gebeliğin aile hekimine bildirilmesi gibi bir şey yaşayan var mı?

özel tıp merkezinde mi kan vermeliyim yoksa direk laboratuvara gidip beta hcg mi baktirmaliyim? özel hastanede muayene olmadığı için kayıt açmazlar diye düşünüyorum ama hangisinde gizlilik açısından kafam rahat olur? ankara için hastane veya laboratuvar önerisi olan var mı? teşekkürler.

1. ilk özel hastaneye gitmiştim hamileyken. sonra aile hekimine gittim doktorun istedigi testleri yaptırmak için direk gebelik durumu var dimi diye sormuşlardı sistemlerinde görüyorlar herhalde

25 temmuz 2020 22:08

2. Aile hekimlerinin belli bir zamana kadar doğan bebeği takip etmek gibi bir görevi var süslü. Henüz doğmadan hamile olduğu anlaşıldığı an sistemlerine düşüyor olabilir o yüzden tabi yine araştırmak lazım

26 temmuz 2020 01:19

3. Aile hekimi arıyor eğer evliysen çocuk düşünüyor musun? Korunuyor musun? Hamile kalınca haber ver diye... Benimki böyle olmuştu en azından

26 temmuz 2020 13:23

4. Sorunuz açık değil. Hamileliği tespit etmekten mi hamilelik takibi yaptırmaktan mı bahsediyorsunuz?

26 temmuz 2020 13:28

5. Hamilelik testi yaptırırsam herhangi bir merkezde aile hekimine dolaylı yoldan da aileme bir şekilde haber gider mi? Ondan bahsetmiştim süslü

26 temmuz 2020 13:32

6. Bu konunun yaş ile ilgisi var mı bilmiyorum. Ama ailenizle ilgili bir endişeniz varsa test yaptıracağınız kuruma direkt sorun, utanılacak sıkılacak bir şey yok. Özel bir hastane tercih edebilirsiniz. Normal şartlarda herhangi bir kurumda yaptırdığınız testi sağlık ocakları göremiyorlar. Eğer siz arayıp haber verirseniz hamilelerin kaydedildiği bir sistem var, oraya kaydediyorlar ve kurumların ortak kullandığı bir ağ sanırım. Sağlık ocağına kayıt ettirdikten sonra başka hangi kuruma gidersen git direkt tüm bilgiler çıkıyor.

26 temmuz 2020 13:42