eyeliner gözde enfeksiyon yapar mı arpacık gibi vs?

süslüler normalde makyaj yapmam ama evde canım sıkıldığı için göz makyajı yapıyorum arada. göz çevreme ilk önce bb krem sürüyorum üstüne far uyguluyorum en son eyeliner+kirpik kıvırıcı+rimel. eyeliner boşluklu olmasın diye gözün iç kısmına da sürüyorum. en son da temizliyorum. bilmiyorum yanlış mı yapıyorum ama göz kapağımda kirpik dibine yakın bir noktada sivilce gibi birşey çıkmak üzere. içi dolu bir nokta var. sizce neden olmuş olabilir? yarın eczaneye gidip birşeyler mi almalı yoksa direkt doktora mı gitsem? benzer bir olay başına gelmiş olan var mı?

1. Bazen bende de oluyor. Bakıyorum ki bi şeyler çıkıcak gibi, bi kaç gün hiçbir şey sürmüyorum gözüme. Geçiyor kendiliğinden sonra

5 ocak 2021 20:57

2. Gerçekten hiç bilmiyorum bu nedir çünkü gözümle ilgili hiçbir problem yaşamadım şu zamana kadar. Bu yüzden suçu makyaja attım. Acı, ağrı, kızarıklık, şişkinlik falan yok. Milia'nın biraz daha yassı ve az belirgin hali göz kapağımda çıkmış gibi. Peki sizce poşet çay falan bassam iyi gelir mi ki?

5 ocak 2021 21:04

3. Süsü siyah çayın demini pamuģa döküp ilk sıcağı çıktıktan sonra (tabi hala sıcakken) gözünün üstüne koyabilirsin. Çayın antibakteriyel özelliği var sıcak pamuk da göz çevresindeki damarları genişleterek göz yaşı kanallarını açar. Çay yerine günde birkaç defa gözünü silmek için temiz sıcak su ile de aynı yöntemi yapabilirsin. Enfeksiyon yüzünden bir hafta ara ile iki gözüm de şişmişti bir ay boyunca resmen dayak yemiş gibi gezdiğim için bu yöntemleri iyi bilirim.

5 ocak 2021 21:07

4. gözyaşı kesesi iltihabı, siyah çayla günde 2 pansuman ve göz teramisini kullanman lazım

5 ocak 2021 21:29