eşimle her kavgamızda 2 gün küs kalıyoruz ?

sy

1. Ben artık bu durumdan çok sıkıldım ve çoğu zaman tartıştığımız olaydan çıkıp bu konuşmama durumuna daha çok sinirlendiğim için benim de sinirim yatışmıyor. Mesela geçen tartışmamızdan bir örnek vereyim: yatak çarşafımızı değiştirecekken eşimin lavabodan çıktığını gördüm (lavaboya girmeden önce normalde cumartesi günü olmasına rağmen bilgisayar başına geçmiş iş yapıyordu, zorunlu çalışma değil yani) hızlıca yapalım diye çarşafa yardım etmesini rica ettim. Bana şimdi mi? diyor, hep bu şekilde bir işin daha sonra yapılması gerektiği, sanki randevu almam gerektigi uzerine konuşmasına sinir oluyorum. neyse yardım etmeye geldi, bu seferde bana diyor ki: 'benim normalde içerde çalışıyor oldugumu unutma ama' ben de açtım ağzımı yumdum gözümü. Ne var ölür müsün 3 dakika bile sürmeyecek bi iş için? bir şeyi yapıp 50 tane laf söylüyorsun falan dedim. neyse gitti bu. aradan 1 saat geçti mutfaga geldi. Sana çok sinirliyim aslında dedim, konuyu kapamaya yönelik davranıp benim duygumu bile anlamayınca ve tamam aşkım tamam diyip mutfaktan gidince daha da delirdim.

Yani bütün evi temizliyorum, evde iş bölümümüz %30'a %70gibi düşünün müthiş haksızlık yani ama yine de bir şey demiyorum gün içinde işte benden daha stresli ve yüksek bir konumda diye.. Ve ben o gittiği için sinirlenince konuşmamaya başladım.

O andan beri o da benimle konuşmuyor. Gönül alacağı, en azından haksızlık hissettiğim bi olayda karşımdakinin böyle davranması yani benimle aynı şekilde davranması çok gücüme gidiyor. Şu an 2 gündür konuşmuyoruz. Halbuki gelip 2 çift güzel laf söylese ne bu asık suratıma bakar, ne de negatif bir ortam oluşur barışırız.. Ama haklı olduğum bir şeyde gidip adım atıp sarılmak benim gücüme gidiyor ben de yapmıyorum ve böylece küs kalmış oluyoruz. Siz ne yapardınız bu konuşmama sürecinde? Yani benim yaşadığım bu durumu yaşasaydınız siz ne düşünür veya ne tepki verirdiniz?

2 mayıs 2021 09:20

2. İnş troldür

2 mayıs 2021 09:26

3. hayır trollük ile alakası yok troll gibi mi geldi süslü, gerçekten canım sıkkın.

2 mayıs 2021 09:27

4. ben olsam işini yapmam. evde hiç bişeye el sürmem. wc'yi bile yıkamam ciddiyim. yemek de yapmam kendime geçiştirmelik tek kişilik tabaklar hazırlar çıkarım mutfaktan da. madem işi size yıkıp bi iğne kaldırınca on tane laf ediyor ben de yapmam kendi yapsın. eğer aynı yatakta yatıyorsanız bu küslükte ben onu da ayırırım salonda yatarım ya da onun gitmesini söylerim. böyle suclu olupta haklı moduna geçen insanların ağzına etmeden durmak hata. kendini iyice nimetten satıyorlar. zaten böyle yapınca da bi yerden sonra gelip bisey derse de içimdeki şeyleri dökerim. kölen değilim eşinim eşitiz yani. bana yardım etmek değil senin görevin de yarı yarıya bu evdeki işleri halletmek. senin yaptığın kadar yaparım bundan sonra pislikle yasıyosak da bu senin tercihin olur derim. ve gerçekten de iş güç yapmam bi daha. anca onun yardım edip elini attığı işe ben de girişirim o kadar.

2 mayıs 2021 09:27

5. Siz haklısınız. Küs kalmaktan ben de nefret ederim, hayat boşa geçiyormuş gibi hissediyorum. Gidin konuşun dağ ayısıyla bence daha fazla uzamasın. duygumu anlamıyorsun, azıcık bir yardım istedim işin yükü zaten benim üzerimde bir de üstüne dakikalarca laf işittim diyin. Gelip gönlümü almak yerine hiçbir şey olmamış gibi yanıma gelmen sinirimi bozuyor diyip öpüşün barışın. Bu arada bence kocanız olacak adama daha fazla iş vermelisiniz.

2 mayıs 2021 09:34

6. Biz birlikte yaşıyoruz bizde de aynısı oluyor. Küsüp ikimiz de adım atmıyoruz. Ev işleri başka bi konu bence. Küsüp herkes kendini haklı görüyor bizde ve bunu çözemedik

2 mayıs 2021 09:36

7. bana temizlik yapmayı sevmediğini zaten bu sebeple eve kadın aldıgını söylemişti bekarken. ben de tamam dedim. zaten eve haftada 1 kadın geliyordu, ancak pandemi dönemi bilirsiniz ki 1 yıldır kimseyi almıyoruz. bu dönemde eve kimse gelmeyecekti, yani bekar olsa da yapacak biri olmayacaktı. 1 yıldır ben yapıyorum, temizlikten dolayı ara ara tartıştığımız olur, hiçbir konuda asla özür dilemez, pişmanlığını belli etmez, zaten pişman da oldugunu sanmam. Benim duygumu asla anlamayan biriyle evliyim 3 senedir. Ve bunu anlamış olmak beni ondan bir tık uzaklaştırıyor. Nasıl bir hata yaparak evlendiğimi düşünmeye başladım 2 çift sözle gönül alabilecekken beni daha da sinir hastası yapıyor.

2 mayıs 2021 09:37

8. anonim 5 süslü, gece nasıl oluyor? mesela ya o ya ben yataga erken gitmiş oluyoruz. sarılmıyor mesela. Yani sarılıp orada bir şekilde tatlıya bağlama ihtimali varken sarılmıyor. Ben de inat biriyimdir bu arada ama asla haksız oldugum konuda diretmem, yani özrümü dilerim, diledim de, gider sarılırım, şapşiklik yaparım vs vs.

2 mayıs 2021 09:39

9. anonim 3 süslü bu arada bana diyor ki; sen de yapma. bu dahiyane çözümünü aslında uygulamayı düşünüyorum. Mesela 10 gün bi yemek yapmasam nasıl olur acaba :)

yani kim yapacak bu temizliği diyorum bazen yakınıyorum, ee sen de yapma diyor. beni hiç anlamıyor ve saçma önerilerle durumu geçiştirmeye çalışıyor bence.

2 mayıs 2021 09:41

10. Üzüldüm süslü senin adına :( umarım bir gün seni anlar.

2 mayıs 2021 09:43