gurultu icin polisten fayda goren oldu mu?

susluler kiraciyken ust katimizda ev sahibimiz oturuyordu ve gurultulerinden canimizdan bezip baska eve cikmaya karar verdik. kiralar o kadar yuksekti ki biz de kendi evimizi aldik, gurultu hassasiyetimizden dolayi en ust kati tercih ettik. eve ses yalitimi da yaptirdik ama iki yanimizda da korkunc derecede fazla cocuk ve insanin yasadigi evler var, gece sabaha kadar ses gurultu konusmadan uyuyamiyoruz. her gece sabah 4’e kadar evde misafirler cocuklar aglama zirlamalar. duvara vuruyoruz umurlarinda degil, kapilarina da gidecegiz ama cok gorgusuzler belli ki, polis cagirdiniz mi hic boyle bir durumda, uyarmak disinda cok da bir sey yapiliyor mu?

1. askeri lojmanda yaşıyorken rütbe olarak eey üstümüz olan üst kat komşumuzu defalarca uyarmamıza ve resmi yazı ile de rica etmemiza rağmen kızı, sabaha karşı zıplayarak spor yapıyordu. pandemi dönemiydi ve polisi aradım. "gelicez" falan dedi ama gelmedi. ertesi gün yine gürültü olduğunda telefon açıp polisi öyle bir haşladım ki "artık beni almaya gelirler" dedim çünkü "burası askeri lojman ve hepimizin beylik silahı var evde. şimdi çıkıp adamı vursam sen mi hesap vereceksin bu işini savsaklayan halinle" diye avaz avaz bağırdım.

sonuç: polis admaın kapısında bitti ve birkaç ay sonra adam emeklilik istedi.

2 nisan 2025 10:00

2. a5 elbette gürültü için adam vurmayacağım. hatta beylik silah bile evde tutmuyorduk. kendi işyerimize teslim etmiştik. ama bu komşumun kapısına dayanırsaö beni vurmayacağı anlamına da gelmiyor. insan vurma potansiyeline sahip birçok insanla da bir arada yaşıyorsun. ya ana haberde görüyorsun ya da silahı henüz olmadığı için göremiyorsun. vasat altı şekilde laf sokmaya çalışarak bir lol yazacak bir durum yok bunda. çünkü birilerini vurmak da köylülükten ileri gelmiyor senin yazdığın gibi. neyse mental gelişimini tamamlayabilirsen günün birinde anlarsın.

2 nisan 2025 11:09

3. a5 dedi soyu köye dayanan insan.

2 nisan 2025 11:46

4. ya trde iki kusak oncesi koylu olmayan bi sakir pasa ailesi falan var siz ne anlatiyorsunuz acaba iki gunluk aklinizla? milletin icinde de boyle konusup kendinizi rezil ediyor musunuz gercekten merak ediyorum.

biri bir seyden sikayet ettiginde empati yaptiginiz tarafin hep gorgusuz ve haksiz olan taraf olmasi size bir seyleri farkettiriyordur umarim kendinizle alakali.

2 nisan 2025 12:09

5. a5 aptalsın. umarım bilgisayarından uzaklaştığında böyle konuşmuyorsundur.

2 nisan 2025 12:20

6. toplum içinde yaşamayı öğrenemeyen, gürültücü mağara insanları mağaralarına dönsünler. köy bile fazla bunlara.

2 nisan 2025 14:53

7. Sohbet ettiler, misafir çağırdılar gibi şeylerden sonuç alamazsınız bence. Biraz şans işi maalesef.

2 nisan 2025 19:15

8. a4 amma tatava yaptın aptalın evladı. ben "çıkıp komşumu vurucam" mı yazdım orada? askeri lojman orası. ben silah bulundurmuyorsam bile en azından 10 haneden 8inde silah var. adam subay. ben kapısına uyarı için gittiğimde beni vurmayacağını sen mi garanti ediyorsun? komşumu vuracağımı beyan etmişim gibi benim üzerime saldırmak ve hakaretteki amacın neydi? şimdi bi de tansşyonu yükselttikten sonra sana küfür etsem burada "gördünüz mü? ben size demiştim" diye yanık götünle ağlarsın. acaba burada okuduğunu anlayamayan biz miyiz? yoksa sen misin? halen de haklı gibi konuşuyor.

2 nisan 2025 21:25

9. a5 her halinden sosyoekonomik ve sosyokültürel olarak düşük bir tabakadan gelen birisi olduğun belli. kavrayışın o kadar düşük ki. kendini çok eğitimsiz bırakmışsın.

şimdi bunu yazdığım için boğaziçi mezunu olduğunu da iddia edecektir. bir süslü sözlük klasiği

2 nisan 2025 21:41

10. Sonuc alamayacagimi soyleyenler cok olmus, tahminim de bu yonde ama gece 4'e kadar misafir agirlayip cocuk zirlatan insanlari kafaya takmami nasil benimle alakali bir sorun gibi gorenler oldu, onlari anlayamiyor ve kendilerine tez vakitte iki yaninda da sabaha kadar guzel guzel bagira bagira cagiran komsular diliyorum. Tesaduf degil hicbiri, ulkemizde gorgusuzluk o kadar normallesti insanlar terbiyesizligi o kadar ele aldi ki boyle olmayan bizim gibi insanlar tuhaf karsilanir oldu diye anliyorum ben artik.

2 nisan 2025 22:41