doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra vücudumda olacak değişimler hakkında?

uzun yıllardır doğum kontrol hapı kullanıyorum ve doktorumun tavsiyesiyle bugün itibarıyla bıraktım. başıma neler gelecek, nasıl hissedeceğim acaba diye aklım çıkıyor çünkü dediğim gibi uzun yıllardır kullanıyorum. benim gibi olanlar, siz bıraktığınızda neler yaşadınız yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

1. ben de uzun süredir kullanıyorum. geçen yıl başka bi sağlık sebebinden 2-3 ay ara vermiştim. o dönemde suratımı ağrılı iltihaplı sivilce bastı, reglim 3 hafta gecikti... şimdi yine bırakmayı düşünüyorum ama korkuyorum :(

24 kasım 2021 13:30

2. 5 senedir kullanıyordum, geçen ay doktorumun tavsiyesiyle ara vermeye karar verdim. Geri başlayacağım ama şu an 1-2 ay boyunca kullanmayacağım. hapı almayı bıraktıktan sonraki hafta suratımda birkaç sivilce çıktı. onun dışında tahmin ettiğim tarihlere yakın bir tarihte regl oldum ama çok fazla ağrım oldu ve kanamam da epey fazla oldu. aslında dkh kullanmadan önceki gibi bir regl geçirdim ama uzun yıllardır alışmışım rahat geçmesine, o yüzden zorlandım. ben de çok korkuyordum kullanmaya ara vereceğime ilk karar verdiğimde ama beklediğim gibi çok bir etkisi olmadı

24 kasım 2021 15:55

3. ayy korktum ya... cevaplar için çok teşekkür ederim süslüler ben de başladım serüvenime dün. bakalım yeni hayatım nasıl olacak :(

24 kasım 2021 19:41