bu şekilde çok soruldu biliyorum ama çok kararsız kaldık. 2 ay sonra allah nasip ederse kızım olacak umay veya nil ismi?

umay veya nil ismini düşünüyoruz. sizde uyandırdığı izlem nedir? bir de karden ismi hakkında ne düşünürdünüz? şimdiden cevap verenlere çok teşekkür ederim.

1. Umay diyorum

17 kasım 2020 18:08

2. umay aşırı derecede siyasi anlam yüklü geliyor bana o yüzden nil ismini tercih ederdim.

karden'i de ilk defa duydum süslü, anlamını bilmiyorum ama biraz zorlama geliyor bence kulağa. Kardelen olacakmış da olamamış gibi

17 kasım 2020 18:08

3. Umay bana çok mıymıy geliyor süslü ya. Karden anlamını bilmiyorum ama onu da pek sevemedim. Nil ismi güzel bence illa üçünden biri olacaksa. İlla değişik isim koyacağız diye çok farklı isimler koyanlar var bence gerek yok süslü ya sade anlamlı isimler daha güzel geliyor bana. Bu arada rüya ya da ada ismini de düşünebilirsiniz belki fikir olarak.

17 kasım 2020 18:09

4. nil çok güzel bir isim böyle zarif hoş güzel bir kadın gözümün önüne geliyor bu isimden bahsedince. umay biraz söyleniş yani telaffuz olarak kaba geliyor bana. karden çok kötü ya onu hiç düşünmeyin bile baharat markası ya da saçma sapan bir şeyin kısaltması gibi.

17 kasım 2020 18:10

5. Karden cok zorlama. Umay da cok "irmaginin akisina olurum". Nil gayet guzel ve kibar.

17 kasım 2020 18:16

6. Nil ya

17 kasım 2020 18:16

7. Umay, orhun yazıtlarında bile geçecek kadar köklü bir isim olması ve türk mitolojisindeki anlamı bakımından çok güzel bir isim. Ben kız çocuklarına basit ve zayıf isimler yerine güçlü isimler konulmasını daha çok seviyorum. İsimlerin insanların enerjisini de kesinlikle etkilediğini düşünüyorum. Çiçek böcek isimlerinden çok daha güzel bir isim bence umay.

17 kasım 2020 18:20

8. Bence nil ya umayın fonetiği bi garip geliyo bana

17 kasım 2020 18:25

9. umay hiç sevmediğim halamın adı. karden'i pek hoş bulmadım açıkçası. nil diyorum, nil güzel isimdir :)

allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin <3

17 kasım 2020 18:28

10. Nil yeni nesilde populer bir isim. Sinifinda 3 tane nil olur simdiden soyleyim. Ben koydugum isimde baska kimseyi cagristirmamasini isterim. Ben umay diyorum cok asil ve koklu.

17 kasım 2020 18:32