evde nişan töreninde erkeğe ne takılır sorunsalı?

merhaba süslüler, yakında nasipse evde nişanım olacak kalabalık. sözlümün annesi bilezik ve takı seti takmak istiyormuş bana (ben gerek yok dedim ama ille takçam diyor) peki biz kız tarafı olarak sözlüme bişi takmalımıyız? erkeğe ne takmamız gerekiyor. saat kullanan biri değil. sırf alıp takmak için 800tl mi vermek lazım saate :/ işin içinden çıkamadık. önerisi olan?

1. Saat dugunde takilir ve bilezik ile set takacak aileye 800 tl’lik saat almak da biraz sey. Nisanda erkege ya bir sey takilmiyor yada altin takiliyor.

3 mayıs 2019 16:19

2. Bizde de saat düğünde takılır. Tam altın takmıştı biz.

3 mayıs 2019 16:20

3. banada nişanda iki bilezik ve set taktılar. bizde ona saat taktık süslü. saat ve saatte çok güzel markaların saatleri var martın 16sında aldık biz 1850 tl idi saat. klasik genelde bayram, düğün vs. tarzı yerlerde takacak bir şey alabilirsiniz.

3 mayıs 2019 16:48

4. Genelde erkeğe nişanda birşey takılmıyor ama biz kol düğmesi hediye etmiştik. Sade, dikdörtgen beyaz altındı.

3 mayıs 2019 17:00

5. 800 tl'ye pek nişanlık saat kalmadı süslü. Bir kuralı varmış gibi düşünme bana nişanda bir bilezik takıldı. Sonra düğün için takı seti ve ekstra bilezikler alındı. Biz düğünde saat takacağız nişanlıma.

3 mayıs 2019 17:07

6. Altın takabilirsiniz, yarım ya da tam. Biz öyle yapmıştık düğün için ömürlük bir saat düşünebilirsiniz.

3 mayıs 2019 17:36

7. saat veya tam altın takılabilir.

3 mayıs 2019 18:41

8. Yanı ben kaynananın yerinde olsam o kadar altından sonra 800 tl lik saati görsem sizden şüphe ederim. Kusura bakmayın ama sizde en azından tam takin bence. Hem evde yapacaksınız madem masrafta fazla olmaz nişanınızda mutlu olur.

3 mayıs 2019 20:37

9. Bütün yorum yapan herkese teşekkür ederim öncelikle, bizim adetimizde düğünde erkeğe saat takılmıyor, takı takılıyor. İki tarafın da durumu çok yok açıkçası yalan değil. Bir kaç yerde baktık saatler gerçekten çok pahalı. Ama ömür boyu da denildiği gibi hatıra belki alışkanlık edilnilecek bişi. Saat yanında bir de altın takamayız ama durumumuz el vermiyor. :(

3 mayıs 2019 21:09