dgs ile bilgisayar mühendisliğine geçiş yapan süslü var mı?

süslüler eğer olduğum şehirde bilgisayar mühendisliği kazanamazsam bilgisayar programcılığı okumayı düşünüyorum. duruma göre de o dgs ile bilgisayar mühendisliğine geçiş yapma ihtimalim olur böylece diye düşündüm. dgs hakkında pek bilgim yok henüz sadece üniversite sınavına göre daha kolay olduğunu duymuştum. bu yolu izleyen süslü varsa, acaba kaçıncı sınıftan başladı derslerini saydırabildi mi? okurken adapte olmak zor oldu mu yeni fakülteye?

1. yap yap baya kârlı iş, biz kendimizi yırttık iyi dereceler yapmak için -odtü için konuşuyorum- dgs ile bedavadan bedavadan gelip mühendis oluyor millet, normal öğrencilerle aynı odtü diplomasını da alıyor. biz boşa ygs lys stresi yaşamışız.

25 mayıs 2020 12:36

2. Bizim sınıfa Dgs ile gelen 2 kişi oldu. İkisi de çok zorlandı. Zaten önceden aldıkları derslerin çoğu sayılmadı. 1.sınıf derslerini bile aldılar. Biri biz son sınıftayken okulu bıraktı. Diğeri hala fizik lab alıyordu.

25 mayıs 2020 12:47

3. Süslü mühendislik için çok zor. O fizik matematik falan. Dgs ile gelenler genelde meslek lisesi olduğu için bu dersleri almamış oluyorlar ve yapamıyor çoğu. Kuzenim öyle matematikten fizikten kalıyor mesela. Ama öyle bir hakkın var yapmak istersen kimse sana kardeşim biz bu üniversiteyi kazanmak için bir tarafımızı yırttık hayırdır diyemez.

25 mayıs 2020 13:14

4. benim bir arkadaşım yaptı. hala şok oluyorum. ben kimsenin yapamayacağı bir şey sanıyordum. gözümle görmesem inanmazdım. vasat biriydi eğitim açısından ama yaptı vallahi. şu an mezun olmuş bile olabilir hatta.

25 mayıs 2020 13:16