eşime yalan söyledim çıkış yolu bulamıyorum ?

22 yaşındayım 17 yaşındayken o zamanki erkek arkadaşımla istemeden ilişki yaşadım. babam yoktu ona koşulsuz itaat ettim ayrılırım dedi ağlaya ağlaya ilişkiye girdik ama bitmedi istekleri 2 ay sonra ayrıldık. toplam 1.5 sene sürdü ilişkimiz. kimseyle konuşmadım bile terapi aldım silmeye çalıştım kimseye açamadım. eşimle tanıştım ona anlatmak isterdim ama öyle bir sordu ki yapamadım yaşamadım dedim. 17 yaşında yaşadığım olaylar yüzünden derin travmalarım vardı inanın tam hatırlamıyorum bile. kendisi benden daha rahat şeyler yapsa da birliktelik yaşamamış birisi ve çok önemsediğini hissettim ve kaybetmekten korktum. şimdi 6 aylık evliyiz ve vicdan azabı çekiyorum ama bunu nasıl söylerim bilmiyorum kaybederim amacım kandırmak değildi nasıl derim bilmiyorum... siz olsanız ne yapardınız not : zar diktirmedim biraz kanamam oldu. ben bunu söylesem ömür boyu yüzüme vurur belki gider. söylemesem biriciğimi kandırmış gibi hissediyorum...

1. ne alaka anonim2 ?

süslüm bence hiç söyleme. yaşandı, bitti, gitti. sen eğer sevdiğin insanla mutluysan ve onunla ilişki yaşarken hiçbir sorun yaşamıyorsan söylemene gerek yok. evet zor olabilir ama bir önemi de yok inan.

23 haziran 2019 22:02

2. Bir kadın olarak nasıl yapabiliyorsunuz bunu kendinize aklım almıyor. Silkelenin ve kendinize gelin, siz bir bireysiniz istediğiniz hayatı yaşabilirsiniz geçmişinizden kime ne? “Biriciğinize” ne?

23 haziran 2019 22:17

3. Ay söyleme yaaa bekareti önemsiyosa onun sorunu. Hayat bu kadar ideal değil yahu biriciğimi kandırmak falan bunlar hikaye! Olmuş bitmiş yaşamışsın bu durumu değiştirmen mümkün değil ama bundan sonrası senin elinde. Dramatize etme hayatı, aşkı, evliliği!

23 haziran 2019 22:18

4. Söyleme. Bu konuda vicdan azabı da duyma çünkü duyulacak bir şey yok. Keşke en başında söyleseydin ama madem söylemedin şimdi soylemenin bir anlamı da yok. Hatta bana kalırsa senin bakire olmamani kafasına takacak birisiyle zaten baştan evlenmemeliydin ama şuan bu önemli değil. Kimseye bakirelik borçlu değilsin. İçin rahat olsun.

23 haziran 2019 22:20

5. Süslü söyleme ya evlenmişsin hadı evlenmeden olsa söyle derdim olan oldu hiç açma bile konuyuü

23 haziran 2019 22:21

6. Bazen susmak gerekir. Eşin diye her şeyi bilmesine gerek yok inan

23 haziran 2019 22:26

7. İşin ucunda bekaret olmasa biriyle seviştiğinizi söyleyecek miydiniz? Sanırım hayır. bekarete bu kadar anlam yüklemeye ve türk filmi tribine gerek yok. Mantıklı olun, arkanızda bırakın.

23 haziran 2019 22:27

8. söylemeyin.

bu konu zamanında konuşulmuş, kapanmış, bitmiş. bekaret takıntısı olan erkekler bu konuda yalan söylenmesini hakediyor. siz kendiniz söylüyorsunuz, eşiniz cinsel konuda çok rahat ama sizden bekaret bekliyor. hakettiği kadar bekaret almış.

bu konuyu irdelemeyi bırakıp güzel güzel hayatınızı yaşayın. çok sıkıntı hissederseniz psikoloğa/psikiyatriste gidin. lütfen vicdan rahatlatacağınızı zannederek eşinizle konuşmaya kalkmayın. dostla, akrabayla da konuşmayın. yalnızca psikologla/psikiyatristle konuşun.

23 haziran 2019 22:29

9. ay çok zor ya, bir gün ortaya çıkmasından korkarım ben ama iş işten geçmiş bence, bu saatten sonra söylemenin mantığı kalmaz.

23 haziran 2019 22:43

10. Söyleme huzurunu kaçırma. Söylemek zorunda değilsin. Hem söyleyince sana teşekkür mü edecek dürüstlüğünden dolayı? Sakın diyorum.

23 haziran 2019 22:46