günde ortalama kaç sayfa kitap okuyorsunuz? veya kaç dakika?
kitap okumayı bir rutin haline dönüştürebildiniz mi? yapabildiyseniz nasıl başardınız?
cevaplar
metro +1
diğer taktik de çok iyiymiş süslü deneyeceğim
11 eylül 2019 13:15
günde 10 dk ile başlayın bence ideal öyle oluyor. İsteğinize göre fazla da okursunuz da. Alışkanlık kazanırsınız zaten bir süre sonra.
11 eylül 2019 13:17
Ben kurgu da akademik de olsa minimum 50 sayfa okuyorum günde. Birkaç defa 100’e çıkarmayı denedim ama her gün aynı istikrarı sağlayamıyorum ve akademik metinler zorluyor. Ama minimum 50 sayfa olunca 200 sayfalık kitabı 4 günde bitiriyorsun. Kurguysa daha çabuk da bitiyor.
11 eylül 2019 13:33
anonim 3, evet süslü çoğu yerde 10 dk ile başlamayı önermişler, teşekkür ederim cevabın için
11 eylül 2019 13:41
anonim 4, 50 sayfa baya iyiymiş süslü. zevkle okuduğun, ufkumu açtı vs. dediğin akademik kitaplar varsa önerilerini dinlemeyi çok isterim :)
11 eylül 2019 13:47
anonim 5, hep aynı odada aynı koltukta oturup okumaya çalışmak çok mantıklıymış, pavlovun köpeği gibi şartlanırım belki ben de :D teşekkürler süslü
11 eylül 2019 13:49
Rica ederim soru sahibi yapabilirsin umarım. Bir de alışma sürecinde kolay kitaplar okuyup git gide seviye artırırsan daha kolay alışırsın. Spora da direkt 30 kilo kaldırılarak başlanmıyor mesela :)
11 eylül 2019 13:50
anonim 6, bu ölü zamanlar insana az gibi geliyor ama birikince koca bir göl olabiliyormuş demek ki :) böyle vakitlerde elim hep telefona giderdi ama kitap okumaya alıştıracağım kendimi artık. teşekkürler süslü
11 eylül 2019 13:54
katılıyorum anonim 3, irade kasını birden zorlamamak gerek