devlet hastanelerindeki diyetisyenler hakkında, gidip de memnun kalan var mı?

benim vermem gereken epey bir kilo var, şuan işsizim özele de gidemiyorum. devlet hastanesinde diyetisyene gidip memnun olan var mı? ben birkaç sene önce gitmiştim bir arkadaşımla, arkadaşımın vermesi gereken 5 kilo vardı. ona da bana da aynı listeyi vermişti. hâlâ aynı mı sistemleri, bilgisi olan var mı?

1. Valla beni de 2 sene önce falan dr yönlendirmişti. Gittiğimde büyük bi baskül vardı elektronik yağ kas ölçen bir tartı yoktu. Sonra klasik bi liste vardı oradaki kutucukları işaretleme yöntemiyle bi liste vermişti. Öyle özel diyetisyenler gibi sıfırdan bir şeyler yazmiyor. Ama bana kalırsa özeldeki diyetisyenlerde de çok farklı bir şey yok. sonuçta yazılacak şeyler belli bi yerden sonra ne kadar farklı şeyler yazabilirler ki. Bence şablon diyetler var senin yediğin ve yiyemediğin besinlere göre değişim yapıyor.

18 şubat 2021 17:10

2. çalıştıgı hastane değil diyetisyen önemli bence süslü. ama illa gitmek de şart dğeil diye düşünüyorum rehber olacak bir sürü sayfa var ve sana en uygun planı en iyi sen bilirsin

18 şubat 2021 19:12

3. Doktorun yönlendirmesiyle başıma gelecekleri de bilerek gene de odasının kapısına gidip içerdeki hastanın çıkmasını bekliyordum. Biraz kulak kabarttığımda içerdeki hastaya "pirinç yerine bulgur pilavı, o da iki kaşık" gibi bir şeyler söylediğini duyunca koşarak kaçtım ordan. Arkadaş ezbere biliyoruz biz bunları zaten. Bir diyetiysen olarak senin varlık sebebin nedir? Nefret ediyorum ezberci diyetisyenlerden. Allah bilir 3 ana 3 ara öğüncüdür bi de. Lan bi bak acaba bu beslenme tarzı bana uygun mu? Ya daha çok strese giriyorsam, Kortizol değerim sırf bu stres yüzünden hepten yükseliyorsa? Her neyse, gidip denemeden bilemezsiniz ancak bana kalırsa önce kendi bedeninizi ve beslenme alışkanlıklarınızı, yanlışlarınızı iyi tespit edin.

18 şubat 2021 19:24

4. Kilomun fazlalığından dolayı diyetlerle ve diyetisyenlerle iç içeyim yıllardır aslında. Nasıl beslenmem gerektiğini vs. Biliyorum. Zaten gıda üzerine eğitim aldım. değişim durumlarına, kalorilere hakikim yani. Başta soruyu yanlış sormuşum benim derdim yağ. kas oranımı ölçtürmek. Bir de birine hesap verme duygusuyla yanlış da olsa baskıya girmek yani. Cevaplarınız için teşekkür ederim süslüler.

18 şubat 2021 19:51