gastronomi mi iyi ilk ve acil yardım mı iyi?(gelecek açısından)?

ikisinede çok çok ilgim var. ikisine de aynı şekilde istekliyim hangisinin önü daha parlak?

1. Acil yardım diye bir bölüm olduğunu ilk defa duydum, paramedik mi olunuyor

14 mayıs 2020 13:03

2. kendimi gördüm :(

benimde gastronomiye çok ilgim var değişik mutfaklar ilgimi çeker sürekli yeni şeyler denerim ama mezun olduktan sonra hayatım boyunca mutfakta çalışmak ister miyim ? sanmıyorum. öğretim görevlisi olsam okul seneleri uzadıkça uzuyor.

diğer düşüncem ilk yardım değil ama ağız ve diş teknikerliği veya anestezi. bunlar iki yıllık. iki yıl sonra çalışmaya başlayıp kendi düzenimi kursam sanki daha iyi olur diyorum. kafalar allak bullak :(

sonra diyorum ki iki yıllık sağlık bölümünü oku sonra açıltan gastronomi oku ne yapsam ne olsam hiç bilemiyorum..

14 mayıs 2020 13:05

3. A3 süslüm o kızı hemen takibe aldım. Aşçıların 15 saat ayakta çalıştıklarını biliyorum doğru düzgünmtatilleri yok buna da katlanırım. Zaten tatlılara ve sunumlara aşırı ilgim var. Abime limonata verirken bile bardağı süslediğimi fark ettim dhdjs ayrıca elimin lezzetini herkes çok beğenir . Kendim yemesem bile sunumlar tatlılar yapıp sunumlar hazırlamaktan zevk alıyorum

Paramediğin ise geleceği belli değil 90 almadan 2 sene sonra atamam gibi geliyor

14 mayıs 2020 13:25

4. A4 anesteziden nerdeyse hiç atama yok diye biliyorum 2 sene sonra daha kötü bir hal alır çok iyi araştır derim

14 mayıs 2020 13:26

5. İlk ve acil yardim tabiki. Deli gibi ataniyorlar simdiki aklim olsaydi kesinlikle onu okurdum. Ben de tibbi goruntuleme mezunuyum.

14 mayıs 2020 13:55

6. Gastronomi süsleme yapmak değil ki. Ya da aşçı olmak değil, işin akademik kısmını öğrenirsiniz, pratik dersleri çok azdır, aşçılık (2 yıllık) ya da profesyonel kurslara göre staj süreniz de çok kısadır.

Mutfakta çalışmayı göze aldıysanız, ilk yıllarınızın (büyük işletmelerde, staj için bile mülakatlarda yüzlerce kişiyi geçmeniz gereken, kurumsal ve başarılı mutfaklarda) size patates soydurup, maydanoz ayıklatıp, depo temizletecekler. O özendiğiniz ustalık, şeflik (bir mutfakta 1 şef olur, diğerlerini usta ve çırak diye kabaca ayırırız) kademesine kadar hem fiziksel hem mental olarak tükeneceğinizi bilin. Ha yükseldikçe işin psikolojik kısmı ağırlaşıyor ama kendinizi kanıtlamış ve alışmış oluyorsunuz zaten.

Her yıl çok hevesli stajyerlerimiz gelir, işleyişi anlatırız, daha şoku atlatamadan patates soğan soymayı, bulaşıkhaneyle iletişimi anlatırız. Fonda da "welcome to the jungle" çalar.

Şanslıysanız benim gibi ustalarınız olur, ama genelde aylarınız, doğru boyda tencere, gastronom getirmekle, mal çekmeyle (mal kabulden sebzeyi, bakliyatı vb. mutfağa taşımak evet) geçer.

Bu arada açıköğretimde aşçılık bölümü var, çoğu apartman üniversitesinden çok daha iyi.

14 mayıs 2020 13:57

7. a6 bir mahsuru yoksa tıbbi görüntülemeden neden mezun değilsiniz acaba :) ?

14 mayıs 2020 14:12

8. Sağlıkçı olun, garanti iş her yerde çalışır.

14 mayıs 2020 15:41

9. A7 süslüm ben özyeğin , Yeditepe ya da bilgide okumak istiyorum bu saydıklarımın 3 üde çok kaliteli yerlerde staj yapma imkanı var . Özellikle özyeğinde okuma ihtimalim daha yüksek le cordon bleu ile anlaşması var ki burası 2 yıllık aşçıkla kıyas dahi edilemez hele ki açık öğretimse. Gelecekte lüks otellerde aşçı olmak istiyorum .bu okullardan 10 15 mezunla konuştum zaten zorluğunu her şeyini biliyorum . Birde devlet üniversitelerindeki mezunlarla da konuştum devlettekiler okuduklarına pişman özeldekiler ok memnun. Eğitim kalitesi çok çok önemli

14 mayıs 2020 17:41

10. A4 atamasi cok az arti ben okula girdigimde (saglik meslekten de radyoloji mezunuyum) o zaman calisma saatlerini degistirdiler deli gibi radyasyon aliyoruz yanimiza kâr aliyor diger saglik gruplariyla ayni sartlar altindayiz artik. Ozelde calisma sartlari zaten inanilmaz kotu. Ben atanamadigim icin cilesini cekiyorum acikcasi. Eskaza hamile kalsam isten cikartilicam mesela :(

14 mayıs 2020 22:27