. Newyork için konuşuyorum, herkes musluktan içiyor, musluktan akan su içmeye uygun. Bahçede orda burada içme alanları var. Restorana gittiğinde ilk masaya surahide su geliyor. Yani kimse soda diye tutturmuyor.

3 mart 2020 20:30

10. Iyi ki yok ya. Yurtdisina gittigimde marketten su alirken ustunde ingilizce yazi yoksa paranoyak gibi salliyorum kopurecek mi diye, restoranlarda still water demeyi unutmak en buyuk korkum o kadar sevmiyorum yani su niyetine bu sacmasapan sparkling water olayini. Ozellikle yazin sicaklarda insan kana kana su icmek istiyoru bundan bir yudum alsam sisiyorum.

3 mart 2020 20:38