günlük not tutarken vs hangi kalemleri kullanıyorsunuz?

jel kalemler çok çabuk bitiyor diye almayı sevmiyorum ama o da olur. ben dümdüz tükenmez kalem kullanıyorum genelde. güzel bir şey almak istiyorum. ohto, lamy, caran d'ache markaları var.. kullanan var mı tükenmez kalemlerini? daha uygun fiyatlı da olur :d zebra sasara demeyin bulamıyorum siyahını :(

1. tonla kalem denedim pahalısından ucuzuna. şu an tek elimin gittiği bic ve faber castell 1425. ikisini de burada çok fazla not alan ve versatil kullanamadığını söyleyen biri önermişti. dolma kalemle yazmayı sevsem de çok yavaşlatıyor ve pratik değil. ama bu ikisi öyle mi ne kesinti yapıyor ne yoruyır. üstelik ucuz ve her yerde bulunuyor.

5 ocak 2021 23:38

2. Sakura pigma micron 0.05. ucu incecik olduğu için her yere kolaylıkla not yazılabiliyor ve yazılan not çok düzgün duruyor. Bunu bulduğumdan beri başka kalemle not yazamaz oldum.

5 ocak 2021 23:41

3. a1 teşekkürler süslü. benim de 1425 yeni bitti. ama hızlı yazarken çok bulaştırıyor rahatsız oluyorum ya :((

a2 süslü bunlar da aklımda ama hızlı yazamam gibi bununla. tükenmez gibi rahat olmaz sanki..

5 ocak 2021 23:44

4. Ben ince uçlu kalem ile yazmayı sevenlerdenim. Kitap kenarına not alırken daha rahat ediyorum. Bu sebeple not alırken mümkünse ucu iğne ucu gibi olan kalem ya da ince yazan tükenmez kalem tercih edenlerdenim.

Elimde carand'ache 849 tükenmez kalem ve lamy tükenmez var. İkisinin de Uçları bana kalın geliyor. Carand'ache tükenmez olmasına rağmen hiç mürekkep lekesi bırakmaması ve tabi tipini sevmekle birlikte uzun süre not alınca ağır gelmeye başlıyor. Biraz bileğimi yoruyor. ( sinir sıkışması olduğundan ötürü) lamy ise aldığımdan beri hiç memnun olmadığım bir kalem. Iç gövdesini 3 sefer değiştirdim. Hepsi de tutukluk yapıyor. Yazarken ara ara mürekkep çıkmıyor.

Tükenmez kalem kullanacaksam onun yerine faber castell 1425, uni jelstream 07 blue( biraz kağıda mürekkep bırakıyor. O yönünden memnun değilim, inceliği iyi), pensan ve scrikss markasının şeffaf gövdeli kırmızı mavi ve versatil 3 renkten oluşan multifonksiyon kalemini kullanıyorum. Hatta kırtasiyeden geçen sene satın aldığım iğne uçlu (ya 0.3 ya da 0.4 uç) kalemler "dong a" mı "dongi a" ona benzer ismi vardı. Markası çin malı bilindik bile değil. Onlardan çok memnun kalmıştım. Ucunun ince olması nedeniyle hem nerdeyse hiç mürekkep akıtmıyor hem de uzun süre kullanılıyordu. (Saman kağıdı gibi kağıtlarda iğnesinin tıkanması haricinde) Internette bulamadım. Bulursam fotoğraf atacağım.

6 ocak 2021 00:59

5. A4 süpersin caran d'ache çok beğenmiştim ama pahalı geldi bana. Lamy aklımdaydı. Bir de ohto slim line var 0.5 bu ikisini düşünüyordum.

Faberin kalemi sürekli bulaştırıyor akıtıyor hiç sevmiyorum ya. Şu an ben de pensanın kalemini kullanıyorum ama onu da pek sevemedim.

Siyahını denemedim ama papermate kalemi çok beğendim, siyahın almayı düşünüyorum ama hem tipini o kadar beğenmedim akdjsjs (gizlinot: Biraz şık bir şey bakıyorum) hem de 1.0 ucu.

Şu an ilk aklımda olan ohto slimline. Bir de caran d'ache Bic tarzı bir kalemi var o da aklımda..

6 ocak 2021 02:10

6. Ohto slim çok ince değil mi ya kaweco tükenmez kalem demeye geldim ama sana hitap eder mi şimdi bilemedim. Ayrıca hs kırtasiyeye bakmanı öneririm çok seçenek var. Platinumun ince yazan dolma kalemlerini de düşünebilirsin, refilleri uygun fiyatlı ve hemen bitmiyor, istediğin her renk de var.

6 ocak 2021 02:49

7. Ohtonun slim olmayanları da çok ince yazıyor bu arada bilgin olsun ben kullanıyorum çok rahat tutuşları falan da. Ama biraz soluk yazıyor, en ince, akışkan platinum preppy dolma kalem ama tercih meselesi herkes sevmeyebilir dolma kalemi.

6 ocak 2021 02:51

8. A5 kaweco'ya da bakayım. Ohto slim 0.5 aldım bu arada 3 dk önce :d 0.5 kullanıyorum zaten çok merak ettim gerçekten.

Amazondan aldım çok daha ucuz orada. Ama seçenekler kısıtlı oluyor refill lazım olduğunda hs'den bakıcam mecbur.

Bir de ohto minimo var onu çok merak ettim cebe çantaya atmalık tam çok tatlı :(((

Dolma kalem günlük hayatta kullanamıyorum süslü yazıma da çok özenmiyorum normalde benimki kalem merakı sadece shdjss

Başka önerileriniz varsa bakabilirim her şeyi sepetime atıyorum..

6 ocak 2021 03:07

9. Faber castell grip ve inocxrom, standart refili var, istediğin incelikte uç takabilirsin içine.

6 ocak 2021 04:05

10. Ben artline ile yazmayı çok seviyorum. 0.3 ile yazarken çok rahat ediyorum ama 0.2, 0.4, 0.6 falan da kullanıyorum. Not tutarken önemsizleri ince, önemlileri kalın veya farklı renk artline ile yazıyorum.  Alışveriş listemi bile bunlarla yapıyorum.

6 ocak 2021 17:58