eşim ve abisi arasında kaldım ne yapacagım?

süslüler merhaba. eşim ve abisi dün büyük bir tartışma yaşadılar. küfürler havada uçuştu ve ikisi de çok sinirlendi. onlardaydık apar topar kalktık eve döndük eşim hala çok sinirli ve abisi de benim artık kardeşim yok demiş. sorun şu ki, abisiyle aynı yerde çalışıyorum. henüz konu konuşulmadı ama bana biraz tavırlı davranıyor. sizce konu açılınca ne demeliyim? açıkçası eşim haklı ama çok sert konuştuğu için haksız duruma düştü. onlar kardeş yine barışırlar arada ben kaynamayayım istiyorum abisine de asla tavırlı değilim ama nasıl davranacağımı şaşırdım. stresten midem ağrıyor. konu illaki açılacak ne demeliyim nasıl demeliyim sizce?

1. İş yerinde nasıl davranman gerekiyorsa öyle davran. Konu açılırsa da politik davran. İkiniz arasındaki mesele benim bu konu hakkında konuşmam doğru olmaz de ve sakın taraflı tarafsız konuşma. Gerçekten de barışırlar ve sen arada kalırsın sonra.

31 ağustos 2021 12:12

2. iş yerinde konuşmanız gereken durum varsa konuşmalısın tabii ki, ayrıca günaydın abi, iyi akşamlar abi gibi selamlaşmalar verebilirsin ha kendi almazsa en azından sen aradaki tartışmada taraf tutan gibi olmazsın. ben adımımı attım ona kaldı olur. olayı değerlendirme gibi bir konuşma olursa eğer yukardaki süslünün dediği gibi siz kardeşsiniz ben yorum yapamam aranıza giremem, umarım kötü kalmazsınız dersin uzatmazsın.

31 ağustos 2021 12:40

3. arada kalmalık bir durum yok süslü, eşinin abisi tavırlı davranarak sana böyle hissettirdi belli ki. o profesyonel davranmıyor ama sen profesyonel olmaya özen göster. bu konuyla hiçbir ilgin yok, anaları değilsin. ama sen de insansın sırf eşin olduğu için ya da gerçekten o haklı olduğu için eşini tutabilirsin, ki bu çok normal. bence aranızdaki ilişkiyi sadece iş çerçevesinde düşün, ona göre davran. boşuna gerilme derim, onlar barışır sen stres çektiğinle kalırsın.

31 ağustos 2021 13:31

4. Süslüler zaten asla tavır yapmıyorum ben yapmam da yani o da benim büyüğüm bir yerde.  Dediğiniz gibi normal işte nasılsak öyle davranıyorum. Ama evet o biraz soğuk yapıyor. Neyse eğer konu açılırsa o benim kocam sen de abimsin, bu konuda konuşmak istemem diyeceğim.

31 ağustos 2021 13:56