düzenli magnezyum kullanıyor musunuz? kullanıyorsanız hangi marka. bir sürü marka var ve asla karar veremiyorum ?

1. Kan değerlerime göre gıda takviyesi aldığım için düzenli kullanmıyorum. Fazlası bir şeyin artmasına sebep oluyor demişti doktorum ama neydi hatırlamıyorum.

22 şubat 2024 16:39

2. Kontrol ettirmeden düzenli kullanılacak bir şey değil magnezyum, fazlası kan basıncına bile etkisi var

22 şubat 2024 16:42

3. 15 gündür Orzax Ocean Extramag 60 Tablet Magnezyum Takviyesi kullanıyorum. en son 1,5-2 ay önce kan testi ile tüm değerlerime baktırdım, magnezyumum da gayet iyi sevideydi. fakat hücre içi magnezyumla kandaki magnezyum farklıymış. hücre içi magnezyumu vücut kendisi üretemediği için dışardan takviye almak şart. aşağıya da şöyle bir profesyonel ağızdan birinin haberini bırakayım:

'Kan testi buzdağının görünen kısmı'

Toplumda magnezyum takviyesi hakkında kafa karışıklığı olduğuna dikkat çeken Elif Pahsa, “Yapılan testler sonucunda kan değerleri normal çıktığı için pek çoğumuz magnezyum takviyesi kullanmaktan çekinebiliyor. Burada çok önemli bir nokta var, vücuttaki magnezyumun sadece binde üçü kanda bulunuyor. Kan değerleri buzdağının görünen kısmı, bu normal olsa bile vücudun diğer dokularında, kaslarda, kemiklerde magnezyum eksiği olabilir ve biz bunu kan testiyle baktığımızda kaçırabiliriz. Bu nedenle hücre içi magnezyum ölçüm yöntemleri ile değerlendirmek daha fikir verici olabilir. Beslenme ile tamamlanamayan hücre içi magnezyum düzeyi kullanılan magnezyum destekleri ile artırılabilir. Magnezyumun eksikliği durumunda iyi düzeyde emilimi olan, hücre zarından kolayca geçen ve hücre içi magnezyum düzeylerini etkili bir şekilde artıran organik magnezyum vektörleri tercih edilmeli" diye konuştu.

22 şubat 2024 16:56

4. kullanmaya calisiyorum ama bende uykusuzluk yapiyor. uyku kalitesini arttirir dendigi icin once aksamlari kullanmaya basladim sabaha kadar ayaktaydim. sonra ogle yemegiyle almaya basladim yine ayni sey resmen enerji veriyor normalde yattigim saatten en az 2 saat sonrasinda uyuyabiliyorum. ne is ben anlamadim yani. ocean ve canfeza sezgin markalari var bende ikisi de evde duruyor napicam bilmiyorum. spor yapiyorum kaslarin iyilesmesine de faydali oldugunu biliyorum sanirim kahvaltidan sonra alarak elimdekileri bitirmeye calisicam ve vedalasicam. ocean bglisinat, canfeza taurat, malat ve biglisinat karisik

22 şubat 2024 17:01

5. benim de spordan sonra kas ağrılarım oluyordu 31 yaşına gelince genel anlamda da hareketsizlikten (masa başı çalışmadan dolayı) ağrı çekmeye başladım. o yüzden diyetisyenim işyeri doktorum önermişti, mis gibi de uyutuyor. devamlı kullanmıyorum spor yapınca ya da ağrılarım artınca içiyorum ama çeşidini tam bilmiyorum eve gidince bakıp yazarım isteyen olursa.

bir de tiktokta bununla ilgili ayrıntılı video hazırlayan bi eczacı vardı magnezyum çeşitleri ve kullanma şekilleriyle ilgili onu da atacağım, belki işinize yarar.

22 şubat 2024 17:01

6. ben de moda oldugunu dusunmeye basladim bu arada. hayatimda olumlu hicbir etkisi olmadi magnezyum kullanmanin. bi anda cok pompalandi

22 şubat 2024 17:02

7. a5 belki yanlış ürün almışsındır benimki baya uyutuyor. ya da sana uygun değildir ayrıntılı test yaptırıp baktırabilirsin. ben şişirme olduğunu düşünmüyorum kas ağrılarına iyi gelmesi mantıklı kemikleri güçlendirdiğinden dolayı. çoğu spor hocası da önerir fakat kendi içinde 5-6 çeşidi var. herhangi birini alıp içmemek lazım.

22 şubat 2024 17:10

8. gece uyurken bacaklarıma dehşet kramp giriyor diye doktor magosit diye bir şey yazmıştı ama bi kez bile kullanmadım. çünkü kan değerlerimde magnezyum düşük çıkmamıştı gayet iyiydi

22 şubat 2024 17:28

9. Devletin karşıladığı magnezyumlar magnezyum oksit ve emilimi epey düşük. Ben düzenli olmasa d magnimore plus kullanıyorum öncesinde oceanın 3lü magnezyumunu kullanıyordum. Bende de geceleri uykumda bacağımda kramp olurdu alakasız şekilde akşam yemeklerinde maden suyu alışkanlığı edinince geçti. Ama magnezyumu arada alıyorum bu ara ihmal ettim. Magnezyum formlarını araştırıp en çok ihtiyaç duyduğunuz formlarına göre tercih etmenizi öneririm.

22 şubat 2024 18:30

10. Magnimore plus kullanıyorum, memnunum da daha güzel magnezyumlar da var 30 tablete 600 tl filan veremiyorum tauratlar filan inanılmaz pahalı. Magnezyum alırken içerdiği magnezyum türlerine bakmanız lazım, oksit olan direkt ishal yapıyor onu kullanmayın

22 şubat 2024 19:02