Mühendisinoğlu kim bilmiyorum ama gıda dedektifi haksızdır kesin. Kendisinin lisans eğitimi nedir ki içerik okuyarak bir gıda hakkında yorum yapabilme yetisine sahip görüyor kendini? Bunu en iyi siz bilirsiniz süslüler, googlelayıp kozmetik içeri okumakla bir eczacının yorumlaması bir midir?
Başımıza çıkardılar bu gıda dedektifi şarlatanını.
A2,yani? Adam yanlış bir şey mi yazıyor adamın yazdığı gerçekler niçin zorunuza gidiyor onu anlamış değilim.
Yanlış bir şey değil bir sürü şey yazıyor evet. Gıda mühendisi adayı olarak tabii ki zoruma gidecek. O kadar eğitimi adamın biri içeriğe bakıp yorumlasın diye almıyoruz. Gıdada yer alan hileleri içeriğe bakarak anlayamazsınız. Laboratuvarda test yapmadan neyi anlayacaksınız? Sitrik asit aaa çok kötü reçele limon koyarım ben kafası tam olarak. bu adamda lise kimya bilgisi bile yok. Toplumun açığını bulmuş algı yönetimi yapıyor.
A2 bir mühendis olarak daha iyi bilirsin o kısmını yorum yapamam, ama içerik dışında yaptığı şey bir anlamda topluma hizmettir. Çünkü yurtdışından gelen toplu hayvanlar, süt ürünlerinin marketlerde depolanması, okul kantinleri güvenliği gibi çok farklı alanda da beslenme konusunda paylaşımlar yapmış Bi hesap gıdadedektifi..
A2,siz çıkıp yazın o halde? Tarafını tuttuğunu kişi inşaat mühendisi? Gıda dedektifi çok haklı! Sebebi ise diğer kişinin sayfasına girin sayfa öne çıkanları link dolu. Yoksa onlar şu zamanda nasıl gidicek Maldivler'e! Karısınında anneler paylaşıyor diye bir hesabı var o da aynısını yapmış. Adamın anlatmak istediği şey doğru. Diğer olay için mevzu yapmaya gerek yok çünkü olay çok başka. Gıda dedektifi insanlara reklam yaptığına inanmadığınız kişi sizi ayakta uyutuyor demiş. Siz mevzuya ayıkmamışsınız olay o! Konu ikisinin gıdadan uzakta olduğu değil yani. Zaten ikiside gıdayla alakalı meslek erbabı değil! Laf edeceksen ikisinede etmelisin!
Gidadedektifi bence de kamu isi yapiyor gonullu olarak. Bir kazanc saglamiyor. Ama muhendisinoglu primayi gomuyordubsimdi primayla is yapiyor. Cok kurnaz biri. Olayi ozetleyim. Mühendisin oğlu henuz az takipcili iken gidadedektifine mesaj atiyor beni sayfanda onerir misjn diye. Gidadedektifi onermemis ve kimseyi de onerip takip edin fln demiyor. Muhendisinoglu da sonra nasil oldu orayi kacirdim laf soylemis ona buyuyup unlu bir sayfa olunca. O ona o ona derken simdi kavga devam ediyor.
gıda dedektifini seviyor musunuz diye sormamış ki ? hemen oturup içindeki kini boşaltmışsın. sende sayfa aç sende analiz et napalım yani? kişinin ağzından gıda mühendisiyim cümlesini duydun mu öyle bir iddia da bulundu mu ? hayret bişey ya, oturup içerik analiz ederken gıda mühendislerine dilekçe verecez bide.
Öncelikle sakin olun lütfen. Muhendisinoglu kim tanımıyorum ve olay nedir bilmiyorum yazdım zaten kimsenin tarafında değilim. Her ikisi de yetkili olmadıkları alanlara karışmışlar belli ki. Ben de gıda dedektifinin önceki olaylarından kendisinin çok ve boş konuştuğunu bildiğimden ona karşı olduğumu yazdım bu kadar.
Denetimlerin yetersiz olması ve bunları eleştirmesi iyi hoş fakat okuduğu her kimyasala tü kaka muamelesi yapıp toplumu yanlış yönlendirmesi ve zaten mesleğime olmayan saygıyı da bitirmesi benim sinirlendiğim nokta. Burda sayfalarca çisem çakır kim ki içerik okuyarak kore markası aklamaya çalışıyor yazıldı e aynı olay? lütfen bir gıdanın arkasında gördüğü şeyleri googlelayan adama prim vermeyin. Bunu söyleyip gidiyorum çünkü tartışacak bir şey yok, düşüncem budur, soru sahibi de bunu sormamıştı konu sapmasın, iyi günler.
Muhendisinoglu kıytırık banyo ordegini bile ovup link vermisti. Artik ciddiye almiyorum o sayfayi. Hatta ekside bile soyle bir yorum vardi. Ayni icerikli iki urunu birini gomup birine isbirligi ile övmüş diye.
Gida mühendisi kardeş senin işsiz olmanın ya da mesleğinin hak ettiği değeri gormemesinin sebebi gıda dedektifi değil.