dolap uygulamasında iade talebi?

günaydın herkese arkadaşlar. dolap uygulamasını yeni kullanmaya başladım ve birkaç satış yapmıştım geçen hafta. alıcılardan biri iade talebi oluşturmuş "ürünün rengi x demişsiniz ama y'ye çalıyor." tarzında ve denememe rağmen içine giremedim maalesef iade etmek istiyorum demiş. bu talebe 2 gün içinde yanıt vermem gerekiyormuş. bu talebe herhangi bir şey yapmazsam ne olur? süreç dolap ekibi tarafından mı ilerletiiliyor? çünkü beden uymaması alıcının kendi problemi ama iade için "renk uyuşmazlığı" seçmiş oysa ben ayrıntılı fotoğraf çekip en uygun rengi işaretlemiştim. bu satıcının hatası mı oluyor şimdi? şikayetvar'da neredeyse herkes satıcı mağdur ediliyor diyince önce bir size danışmak istedim belki bilen kişi çıkar diye.

1. Talebi reddedin süslü açıklamanızı aynen bu şekilde ifade edin gerisi dolaba kalmış. Normalde iade talebi durumunda alıcının yanında oluyor dolap ama beden olmaması iade sebebi değil dolap kurallarına göre. Bilemedim şimdi dolap karar verir bu duruma bilgilendirir sizi

11 ekim 2019 10:50

2. Dolapta renk ve beden iade sebebi değildir. İade talebini reddedin yoksa otomatik onaylanır. Siz reddettikten sonra dolap ekibi iadeyi inceleyip karar verir.

11 ekim 2019 11:43

3. Çok teşekkürler anonim 1 ve 2, dediğiniz şekilde yazacağım desteğe de. Alıcı'yı üzmek istemedim gerçekten o da para veriyor sonuçta ama o satın aldı diye diğer sattığım platformlardan kaldırmıştım da ürünü. Umarım haksız bulunmam buna rağmen, sağolun tekrardan.

11 ekim 2019 12:56

4. Hepinize teşekkür ederim dediğiniz şekilde itiraz ettim ve yarım saat gibi bir sürede itirazım kabul edildi ve iade talebi reddedildi. Parayı hesaba aktardım hemen :)

11 ekim 2019 18:45