güncel et tavuk fiyatları malum, protein ihtiyacınızı nasıl karşılıyorsunuz?

sorum ozellikle dengeli,sağlıklı beslenmeye çalışan ve spor yapan süslülere. üçlü ton balığı bile 65 tl olmuş, spor yapıyorum ve protein almakta zorlanıyorum. siz neler yapıyorsunuz, alternatifleriniz neler?

1. Et/tavuk pahalı olmasa bile bakliyatlar sağlıklı beslenme ve protein alımı açısından çok daha iyi bir alternatif süslü 100 gram barbunyada 21 gram protein var üstelik lif oranı da çok yüksek

12 temmuz 2022 00:00

2. Bu konuda yardıracağım süslü. O kadar sinir bozucu bir durum ki. Öyle doluyum ki. Artık dengeli beslenmek bile lüks bu ülkede. Ne kadar acı! Diyetteyim kilo veriyorum ama ağlayarak.... O kadar yoruldum ki. Balık bulmak mümkün de fiyatı mümkün değil. Ton balığı severdim o da aynı. Peynir olgunlaştırılmış ve kaşar iyi olurdu onlarda bitik. Et desen haftada 1 anca şu an. Yeşillikle dolduyorum midemi lif olsun midem dolsun falan ama nafile kaliteli protein almadıkca çok acıkıyorum keşke diyorum keşke çok önceleri yapsaydım şu diyeti sporu da ucuzken rahat sağlıklı dengeli beslenirdim o zamanlar. Nohut bile 45 tl olmuş. Yağ içeriği yüzünden avokado tüketmek sağlıklı ama onu almak da zor bana. Neyse soruna geleyim canım süslüm; ben peynir olarak lor peyniri ve süzme peynir tüketiyorum, içeriklerine bakarak alıyorum koruyucu içermemesine dikkat ediyorum. Et ise haftada 1 kez o da kıymadan köfte, mercimek ve bilimum diğer baklagiller. Param olursa kefir, son olarak yumurta. Yumurta olmasa kesinlikle diyet yapamam kaliteli protein sınıfında şükür. Tabi tavuklar nasıl besleniyor o ayrı mevzu. Bir Tavuk fiyatına 30 lu yumurta alıp söve söve eve gidiyorum. Sadece ben değil babam annem arkadaşlarım hepsi bu durumda.

12 temmuz 2022 00:11

3. Spermden

12 temmuz 2022 00:13

4. teşekkür ederim önerileriniz için.

a3 o kadar haklısın ki süslü, temel ihtiyaçlarımızdan biri olan beslenme ihtiyacımızı bile karşılayamaz hale geldik. bim peynirine bile her hafta zam geliyor markete gitmeye korkar oldum. yazıklar olsun bizi bu duruma getirenlere cidden öyle acıyorum ki halimize :(

12 temmuz 2022 00:34

5. hastavuk markasının (link: https://www.guleckapinda.com/urun/hastavuk-tabakli-parmak-bonfile-baby-gogus bu )tabaklı parmak bonfilesini bimden veya özdilek marketten alıyorum, kilosu 60 65 tl civarından.

ayça markasının yağsız (link: https://www.tosunlarmarket.com/peynir/34-ayca-lor-peyniri-500g-8693330990091.html loru ) da aynı şekilde uygun fiyatlı, özdilek markette 13 tl sanırsam. besin değerleri bana doğru olmak için fazla iyi geliyor, 25 gr protein var 100 gramında ama üstünde yazanı baz alıyorum açıkçası. lor pek sevmeyen biri olarak bunun tadını çok seviyorum. bir ara burada lorlu gözleme tarifi paylaşmıştım onu her gün yapıyorum nerdeyse, baya güzel. onun dışında loru yoğurt ve istediğiniz baharatlarla çekerek süper bir makarna sosu yapabiliyorsunuz. biliyorum düşüncesi garip ama söz çok lezzetli. köz biber falan eklediğim versiyonuna bağımlıyım sandviç sosu, salatalık biber banmalık da çok iyi.

indirimde bulursanız protein tozu ucuz bir protein kaynağı. fellasın paketlerinden stokladm ben geçen 10 15 tane. tavuktan ucuza geldi mesela.

ton balığı olarak da migros light ton balığına bakabilirsiniz, yine çok ucuz bir protein kaynağı sayılmaz bence çoğu işlenmiş ve besin değeri görece okey et gibi ama iki 160 gram (?) 25 lira sanırsam.

+++takip ederseniz bime arada protein sütler geliyor 10 liradan. değişiklik olsun diye onları da seviyorum cold brewla hindistancevizlisi süper gidiyor

12 temmuz 2022 10:07

6. sunny çok teşekkür ederim detaylı önerilerin için makarna sosunu deneyeceğim:)

12 temmuz 2022 13:16

7. Bitkisel protein ile hayvansal protein bir değil. Ben aynwn devam. Başka şeylerden kısıyorum ama proteinden kısmıyorum. Kaliteli beslenme sağlığa yatırımdır.

12 temmuz 2022 16:09

8. Şöyle duydum mesela 20 gr bitkisel protein 10 gr hayvansal proteine eşitmiş yani pakette gördüğümüz değeri yarısı gibi düşünmek lazım. Soya, bezelye vs proteini ile de kas yapmak mümkün imkansız değil

12 temmuz 2022 20:43

9. Süslüler ufaktan fitnessa başlamayı düşünüyorum, spor beslenmesi ile ilgili bilgi sahibi olmak için yararlandığınız kaynaklar varsa yazar mısınız rica etsem :)

13 temmuz 2022 00:07

10. A7 sakin ol şampiyon ben sadece bitkisel proteinle kas olur demedim onlarin da faydası var dediğim gibi düşük kalite protein ama bu protein olduğu gerçeğini değiştirmez. Günlük alman gereken proteini tamamlarken yardımcı olur yine de. Vücudun karbonhidrata da ihtiyacı var fggffgs

13 temmuz 2022 11:36