eski analog fotoğraf makinelerindeki fotoğrafları bastırma fiyatı nedir? ilgili süslüler?

analog makine ama point and shoot denilen, ayarlama yapılmayan makinelerden bahsediyorum. süreci de hiç bilmiyorum. ne almak gerekiyor film falan ama makine aldıktan sonrası ne kadara patlayacak bir iş? artık kullanılmadığı için pahalanan şeylerden mi yoksa ucuzlayanlardan mı?

1. iyi makine almak isterseniz canon ae1 program var. genelde fiyatları 1000-1500 arasında. kompakt almak isterseniz onlar daha uygun başlangıç için özellikle. 100 tl ye var ben ilk onlardan kullanmıştım.film ücretleri şehre göre değişiyor. ist da çok uygun bence. film yıkaması da ayrıyeten ist daha da uygun. filmler genelde 30-35 tl yıkatma 15-20 tl oluyor. İst Tunç Fotoğrafçılık var. İst değilseniz yıkama için kargoyla da yollayabiliyorsunuz. Hem uygun, hem kaliteli hem de 1 saat içinde maile geliyor fotoğraflar.Yani film ve yıkama genelde 50 tl yi geçmiyor. Ama sürekli çekmek isterseniz fimleri uygun buldunuz mu stoklu almak en mantıklısı. Tunç foto yine sitelerinde getiriyorlar farklı farklı filmlerle birlikte ama iyi takip etmeniz lazım çünkü hemen tükeniyor

7 şubat 2021 02:00

2. A1 ben en son pandemiden önce ankarada 60 a yıkatmıştım öyle hatırlıyorum, resmen fiyatlardan dolayı analog makinemi kullanamıyorum

7 şubat 2021 02:03

3. ano 2 bende başlarda baya kazıklandım ama Tunç Foto hala aynı fiyatları ve en iyi yıkayan yer  bence

7 şubat 2021 02:07

4. teşekkür ederimm. kompakt düşünüyorum evet. şu an konu hakkında 0 bilgim var çok çok pahalıysa hiç öğrenmeye kalkışmayacaktım ama tunç'u bir düşünebilirim. bir de izmir içine bakarım fiyatlara. ama her fotoğrafçı yapmıyordur sanırım? bir de z kuşağı bir kara cahil olarak soruyorum, yıkatma olunca dijital olarak fotoğrafa erişebiliyoruz ama baskı şeklinde fiziksel bir şey olmuyor değil mi?

7 şubat 2021 02:51

5. Yıkatma+Tarama şeklinde olur o verilen fiyat genelde. O fiyata baskı yani fiziiksel fotoğraf dahil değil. Tane fiyatıyla yapıyor çoğu fotoğraf kaç tane bastırmak istersen ona göre bir fiyat çıkıyor.

Bu arada başlamak istiyorsan devam edip etmeyeceğine iyi karar vermelisin. Point and shoot makineyle başlamak bence de iyi fikir. Hoşuna gidip gitmediğini ölçersin kısa süre içinde. Yalnız film fiyatları gerçekten sıkıntılı döviz kurundan dolayı.

Bundan yaklaşık 7-8 yıl önce ilk başladığımda 7 liraya film alabiliyordum. Birkaç yıl önce de 15-20 lira arasındaydı. Şu anda tarihi yeni olan filmi 35 liraya bulabilirsen kaçırma, stokla gibi bir durum oluştu maalesef.

7 şubat 2021 03:04

6. Çok teşekkürler (yazar: glosoli) film fiyatları benim de gözümü korkuttu evet. Bahara doğru başlamayı düşünüyorum bakalım devam edebilir miyim :')

7 şubat 2021 10:39