eşim neden böyle yapıyor, bu mu normali ben mi alınganım ?

bazı günler ikimiz de evden çalışıyoruz. o benden daha iyi anlıyor bazı programları. ben de ona soruyorum devamlı yardım eder misin diye sorun yaşadığımda. sinirli sinirli geliyor. ben de çalışıyorum bu arada biliyorsun di mi, iş arkadaşına da sorabilirsin bunu diyor. ama o çok çabuk hallediyor o yüzden hazır evdeyken ona sormak benim için daha iyi oluyor

1. Çünkü eşiniz daha fazla çalışmış oluyor, en basitinden empati yapsanız anlayacaksınız neden sinirlendiğini. aynı böyle bir arkadaşım var ve bıktım. en sonunda kendisine söylediğim şeyi size de söylüyorum, programları iyice öğrenmeyi mi deneseniz?

24 temmuz 2023 15:28

2. Yaptığın şey insani, ben de bir şey çalışmayınca halledemediğimde önce en yakınımda kim varda ona soruyorum ama hayatım bak bu iş sana verilmiş ve bir şey hemen çat diye hallolmuyorsa da ekstra zaman da  harcayacaksan,birine de soracaksan zaten o zaman sana iş veren tarafından tanınmıştır( nasıl bir çalışma ortamınız var bilmiyorum ama sonuçta bir işe verilen süre içinde olası aksaklıklar için de fazladan zaman barındırıyordur diye tahmin ediyorum) . Şimdi senin eşinde aynı şekilde çalışıyor yazık değil mi elin adamının işi şirketi için adama fazladan iş yaptırmaya, o da senin ailen sonucta. Dediği gibi bırak iş arkadaşın yardım etsin. Uzayacaksa da uzasın. Ufak tefek arada olur zaten ona bir lafım yok

24 temmuz 2023 15:32

3. Bence soruyu kocanız asıl "eşim neden böyle yapıyor" diye sorması lazım. Eşiniz sanki ayaklarını uzatıp film seyrederken onu bölüp yardım istiyorsunuz da ona rağmen sinirleniyor gibi yazmışsınız.

Adam da başka bir işi yapmaya, yetiştirmeye çalıştığı esnada siz kendi işiniz için yardım isterseniz bir olur iki olur hadi normal. Ama hazır ikimizden evden calisiyorken bana şunları şunları yapsın, göstersin, halletsin o da mesai saati içinde ama olsun diye beklemek normal mi?

24 temmuz 2023 15:39

4. Günlük işinizi değil de maaşlı çalıştığınız firmanın işini elemanı-çalışanı olmayan eşinize yaptırıyorsunuz ve eşinizde başka firmanın çalışanı mesai saatleri ve yükümlü olduğu işi var. Sanki bir bardak su istemişsiniz de getirmemiş diye alıngan mıyım diyorsunuz. Hayretsiniz yahu

24 temmuz 2023 15:51

5. Kocam dostum arkadaşım iş arkadaşım sürekli yapamadığı bir işi bana sorsa yardım etmemi beklese ben de sinirlenirim. Çalıştığınız konum ne ise kafanız basmıyor olabilir, bence öğrenebileceğiniz bir iş bakın kendinize.

24 temmuz 2023 15:53

6. Eşiniz muhtemelen hem kendi işinden oluyor hem de bedavadan başka iş yerine çalışıyor. İş paketi yetişmediği durumda ne demesini bekliyorsunuz başka firmanın işine destek oluyorum diyemez. Kendi iş arkadaşlarınıza hatta kendi projenizden uygun insana sormanızda fayda var. Biz başka müşteriye çalışana bile soramayız, bir müşteride yaptığımız mesaiyi başka müşteriden kesemeyiz.

24 temmuz 2023 16:31

7. Bana işi veren kişi bu programın eğitiminin verileceğini söylemişti ama sonra kendin öğrenmeye çalış şu an için yer yok zaten çok kullanmıyorsun gibi yaz çizildi. Eşim de biliyor programı o yüzden

24 temmuz 2023 16:45

8. Fragman: okuduğunuzu anlamıyorsunuz sanırım neyse

24 temmuz 2023 17:02

9. Süslü anlıyorum ama bu durumun eşinizin işinde bir karşılığı yok. Mesela ben fatma'yım, aynı ekipten arkadaşım ayşe, eşim de mahmut başka iş yerinden. İkisi de bana yardım etsin kendi işleri yerine, yöneticiler deadline zamanı gelsin nerede iş hadi desin, ayşe diyecek ki sen fatma'yı eğitmemişsin ben mesaimde bu yüzdeyi fatmA'ya ayırdım. Bunun bir karşılığı var, ama mahmut için bunun karşılığı yok, hatta işinin yetişip yetişmemesini bırak firma demez mi çok istiyorlarsa parası neyse versinler gönderelim bilgili elemanımızı satalım eğitimi.

He mesai bitimi çekin kenara eşinizi bence oturun bakın ama mesai saatleri içinde olmaz bu.

24 temmuz 2023 17:06

10. Bir şeyleri yapamayınca kocam yapsın isterdim galiba ya :( ben her işi yapmaya çalışmaktan bıktım usandım. Hani o Yapınca gözümde daha da büyür. Evet kabul ediyorum doğru bir düşünce içinde değilim ama böyle olmasını isterdim

24 temmuz 2023 17:19